Monday, June 30, 2008

Lautaseen piirretty viiva

Wau, päivän toinen marinakirjoitus! Näköjään aamulla tuleva ahdistus tulee jäädäkseen vaikka sitä saisi tyynnyteltyä hetkeksi kahvikupillisella tai ekstra lautasellisella puuroa. Pidin anemiaa joskus hauskana, tykkäsin olostani kun askeleeni menivät sekaisin ja pää pyöri tuulen mukana. Nyt olen kyllästynyt katsomaan kun huuleni ovat yhtä lakanan valkoiset kuin ihoni (lukuunottamatta sysimustia silmänalusia) ja mätän ruokaa nälättä kitaani, että huimaus ja heikotus lähtisi pois.

Sepä se. Heikottaa, huimaa, sormet vapisevat, palelu, sydämmen tykytys, päänsärky.. mutta onko joku niistä syy syödä? Onko se edes merkki nälästä? Jos sillä sekuntilla maha ei kilju tältyttämätöntä tyhjyyttä tai kello osoita orjallista aikaa? Syöminen tuntuu silloin enemmän pakolta kuin välttämättömyydeltä, jolloin yllätys yllätys: ahdistaa. Vitusti, joo. Pääni oli jossain omassa stratosfäärissään koko päivän, lukuunottamatta niitä hetkiä kun haarukoin jotain naamaani ja koen ruumiinlämmön ykskaks pamahtavan kovaa ylöspäin. Sillon kun en syönyt niin lähinnä tuijotin tyhjää tai makasin sängylläni. Löysin itseni istumasta keittiön pöydältä villapeiton alta ja katselin kaappeja. Availin niitä mieleni voimalla ja mietin koskemattomia soijarouhe- ja nuudelipakkauksia. Ehkä pari näkkileipää tuorejuustolla? Ei, ei vielä.

Söin illalla kaksi isoa kulhollista salaattia sokerittomalla ketsupilla ja tunsin ruumiini paisuvan kuin ilmapallo. Haloo! Salaattia ketsupilla! Ei gourmet pihviä maustevoilla ja kermaperunoilla. Mutta, tomaatit, paprikat, porkkanat.. nuo kaikki ovat päässäni pelkkää matikkaa. Nuo salaattirykelmät toisin sanottuna ylittivät päivän maagisen "sallitun" kalorimääräni, joka teki niistä automaattisesti lihottavaa, kiellettyä, väärää! Läski läski läski! Ahne valtava lehmä, miten helvetissä kuvittelet selviäväsi elämästä kun vedät laardia itseesi vain hengitysilmasta! Kämppis-tyttöllä ja syksyisellä ihastuspojallani tuli tänään vihdoin virallinen ero. Anteeks siis miten toi liittyi mitenkään mihinkään? Siis paljon isompi asia on että kämppis on varmaan elänyt koko päivän yhdellä murolautasella kun minä mätän ruokaa naamaani! Argh, kateus, verailu. Hajoan.

Mitä syödä reissulla? Voiko omista ajatuksistaan muka ottaa jotain helvetin lomaa kun tämä ei ole ikuisuuksiin ollut mitään dieetti-leikkiä. Voin vain kuvitella Tukholman idylliset kahvilat cappuchino-kuppeineen (voi millonkohan viimeksi olen tota uskaltanut juoda..) ja croissantteineen. Mieleni tekee kovasti croissanttia ja hilloa. Sushia ja italialaista jäätelöä, toreja, hotelliaamiaisia, tax-free myymälöitä loputtomien suklaahyllyjen kanssa. Ylipäätään hyvää ja nautittavaa ruokaa vapaasti ja sallitusti! Ja minä söin kaksi(!) lautasellista salaattia sokerittoman ketsupin kanssa ja olen siis virallisesti liian lihava nauttimaan reissustani. Oh yesss, ei mikään hyvä alku jos hajoilen jo tälle. Mutta, jooh, loppuviikkoon!

8 comments:

 1. joo hyvä blogi sulla ja kyllä tätä monetkin lukevat :)

  ReplyDelete
 2. Eikö capuccinossa ole tyyliin jotain kymmenen kaloria.

  ReplyDelete
 3. cappucino (rasvattomalla maidolla, vaikka siinä sitä maitoa on tuskin lainkaan) on 8 kaloria.

  ReplyDelete
 4. kyllä mun mielikuva on, että capuccinon kalorit lähentelee jotain 100 ainakin se kuppi. Näin mä oon ajatellut ja vältellyt myös sitä kuin myrkkyä :D Voi kun mä pystyisin samaan itsekuriin, kuin sä. Paljonko sun syömiset yleensä päivittäin kalorimääriltä on?

  ReplyDelete
 5. Tekisi mieli tulla sun luo, viedä sut muualle ja saada sut ajattelemaan muuta. Päästämään edes hetkeksi irti. Itse olen sairastanut (/sairastan) anoreksiaa, josta olen kyllä melko hyvin parantunut ja jotenkin blogisi saa minut sekä säälimään, että vihaiseksi (luultavasti kuitenkin enemmän omalle sairaudelleni).

  ReplyDelete
 6. ja sushit on suht kevyitä ja niistä ei tuu ees ähky olo tai muuten siis sellasta FYYSISTÄ pahaa ja täyttä oloa, joten free to go! tuoreita marjoja, capuccinoa tai lattea kera croisantin / leivän / leivoksen, susheja ja vihreetä teetä... voit nauttia kaikesta kun kuitenkin siinä välissä liikutte ja kävelette kaupungilla ja kaikkea. Oikeesti. Ne on aika vähän. Nuo kaiikki yhdessä on murtoosa normi ihmisen päiväsafkailusta, jos söisit ne etkä muuta söisit liian vähän. piste.

  Lomalla voi jättää aivot narikkaan. haistattaa pitkät koko shäiriölle! Slappa o njuta! ((kram))

  ReplyDelete
 7. Alusta loppuun, jokainen postaus, jokainen lause, sana, kirjain. Kaikki luin. Blogisi on ehdottomasti yksi parhaista sh-saralla. Linkitän blogiini mutta poistan toki, jos siitä häiriinnyt :>

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥