Friday, June 27, 2008

What would Dr. Phil do?Suosikki sarjani ja sosiaalipornot (lue: tosi-tv kisat, kuten Project Runway) latailen aina suoraan koneelle, mutta kuten olen aiemminkin maininnut: salaisena paheenani on toisinaan tuijottaa MTV:n julkkis/deittihömppää tai tunnetuimpaa tv-psykiatriamme eli Dr. Philiä. Noilla ohjelmilla vain on parempi ja aivottomampi viihdearvo kuin kotimaan pienillä politiikkoskandaaleilla.. plus, kun välimatkaa on yhden valtameren verran niin voi tuudittautua ajatukseen ettei kaikki jenkit ihan oikeesti ole niin stereotyyppisiä ja pinnallisia älykääpiöitä kuin ohjelmissa.

Varsinkin tämänpäiväisen Dr. Phil jakson kohdalla ihan oikeesti toivon haastatellun naisen olevan vain surullinen poikkeustapaus. Aiheena oli kun fanitus menee liian pitkälle ts. kotiäidit tilittämässä miten heidän elämäänsä dominoi pakkomielle johonkin julkkikseen. Yksi näistä oli syömishäiriöinen pikkutytön äiti, joka oli koukussa Mary-Kate Olseniin.. ja noh, niin. Ymmärrän toki fanituksen, johon joskus kuuluu pieni imitoiminen, mutta tämä "Haluan painaa kanssa 39kg vain koska M-K painoi sen verran lööpin mukaan" alkoi sulattamaan aivoni synapseja. AAAAAAAAAAARGH EI NÄÄÄÄÄIN!!! Meikit ja mekot sikseen, mutta itsensä lietsominen syömishäiriöön vain koska idolikin on PLUS 3-4 vuotias tytär vieressä ottamassa mallia kaloreitten laskemisesta.... Huudan taas, hm, joo.

Mikä tässä on surullisinta niin Mary-Katehan on ihan vitun suosittu "thinspiration" ja ei ole mitenkään harvinaista miten jengi vertailee itseänsä julkkisten/mallien mittoihin ja ulkonäköön. Olen sitä itsekin tehnyt, kirjoittanut ylös strategisia mittoja, liimaillut kuvia ja elänyt mittanauhan välityksellä henkilökohtaista sotaa ruumistani ja Gemma Wardin täydellistä hipiää vastaan jne. En kyllä mene sille linjalle, että sanoisin syömishäiriöiden olevan vain median syytä, sillä sairas mieli nyt voi verrata itseään niin julkkikseen kuin pajunvitsaankin. Ehkä kiinnostavinta ohjelmassa kuitenkin oli, että lopuksi julkisuuteen tuotiin muokattuja paparazzikuvia. En henkilökohtaisesti kyllä ole kuvien retusorointiakaan vastaan, mutta siinä kohtaa kun hehkutetaan noita rumasti ja selkeästi muokattuja kylkiluukuvia (kuten toi alussa) niin voisin kolmannen kerran huutaa... (Ne on hei valhetta! Fiktiota!!1)

Joo, ei mulla tainnut olla siis mitään virallista kannanottoa mitään kohtaan. Mallit, photoshoppaus, juorut, vertailu, oman identiteetin etsiminen, sairaana tai terveenä.. se nyt on kaikki vain raakaa realismia, nykypäivää. Varmasti ohjelmankin naisella oli oikeasti takana monimutkaisemmat ongelmat kuin vain halu olla Mary-Kate Olsen, mutta tokkopa niille olisi riittänyt enempää ruutuaikaa. Dr. Phil katsokaas taikoo elinikäiset ongelmat pois sormiaan napsauttamalla. ;> Hajottaa vain toi ihmisen rajaton typeryys jos ei pysty suhtautumaan kriittisesti eteen tuleviin asioihin. Kai se sitten tiivistyy niissä 3-vuotiaissa mukuloissa, jotka alkavat kiinnittämään huomiota onko limsa lightia vai ei..

1 comment:

  1. En tiennytkään, että tuo ja näköjään monet muutkin luisevat kuvat on muokattuja. Nyt jäi vain askarruttamaan, millä motivaatiolla joku noita on muokkaillut.. En ymmärrä.

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥