Wednesday, August 13, 2008

Nyt en mene kouluun.

Olenko se vain minä vai tuntuuko kesälomat lyhenevän vuosi vuodelta? D--: Jokainen bloggaus tai lukemani teksti tuntuu olevan täynnä sekaisia tunteita koulusta, ylppäreistä ja sen sellaisista. En tiedä miksi, mutta se saa mut tuntemaan pienen pistoksen rinnassani. Syitä nyt voi olla useampi kuin yksi..

Ylppärit ja sen sellaiset tuovat mieleen kaikki ikävät muistot lukion viimeisestä vuodesta: vessoissa vietetyt salaitkut oli itketty ja masennus potkaisi vihdoin maan alta, syömiset ja liikunta levisi käsiin, enkä uskaltautunut avautua olostani kellekään. Kaikista vaikeinta oli nimenomaan myöntää paha vointinsa ja uskaltautua koulupsykan penkille, vaikka kuinka esitin etteihän minulla voi olla mitään vikana. Samaa viestiä tuli koko lähiympäristöstä, mutta oho, kuinkas sitten kävikään. Nojoo. Vaikka "hoitoni" jäi tuolloin vain napeiksi ja jonotteluksi niin lakki tuli. En edes halua käydä läpi silloista ahdistusta, oman pahan olon myöntämistä, piilottelua vaan säilytän mieluiten ABI-vuoden muistonani ylppäreissä tarjotut porkkanakarjalanpiirakat (veivät vähän liikaakin huomiota itse kysymyksiltä).

Nykyään opiskelen AMK:ssa ja meillä päin syysopinnot alkavat vasta ensi kuun alussa. Koulussa taisin kuitenkin olla viimeksi öh, huhti/maaliskuussa? Ensimmäinen syyslukukausikin meni vähän plörinäksi, sillä silloin ei-diagnosoitu paniikkihäiriöni pidätteli minua enemmän vessassa itkemässä kuin luennoilla. Silti painoin viikonlopputyötä ja keväällä kahta. Vaikken ole koskaan ollut mikään hikipinko niin tietyn laista tunnollisuuspakkoa minussa on ollut, mikä korostui uudessa koulussani jossa kaikki työt oli palautettava deadlineen mennessä. Kun luovalla alalla olen niin otin kaiken tosi henkilökohtaisesti ts. jos suoritukseni ei ole paras mahdollinen niin se on yhtä kuin paskaa. Saatoin joitain töitä tehdä lukuisia kertoja uusiksi uusiksi uusiksi ja lopulta palauttaa 'en mitään' tai vikana iltana väännetyn pikarykelmän, sillä aiemmat suoritukset eivät olleet tarpeeksi. Ei siis ole ylläri että opintopisteeni jäivät vuodelta minimaalisiksi ja tarkoituksena olisi ollut aloittaa luokka uudelleen tänä syksynä.

Lääkäri kuitenkin arvioi minut työkyvyttömäksi. Sairaslomaa joulukuun loppuun saakka vaikka niin halusin takaisin kouluun. Tuntui kipeältä nostaa puhelin ja soittaa opintotoimistoon peruttaakseni läsnäoloni tälle lukuvuodelle, sillä se on virallinen tauko koulusta ja varmaan tekee ison loven sosiaaliseen elämääni. Katsokaas, valtaosa lähellä asuvista kavereistani käy samaa koulua, joten tunnen itseni poissaolevaksi myös muualtakin kuin koulun penkiltä. Mutta ehkä tätä tarvitsen. Lepoa? Tuntuu yhäsiltimuttakuitenkin kiusalliselta istua saikulla kun en ole suorittamassa mitään ja vituttaa jos en saa kotonakaan ns. "aikaiseksi" asioita. Pää käskee tekemään, liikkumaan, saamaan aikaan ja turhauttavaa mutta totta - en jaksa, kykene. Oho! Gasp! Siis sitä vartenhan olen sairaslomalla. Auts.

7 comments:

 1. Gaah, mä painiskelen saman asian kanssa, josta kertoo viime aikoina puhjennut ah-niin-ihana stressinäppyläkukoistus naamassani :/.

  En tiedä, saako sitä mitenkään uskoteltua itselleen, että on ihan ok ottaa aikaa itsensä 'hoivailuun', eikä koko ajan vain suorittaasuorittaajasuorittaa o_o.

  ReplyDelete
 2. Iiks, itsekkin haluan kouluun. Olo on niin kumma, kun sitä tyhjää toimittaa kotona. Vailla ammattia taikka edes sitä valkosta lakkia. Ei niin mitään :/ Sosiaalinen elämä alkaa kuolla tässä taas talvea kohti, kun muut menevät kouluun ja minä määyn yksinäni, kotona, päivät pitkät yöpuvussa.

  Ja sitten siihen mitä olin tulossa sanomaan. "Timangi" nimisessä blogitekstissäni on sulle sellainen juttu, jota ei oo mitenkään pakko jatkaa. Voin myös poistaa sun kohdan listasta, jos vaan haluat.

  ReplyDelete
 3. äh, sama tunne, enkä vielä edes ole saanut lakkia päähäni. tuntuu tosi kurjalta, yhteiskunnan mätäpaiseelta yh

  ReplyDelete
 4. Iiks, apua. Mollys Blues kyllä on blogilistalla mutta kai se ilmoittaa automaattisesti, kun päivitän. Vai? Pitääkö käydä klikkailemassa jotain nappuloita erikseen, että päivittämiseni näkyy? Kummaa :< En oikein tiedä mitään blogilistasta, kun en sitä käytä. Laitoin vain muiden mieliksi bligini sinne, jotta heidän elämäänsä helpottaisin parilla klikkauksella.

  ReplyDelete
 5. http://www.blogilista.fi/blogi/mollys-blues/20853

  mollys blues hakusanoin olisi pitänyt löytyä. Kumma tämä internetin ihmeellinen maailma.

  ReplyDelete
 6. Blogini sivulla on sinun blogistasi maininta ja ajatuksiani siitä:)

  ReplyDelete
 7. minutkin katsottiin työkyvyttömäksi eikä päästetä kouluun vaikka oikeasti haluaisin, haluaisin sitä ihan kamalasti.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥