Tuesday, August 12, 2008

Brainwash Nightmares

Lähiaikojen kommentit ovat käyneet asteittain ilkeämmiksi, vaikka samalla kävijäluvut nousevat tasaiseen tahtiin. Olen hyvää viihdettä? ;> Netissä toki kaikki on vapaata riistaa, joten olen tähän asti suhtautunut kasvottomasti töksäytettyihin kommentteihin samanlaisella distanssilla: turha ottaa itseensä, sillä ette tekään minua oikeasti tunne. Jokainen voi lukea rivien välistä huumoria, asiaa, paskaa, samaistumisen kohteita tai sitten takertua pikkudetaljeihin, joista on niin kivaa laittaa herne nenään. Ihan samalla lailla kuin minä valkkaan mistä kirjoitan ja millä mielialalla. Ei tämä blogi ole 'minä', täydellinen kuvaus persoonasta tai elämästäni.

Silti, en voi kutsua itseäni niin paksunahkaiseksi etteivät nuo kommentit joskus satuttaisi. Varsinkin kun niitä tulee hyvin ristiriitaisina, myös oikeasta elämästä ja loputtomasta omasta epävarmuudesta. Väsyttää kun on vuosien varrella saanut kuulla vuoron perään joko vähättelyä tai teennäistä/aitoa ylihuolestuneisuutta lääkäreiltä, kavereilta ja perheeltä. Olen miljoonasti käynyt läpi sen että voi pahoin, kuinka sen ansaitsee ja kuinka se ei merkkaa mitään sillä aina on joku joka voi pahemmin. En minä tiedä miksi helvetissä olen aina jäänyt umpikujaan, miksi en kelpaa millään hetkellä minnekään: aina joko liian kipeä, väärä tai ei tarpeeksi kipeä jonnekin. You choose.

Lopeta toi huomionhakuisuus! Älä rämmi siin itsesäälissä! Oot sairas as fuck! Ota ny itseäs niskasta kiinni! Lopeta toi itsekeskeisyys! Vähänkö oot tekopyhä ja kaksnaamainen! Vittu oot pimee päästäs! Angst ja viil wannabe kuhan esität vaan! Epäonnistunut tytär, paska frendi, rampa kansalainen ja ärsyttävä nettipersoona, nyyh nyyh. Oi! Ja se paras: epäonnistunut vielä sairaudessaanki. Aina on paha, väärin ja lopputuloksesta voi syyttää itseään.Löytyiskö teiltä vielä jotain lisättävää tälle draamakuningattarelle? Nam nam nam lisää mustaa polttoainetta tulitikkujeni päälle. 8---)

19 comments:

 1. "Väsyttää kun on vuosien varrella saanut kuulla vuoron perään joko vähättelyä tai teennäistä/aitoa ylihuolestuneisuutta lääkäreiltä, kavereilta ja perheeltä."

  Entä ne, jotka tietävät, mitä tuo tosiasiassa on, eivätkä vähättele tai ole teennäisiä. Kaikki eivät ole sinua vastaan, mutta sinä tunnut olevan periaatteesta kaikkia vastaan.

  ReplyDelete
 2. Mustakin musta kahvi on eräs parhaita planeetan nautintoja. Aurinkoista päivänjatkoa sulle :-))

  ReplyDelete
 3. hahahah!! kateellisten panettelua noi ilkeät kommentit! kuinka moni oikeesti viittii/uskaltaa kertoa noin avoimesti omista tunteista ja ajatuksista, huolimatta siitä et sen jälkeen sut leimataan(huomionhakuiseski, epäonnistuneeksi, valittajaksi...jne)
  Mun mielestä oot ihan huippu tyyppi ja tosi rohkea! :) antaa muiden puhua paskaa mut koitetaan me vaan jaksaa. ja loppujenlopuks, tää On VAAAAN elämää :) mä ihailen sitä et sä oot päättäny olla rohkea! jatka samaan malliin sisko! :)

  ReplyDelete
 4. Oon seurannut blogiasi melkein alusta asti ja sanon samaa kuin edelliset.
  Nuo jotka haukkuvat sinua anonyyminä, eivätkä edes kehtaa näyttää kasvojaan, ei niitä tarvitse niin tosissaan ottaa.
  Olen kyllä todella ihmeissäni tuosta paikkukuntasi terveydenhuollosta :o
  Ja samaa mieltä myös tuosta, että kirjoitat todella hienosti ajatuksistasi, siitä miten paskaa tämä kaikki on.

  Voimia sinulle :>

  ReplyDelete
 5. Mitähän nuo ihmiset oikein saavat siitä, että tulevat pommittamaan negatiiviseen sävyyn tänne? Asioita voi esittää myös asiallisemmin, vaikka joku ärsyttäisikin.

  Ja kaikista vaikeinta on yleensä myöntää sairautta ja sen vakavuutta, jos tuollaisia kommentteja saa (viitaten siis huomionhakuisuuteen). Toivottavasti osaisit kanavoida kuitenkin korvasi kuuntelemaan sellaista rakentavaa palautetta ja pitämään puolesi, vaikka välillä olo olisikin epävarma.

  ReplyDelete
 6. Suosituissa blogeissa tämä on juuri tämä kääntöpuoli. Voisitpa olla välittämättä, sillä ne jotka arvostelee, ei oikeasti voi kovin hyvin itsekään. Ei tavallisella, hyvinvoivalla ihmisellä ole tarvetta haukkua ketään nimettömänä eikä nimenkään kanssa. Arvistelkoon toisia ne, kellä on siihen (muka) varaa. Ei taida löytyä kovin montaa..

  Blogisi hieno ja siinä on paljon ajatuksia herättävää luettavaa. Tosin voinnistasi olen kyllä huolestunut, sille ei voi mitään. Mutta kaikkea hyvää toivotan ja jatka toki kirjoittelua.

  ReplyDelete
 7. Musta tuntuu et ihmiset on käsittäny ton ekan kommentin vähä väärin :-D

  ReplyDelete
 8. Mä pidän sun blogista. Tämä ei ole tällanen "perus pro-ana blogi" vaan tässä on ASIAA! Kirjoitat todella hienosti ja etkä kirjoittele tänne mittojasi ja syömisiäsi, sellaisia blogeja on ihan liikaa.

  ReplyDelete
 9. On varmaan vitun fantastista kuulla sitä aitoa yllihuolestuneisuutta? Sitähän sä haet eiks je? HUOMIOTA. Ängst. MäGi muuteN punnitsen kaikki omenat jne...!!!!! Jopa veden, ku emmä muuten uskalla sitä juoda... Pepsi Max ja Läkerollit menee ku kaikki aNaT syö niit <3 <3 <3 Ja mä oon ANA isol A:llä ni mäGi syön! Cool!!!!111!!

  ReplyDelete
 10. lainasin tuota lausettasi ettei blogi ole "minä" tai jotain sinnepäin. Oli niin hyvin sanottu, eikä itselläni sanat riittänyt noin mahtaviin lauseisiin kun samasta asiasta melkein yritin blogiini kirjoittaa =).

  Tykkäilen blogistasi paljon, kirjoitat niin hyvin.

  Voimia sinulle <3

  ReplyDelete
 11. En kyllä ymmärrä joidenkin kommentteja. Kuulostaa niin tuulesta temmatuille, että epäilen 1. heidän haluavan ärsyttää tahallaan saadakseen meteliä tai 2. heillä on jotain henilökohtaista sinua vastaan. Tuota jälkimmäistäkin pidän epätodennäköisenä. Sä osaat kirjoittaessasi tuoda esille ne tunteet mitä syömishäiriö ja masennus aiheuttavat. Toivon, että itsekin osaisin noin hyvin ilmaista tunteitani. Olet yhtä aito kun me muutkin. Onneksi osaat ottaa huumorilla vastaan kommentteja. Olet vahvempi kuin luuletkaan :)

  ReplyDelete
 12. olen anonyymi ja kirjottelin sulle pientä kritiikkä 30.7 tekstiin.

  ja tunnistin nyt itteni tästä uusimmasta. noista kommenteistä et haet huomioo ni en ottas ite nokkiini koska totta vitussahan sun täytyy hakee huomiota: oot fiilareissa nousevista lukijakommenteista ja tottahan toki raflaavat tekstit vaikkakin blogissa on jonkinlaista mediahuoraamista.

  itse pistin pienen kritiikin koska ajattelin sillä tulevan sun teksteihin lisää potkua. nää sen jälkeen tulleet kritiikit on kyllä aikas kärkeviä ja ottasinhan ton itsekin itteeni. varsinkin ku mulla ei oo es pokkaa olla tunnistettava lukija jolla ois es oma blogi. a.k.a oon säälittävä stalkkeri tms.

  pienen vastakickin sun juttuihin en sanois kuitenkaan olevan arvostelua. sanoin että tunnut olevas sairautes yläpuolella, luulen että sussa ois munaa olla myös näitten kommenttien yläpuolella. ja en malta vähä olla hymähtävättä että mielenkiintosimmassa blogissa jotai seurailen on kerrankin muunki laisia kommentteja ku mistä tuolla oltiin jo vähä vittuiltuki, pelkkää sydänsydänhymiöhymiösydän hehkutusta ilman mitään oikeesti rakentavaa kannustusta.

  minä näen sinut vaan ihan hiton mielenkiintosena ihmisenä jolla syystä tai toisesta (jota et tietäne sinä, lukijat tai sun kanssa työskentelevät ammattilaiset) näyttäis yks jos toinenki asia mättävän. hiton hienosti koottua tekstiä kaiken epätietoisuuden/-ymmärryksen keskellä. (ja tuo oli nyt kehu!)

  loppuun soisin toivomusta (kyselit niitä siinä 300708 tekstissä) vielä enemmän sun musiikkimaun avartamisesta lukijoille koska perustan tosi paljo mun mielipiteen ja etenkin mielikuvan ihmisestä siihen. sehän se ahdasmielistä.

  ReplyDelete
 13. aini ja pakko lisätä et haha kerranki ei oo syytä valittaa vähäisistä kommenteista, eiksje?? :D

  ReplyDelete
 14. Hmm...luulen, että osa kärkevistä kommenteista johtuu myös siitä, että ihmisiä turhauttaa se, että sun todellusuudentaju heittää todella pahasti. Noin sanottuna se kuulostaa pahalta, mutta tottahan se on: luulet olevasi lihava, vaikka todellisuudessa olet vakavasti alipainoinen. Luulet, että ne naurettavan pienet määrät, joita syöt, lihottavat sinua. Uskot, että ihmiset ajattelevat koko ajan vain painoasi ja syömisiäsi (sellaisena nyrkkisääntönä, että ihmiset joille ei ole syömishäiriötä eivät useinkaan ole kauhean kiinnostuneita toisten syömisestä ja painosta jne.)

  Kuulostaa kamalalta syytökseltä, eikö totta. Mutta toisaalta, se on aihe, jota käsittelet tässä blogissasi: syömishäiriö. Olet menettänyt otteesi todellisuuteen. Ihmisen, joka ei sairasta syömishäiriötä, on vaikea ymmärtää logiikkaa tämän kaikena takana, esim. haluan hoitoa - en halua lisää painoa. Eikä siinä ole logiikkaa, on vain sairaita ja terveitä ajatuksia, jotka taistelevat keskenään. Vai?

  Uskon, että monet kärkkäiden kommenttien antajat - minäkin - kritisoivat sairautta sinussa, eivät sinua.

  Ja tuosta huomionhakuiseedesta...Ah miten kätevä termi on huomionhakuisuus! Aina voi sanoa "joo ei sillä oikeesti mitään oo, se on vain huomionhakuinen". Prkl! Jos on sairas, tarvitsee huomiota, esimerkiksi lääkärien huomiota. Toiset eivät sitä osaa pyytää. Suosittelen sinulle (minulla on omaa kokemusta mielenterveysongelmista), että VAADIT hoitoa. Olet siihen oikeutettu. Olet sen tarpeessa. Ja sen voit sanoa myös ääneen. Jos tässä asiassa kainostelee, jää ilman.

  ReplyDelete
 15. Meistä on moneksi ja nimimerkin takaa on helppo huudella ihan mitä tahansa.

  Sinun blogisi on kuitenkin sinun tapasi ilmaista asioita ja oloasi. En lähde haukkumaan muita blogeja tai vertailemaan niitä omaasi, mutta toivon että saamasi kommenttien vuoksi et ainakaan muuttaisi kirjoitustyyliäsi. Loppujen lopuksi itsellesihän ja oman itsesi vuoksi sinä kirjoitat?

  Kuka meistä ei ilahtuisi mukavista kommenteista ja pahastuisi ikävistä?

  En tiedä sitten, ehkä se olen vain minä, mutta tuskinpa ihminen, jonka blogikirjoitukset koskevat pitkälti mielenterveyttä, pystyy ottamaan kaiken kritiikin kehittävänä. Itse toivoisin että blogien kommentointi olisi ennemmin ajatustenvaihtoa kuin arvostelua. Kyseessä ei kuitenkaan ole tarkkaa faktaa vaativa uutinen tai oppikirjan sivu.

  Kaikkea saa sanoa, mutta joskus jokainen voisi miettiä millä tavalla ilmaisee asiansa.

  Blogit ovat juuri siitä ihania, että niissä ei tarvitse teeskennellä yhtään kenellekään yhtään mitään, vaan voi antaa kaiken tulla ulos juuri sellaisena kuin asiat itse kokee.

  ReplyDelete
 16. Mukavaa, jos kommenttini piristi. Itse olen viime aikoina joutunut miettimään jo vähän liikaakin ihmisten kommentteja ja omaa suhtautumistani kommentointiin. Sen vuoksi blogini aloitin ja koska toivon että täällä saisin olla oma itseni, toivon samaa muillekin.

  Blogini löytyy blogilistalta, olen erittäin imarreltu, jos sinulta löytyy kiinnostusta siihen. :)

  ReplyDelete
 17. I <3 this blog.

  Olen lukenut alusta asti, ja aion lukea jatkossakin. Kirjoitat aivan äärettömän lahjakkaasti.

  Jatka vaan rohkeasti bloggaamista, ja paljon voimia tämän kaiken kanssa jaksamiseen.

  ReplyDelete
 18. Minä en ole lukenut näitä muita kommentteja, mutta uskon, että monet ovat samalla linjalla kanssani; kun on paljon lukijoita, on myös paljon ihmisiä, jotka kommentoivat ilkeyttään ja ymmärtämättömyyttään. He eivät tiedä millainen tämä sairaus on, he eivät tiedä, että neljäkymmentäkiloinen pikkuihminen voi tuntea itsensä maailman lihavimmaksi. Ja vaikka kuinka yrittäisi, joskus ne kommentit satuttavat. Ne tulvivat sisään korvista eivätkä tule mistään ulos. Se on rankkaa. Mutta toivon, että muistat, että sinulla on sairaus, joka nykymaailmassa on myös trendi. On niin paljon pro-anoja. Ja sinä et ole sellainen, minä huomaan. Koeta jaksaa.<3

  Lisäsin sinut blogiini. Toivottavasti ei haittaa.

  ReplyDelete
 19. tervepä terve!?! oon kommentoinut kärkkäästi. en ilkeyttäni tai ymmärtämättömyyttäni. oon osani "saanut" ja sairastanut yli 10vuotta.
  on totta että tän blogin kirjoittaja on lahjakas tekstintuottaja, jokin melkoisen kliseinen välillä, ja ovela. tää on PRO-ANAilua pahimmillaan!
  Ihania on noi kahville kannustavat viestit et kritisointi on "kateellisten panettelua".. ööh, kateellinen mistä???
  ja anonyyminä kommentointi ei oo sen kummempaa kun jonkun pikkujekun nimimerkin takaa..
  tiedän tyypin jolle on ominaista omien oireiden liioittelu ja niillä prassailu ja surkuttelu. ja jengi on niin lampaita et kaikki uppoo.. sääli.. ja kyseessä ei ole mikään pikkuihminen.. hassua kun monella wannabellä on tapana esittää itsensä oireilevampana ja sairaampana tai pienempänä kuin onkaan, mut kuuluu sanoo et vähä mä oon läski vaikka luulen olevani ah niin laiha!!!! :)
  itellä mitä pienemmäksi sitä on mennyt sitä paskempi vointi ja itseinho, tavoitteena olisi terve toimiva kroppa ja mieli!
  kellään ei ole oikeutta tavoitella sairautta saadakseen syyn joillekin muille ongelmilleen. tätä paskaa en olisi itselleni halunnut enkä valinnut.

  T:51grammaa

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥