Tuesday, January 06, 2009

Sairaalallekin sattuu

Advanced on "perus-ylläpito" -ruokavalio suurin piirtein normaalipainoiselle (tai hoikallekin) naiselle, joka
esim. opiskelee ja harrastaa lisäksi kohtalaisen määrän hyötyliikuntaa TAI liikkuu jonkin verran aktiivisesti.
Jos mä nyt eilen marisin niistä vanukas- ja margariinijutuista niin tänään on ollut kyllä kaiken huippu. :---D Syömishäiriöyksikön ruokalistathan jakautuu Start, Advanced ja Professional ryhmiin, joilla pyritään nostamaan ja joskus säilyttämään potilaan painoa. Yleisesti ottaen ainakin tänne tullessani olin yllättynyt kasvissafkan tasosta, sillä yleensä laitosruoat on, noh, laitosruokia.. Mutta joo, mokiakin sattuu ja käsite "normaalista" on tosi häilyvä aina tilannekohtaisesti. Yrgh. Mulla ei sinänsä ole mitään leipää vastaan (kuitua ja hiilareita, om nom), mutta kaikki tietää mitä mieltä ja vaikeutta joku levite mulle tuottaa... Noh, ADV listalla tässä paisutaan ja ilman yksilöräätälöintiä suunnitelmaan kuuluu jotain 6~8 siivua leipää. Meitsi vetelee yli litran maitoa päivässä, sillä mahaani ei mahdu loputtomasti viiliä, ja sokerijugurtit tai aamupalajuustot on aivan ehdoton ei. Sori. Ja vaikka tahtoisinkin nyt muuttaa noita niin ei rav.terapeutti kerkiä ottamaan vastaan kun "nyt listani on ihan sopiva".

Mutta! Joo! Tänään lounaalla tuplasalaattikastikkeet, muussini ja falafelien mauton ja harmaa lisäkekastike olivat muodostaneet epähoukuttelevan sopan lautaselleni, joten totta kai Neiti Hoitaja ei ollut tyytyväinen kun lautaseni pohja ei kiiltänyt valkeutta. Joku salaattikastikkeen pelkkä haarukointi oli naurettavaa, joten käskystä jouduin sitten dippailemaan leipäni soppaani ja nielemään koko paskan. Oma vikani hei, kun tykkään erotella safkani ettei se ole epämääräistä mössöä. Välipalakakkunen oli myös mystisen mauton, sekin kurkusta alas ja Diapamia päälle, mutta homma kieroutui iltaa kohden. Safkatoimittaja oli mokaillut päivällisemme, joten syötiin päivälliseksi iltapala+päivällisen jälkiruoka. Pyhäpäivän takia ei uusia ruokia tullut niin iltapalaksi nieltiin toisen rasvaisen reissumiehen ja maidon kera lämminkuppi-keitto (ana-safkaa, anyone?). :---D

Huoh. Onneksi sain sentään kaksi päivälomaa tälle viikolle niin sentään vältyn välipala-ahdistuksilta, mutta mitenköhän ne kaksi kolmesta vapaasta potilaspaikasta täytetään loppuviikosta? Aaaaaaaaargh. Tähän asti privaattihuone on ollut suoja ja hengenpelastajani läskiangsteihin, mutta nyt vielä poikkiksen palattua (<3 <3) reissusta en toivoisi *mitään* yhtä hartaasti kuin viikonloppua kaksin - en uuteen kämppikseen totuttelua. >______> Varsinkin kun olen nyt tällainen tankkeri että hyvä jos astua uskallan yleisiin tiloihin ilman huppariin kätkeytymistä..

5 comments:

 1. Ah ja voih. Mä niin tiedän noi tunteet. Itse skitsoin kun en saanut syödä muroja pelkästään vaan piti tunkea maitoa tai jugurttia (tai viiliä! hyi yäk!) sekaan. Ei just nyt oo kauhee ikävä takas... Mut paljon tsemppiä sulle!

  ReplyDelete
 2. Huh, osaston safkat... Maitoa piti niellä vaikka oksennus pyöri kurkussa jne... (hyyi maitoa :D) Noh paljon jaksamisia sinne!

  Ja uugh mikä kuva! Onko tuo... mustekala?

  ReplyDelete
 3. voih...joo yritä aina nostaa laihduttaessani kalorimääriä ylemmäs, mutta aina tulee pelko vastaan. "Entä jos syön tuota, siinä on liikaa kaloreita, en minä tarvitse tuota, jos syön osaanko enää lopettaa ja jos kerran laihdutan laihdutan kunnolla, kyllä sillä 200 pärjää". -Mutta sillä ei pärjää, sillä menee säästöliekille. Niin joo taas meni itse puheluksi.

  Olen lueskellut blogiasi aina jossain välissä, ja noh nuo laitosruuat eivät kuulosta mitenkään houkutteleville...ja aamupalajuustot! (yök) Miten kukaan edes pystyy syödä niitä? *Jaksamista tyttö*

  ReplyDelete
 4. hahhah, lämminkuppi-keitot, pahinta anasafkaa koskaan :D hei kysyisin millä päiväosastolla olit masennuksen takia ja mitä tykkäsit? muistan lukeneeni jotain siitä mutta en löydä tekstipaljouden keskeltä, voisitko linkata tähän? :) Vaikutat tosi herttaiselta tytöltä ja toivon että saat sairauteesi hyvää hoitoa.

  N

  ReplyDelete
 5. En saanu sieltä päiväosastolta juuri mitään. Muistan etten ikinä päässyt hoitajan kanssa yhteisymmärrykseen tai saanut apua ahdistukseen. Lähinnä mestassa juotiin pullakahvia 3 kertaa päivässä. Kaikki potilaat vissiin ei edes olleet masentuneita vaan 'jotenkin' psyk. sairaita. Olin ihan kapunkini päiviksellä.

  Lue 2009 kesältä, esim tästä.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥