Sunday, June 01, 2008

En halua olla itseni, en suupalallistakaan ruokaa saati ilmaa!

Toinen päivä vapautta ja kaikki tuntuu vaikealta. Oikeastihan se virallinen vapaus alkaa vasta arkena, mutta viikonlopun syömiset eivät ole olleet juuri nyt mitään helppoa touhua. Näkö katoo toisinaan silmistä kun nousen, liikun, katson valoon. En pyörtyile, mutta alkava heikotus on mahassa tuntuvaa nälkää voimakkaampi signaali syödä jotain. Samaan aikaan oloni on kauhea möykky, turvonnut ja alituisesti santsaava sika.

Lasken kaloreita rasvattomista maitotuotteista, hedelmistä, kasviksista, sokerittomasta ketsupista ja mehukeitosta. Kotini vammainen vaaka näytti painon nousseen. Olkoonkin kyse sadoista grammoista tai reilusti kulutukseni alle menneistä turvaruokien niin kaikki on liikaa, liikaa ja yhä liikaa. Ahdistaa, puristaa, haluan ruoan pois mielestä. Mahani huutaa sokerittomien pastellien ja lightjuomien makeutusaineita vastaan. Kotona olo ei ollutkaan absoluuttinen vapaus syömisestä vaan sitä samaa suunnittelua, suhtauttamista.

Silti olo on turvallinen, kun kukaan ei pakota. Isoissa valintamyymälöissä on turvallista kierrellä ja katsoa pakkausselosteita, kun mukaan lähtee aina lähestulkoon samat ainekset. En ota ystävän YO-juhlissa palaa keksiä saati kakkua, en edes lasia kilistäessä nielaise pommacciani kun en tiedä onko kyse lightista vai sokerillisesta. Poikaystävän murot ja makeat herkut ovat ja pysyvät minun kohdallani kaapissa, saan tätä onnistumista juhlistaa pienellä banaanilla.

Kaikesta huolimatta jokainen suupala on liikaa, oloni on suuri, lihava ja saastainen. Ruoka ja lihomisen pelko ei lähde mielestä. Antaisin mitä tahansa, että voisin juustohöylän lailla vuolla ihraa ruhostani.

Muoks: Paskat niistä muroista ja herkuista, kaikkea mahtui. Itsekurini ja arvokkuuteni on näköjään joinain iltoina nolla. Laittaisin itseni jojoon ellen tietäisi tukehtuvani rasvakerrosteni alle.

No comments:

Post a Comment

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥