Tuesday, September 16, 2008

I'm such a sucker for plaidVaikka sanasta 'syksy' nousee arkisempana mieleen toi karsean harmaa ja väsyttävä ilma, kylmyys ja kiireys niin siihen onneksi liittyy paljon kaikkea muutakin. Juuri tänään muistin miksi syksy oli ennen ehdottomasti suosikki vuodenaikani! Rrrakastan paljon kaikkea tähän lakastumissesonkiin liittyvää ja yksi niistä on muoti. Ju'u, sen lisäksi että pikkutarkasti tuijotan vaakaan ja peiliin niin olen edelleen vannoutunut visualisti, wannabe taiteilijalusmu ja pinnallinen rättipeto. Punertuvat puut ja vesikuurot nostavatkin kanttarellien välistä vuosi tolkulla kierrätetyt kestosuosikkini: punaisen ruutukuosin, mustan nahan, militaristiset takit ja neuleet. Tänä vuonna vielä erityisesti kaikilla ihanilla punk/gootti/fetish säväyksillä! <3 Nam nam.

Joskus mieleni tekisi omistaa kokonainen oma blogi kaikille ihkutusaiheilleni nettiostoksistani satunneisiin indie taidevalokuviin, sekä kuorruttaa itseni Vivienne Westwoodilla ja mennä polttelemaan juhannuskokkoa Buckinghamin palatsin eteen... mutta eeehei. Vaikka punkrock on inspiroivaa ja ihq niin nyt ollaan väärällä vuosikymmenellä. En myöskään sillä en (enää) jaksa lukea up to date kaiken maailman muotisaitteja tai ostella Vogueita, joten kaikki kirjoittamani todennäköisesti olisi tosi passé tai jälkeen jäänyttä fashion victimiä. Puhumattakaan että haluaisin omaa pettämätöntä makuani kenenkään arvostelun alle, ei kiitos. Jätän kaiken en vogue jollekin toiselle ja tyydyn markettimuotiin ja mamman neulomiin särystimiin.

Rahatilanne sanoo täysin peeaa ja kovaan ääneen kieltänyt itseäni ostamasta mitään vähemmän välttämätöntä kuin kissanruoan, mutta eikäkös kaupungissa käydessäni ne syksyn näyteikkunat vetivät puoleensa. Oh shit, hiki nousee otsalle kun vedän jonkun ginatricotin ovea auki. Kaikkialla sitä ihanaa sesonkitartania ja vähän mustaa tekonahkaa! Nyt äkkiä tänne ne vintage Dr. Martensit, Agyness Deynin hiusmalli ja kaikki noi Dolce&Gabbanan kuteet Mario Testinon editorial-kuvista! Kaikkimullehetinyt! Onneksi budjetti palauttaa maan päälle ja sanoo noitten trendien toistuvan vuosi vudoelta. Onneksi olen ollut kärsimätön daiju potenut "ostan tykkäämäni asian X heti kun näen jotain sinne päin, en vasta kun on oikeasti valinnanvaraa" niin kaapissa on jo ennestään 'muutama' ruuturätti ja äiskän säärystimet... mutta silti sorrun. Ihan vähän. Lyhkäiseen niittivyöhön ja ruutupooloon. Ne on tarpeellisia, oikeesti! 10 egeä ja nyt ehkä voin pitää laihtumisesta isoksi käyneet farkkuni ylhäällä ja palella astetta vähemmän. Sold.

Iltapäivän visuaaliaddikti-teema jatkui Täti Terapialla viedessäni näytille kasan loppuun saatuja töherrelmiäni vuoden varrelta. Nolotti yllättävänkin paljon kun toinen ihminen katsoo yhtä työtä 5 sek kauemmin. Ainahan mua on omat työt nolottanut, mutta siksi niitä ei kuulukaan katsoa noin kamalan kauaa! Luonnollisesti sydämmeni pohjasta selitin mitä kaikkea kuvissa vihaan, on väärin, rumasti ja huonosti ja Tädin "No kyllä sä oot lahjakas"-kommentit meni samalla lailla ohi korvien. En yksinkertaisesti saa mitään irti noista lauseista kun tiedän kuulevani ne vain kohteliaisuudesta, tylsästä poliittisesta korrektiudesta. Kaikesta noloilusta huolimatta tuli hyvä mieli kun huomasin että "Hei, sä saatat olla yhä paska, mutta et ainakaan niin paska kuin vuos sitten!". Eli ei tarvinnut (kokonaan) katua näyttämistä. Wohoo.

2 comments:

 1. huomannut olen myös kyseisen onkelman: eli ei päivity listaan vaan jää jonon hännille roikkumaan. paskaa, anteeksi, mutta minkäs teet.

  ja ps. edellisessä passissani (jonka hukkasin onnistuneesti ylioppilaspäivänäni) oli neljännen luokan koulukuva. minä ja minun otsis ja pullaposket ja iso hymy. ja sitä häpeää kun aina niiden oli siinä ovella pakko sanoa jotain. juu, olen "hieman" muuttunut noista ajoista. mutta silloin sai vielä niitä 10 vuoden passeja. eli mieluummin katselen tuota pöhöttynyttä MITÄHÄH, otetaankosekuvanytheti -kuvaani <:

  kai tämän kestää.

  jos kaiken muunkin tähän asti.

  ja ainahan on sitten niitä ah, kemiallisia keinoja (mm) taltuttaa kasvavaa ahdinkoa omasta pärstästä. pileet!

  ReplyDelete
 2. ja lisäisin vielä kiitoksen, että ilmottauduit blogini lukijaksi <:

  olen otettu.

  ja kateellinen mahtavan ironisesta tyylistäsi kirjoittaa.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥