Tuesday, December 16, 2008

Praise the porridge!

Oon just nyt niin onnellinen aamuvirkkaudestani. Siinä missä muut pyyhkii unihiekkaa silmistä niin meitsi on ehtinyt hoitaa pois alta monta pakollista rituaalia, sekä kuuden aikana ei suihkussa ainakaan ole ryysistä. 16 muun asukkaan, hoitsun ja henkilökunnan hääräillessä oma tila tai aika ei nääs oo mikään itsestäänselvyys vaikka kuinka voisi piiloutua sänkyyn peittonsa alle. Ekstrabonus: tulee mentyä nukkumaan aikaisin, sillä ilta-ahdistuksen iskiessä yövahdeista ei ole just yhtään jutteluapua. Paras keino siis on vetäistä napit naamaan ja karata itsensä kohtaamista.Aamu on suosikki vuorokaudenaikani, sillä se merkkaa lähes poikkeuksetta omaa rauhaa ja tilaa. Hyvänä päivänä rentoutumisen sijoittaminen aamuun auttaa jo loppupäiväksi, sekä suihku ja tälläytyminen saa olon tuntemaan oman ruumiinkuvan edes vähän kestettävämmäksi. Näin siis silloin jos ei ole niin masis ettei viitsi nousta sängystä.

Naamaani tungettiin koko lapsuus sitä samaa tyhmää 4-viljan puuroa, mutta olen löytänyt siitä taas uuden ystävän. Kotona pikapuurovesilesemössöt kävivät ateriasta ja osastolla ainainen leivän kittaaminen maistuu paremmalta... puurona. Mausteita ei saa (enää) vain käyttää, ainoastaan kanelia jouluisin. Perusteluiksi kuulin jotain puhetta kanelin ylikäytöstä(???), mutta patempi on ettette edes kysy kukammiyämiksi. :--D Yleensä pidän naamani tasan omassa lautasessani, korkeintaan vilkaisen kelloa ja toisten tahtia, mutta tänään katselin kuinka ihmiset närpsivät puuroa. Hoitaja(t) tuntuvat aina hotkivan, yksi tyttö näykkii lusikan kärjellä rutikuivaa puuroaan, toinen on ja'annut oman lautasensa puuro-luumuvelliksi ja kuivempaan kasaan. Minä jälleen kerran kokeilen osaston avulla jotain uutta: maustan oman mössöni revityllä luumusella ja kaadan mukaan maitoa kivaksi velliksi. Voi syödä luumuvelliä, dipata lusikalle pelkkää maitoa tai syödä sekoittamatonta puuroa. Mikähän näistä nyt oli tervettä ja normaalia ja kaikkea? Äh, ihan sama miten luon jännitystä aamuuni, olen tavalla tai toisella kuitenkin aina silmätikkuna. >___> Kun en vaan osaa.

Totta tosiaankin, se joskus mainitsemani 3-viikkoinen Malesia-reissu jäi lopulta allekirjoittaneelta väliin. Bai-bai Aurinko, uimarannat, mangot ja eskapismi - tervetuloa pimeys, sairaalaseinät, laitosruoka ja kaamosmasennus. Koetan kuitenkin ajatella positiivisesti säästäväni nyt rahaa, jolla on hyvä lievittää suomiahdistusta Internetin ikkunashoppailulla ja mahdollisilla tulevilla (mini)reissuilla. Meinasin käyttää reissua tekosyynä säästyäkseni kaikealta karsealta juhlasirkukselta ja pakosta paketoiduilta Pandan suklaalevyiltä, mutta eipä täältä ossaltakaan lähdetä paljoa rompetta ostelemaan. ;> Jes.

7 comments:

 1. Mäkin söin koko lapsuuteni neljän-viljan puuroa :D Ja syön edelleenkin. Harmi kun sulta jäi Malesian reissu käymättä, mutta voithan sä lähteä myöhemmin jonnekkin? ja saat rahaa säästöön :)

  ReplyDelete
 2. Hei, joko ossa muutti Psykakeskukseen? Millainen paikka se on, saatiinko sinne ne lämpöhuoneet? :)

  ReplyDelete
 3. ^Ossa muuttaa psykakeskukseen perjantaina! Kellään ei tunnu olevan mitään tarkkaa idistä huoneista tai ylipäätään mestasta, paitti et huoneet on 2-hlö:lle ja yleisesti ottaen tilat on Pienet. Kirjoitan sit kun ite näen :-D

  ReplyDelete
 4. minkälaista porukkaa siellä osasolla on? tai siis oletko tutustunut keheenkään? minkälaisia
  hoitajat on?

  ReplyDelete
 5. He heh..
  Lämpöhuoneet, uuh.. jos sais ees ne oikeesti oleelliset asiat hoidon TASOSTA johonki kuosiin, niinku vaikka tuo ihmismäine yksilön kohtaaminen.. Nii katellaan sit jos niitä lämpöhyöneitä..

  Ja niiiiin hyvä et tuo ylistetty "lapinlahdenlomahotelli" muuttaa oikeisiin mielisairaalan puitteisiin niin luulis turhan gloorian karisevan.
  Puitteet on kliiniset, sairaala ku on.
  Ja anomymous, porukkaa on kuule monenmoista, viivan molemmilla puolilla, ja itseasiassa välillä vähä vaikee sanoa tarviiko apua enempi ne jotka hommasta nostaa liksaa vai ne jotka "hoidostaan" maksaa.. ja joo kavereitahan sinne mennään tekemään ja verkostautumaan kunnolla "toisten syömishäiriköide" kesken!!!

  But hey it's just my opinion...ignore.. if it's hurts..

  Burn burn yes you gonna burn...

  T:been there done that..

  ReplyDelete
 6. HAAAAAAAAAAAAAAALAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUS!

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥