Tuesday, February 17, 2009

Art drawn by vomit

Tämä viikko on alkanut hyvin ja sitten huonosti. Kuinkas muutenkaan. Ystävänpäivä oli jees (win! ♥), samoin sunnuntailöhöily, maanantain ravitsemusterapeutti ja sitä seurannut laahuilu keskustassa. Keskusta on itseasiassa ihan miellyttävä paikka kävellä jos kulkee tarpeeksi aikaisin aamupäivästä, kun ihmiset eivät vielä ryntäile lounaalle. Löysin ale-ale-alesta siistin paidan JA 50€:n farkut alle kympillä, täydensin varastojani aasialaisilla elintarvikkeilla, ihastelin telkkarista Victoria's Secretin paria typykkää (en vaan tajua Andriana Limaa ja Heidi Klum alkaa kans olla jo niin plastiikkia, huoh) ja nukahdin kesken Subtv:n pro-ana dokkarin.

Eli ei sitten paskemmin alkanut. Olen vähän ongelmissa ravitsemuksellisesti, sillä rasvakammoni takia en saa välttämättömiä rasvahappoja juuri, noh, yhtään. Kun muistelee lukiobilsaa niin tajuaa ettei kaikki rasvat ole pahoja, mutta käytännössä tuntuu ihan järjettömältä kaataa kastiketta tai öljyä, siis omg! jotain lihottavaa, esim. salaattiin. Instanttilihottaja + turvaruoka = aivan absurdi yhdistelmä. Ehei onnistu noin helposti, mutta esim. siementen piilottelu safkaan ei kuulosta yhtä hirveältä idikseltä. Otinkin rohkeasti pari haukkua poikkiksen lämpimistä voileivistä sillä tekosyyllä että rasvaa täytyy saada. Seliseli, ahmatti.

Tänä aamuna oli taas astetta vaikeampi kaivautua ylös sängystä, liikkua suihkusta ja raahata itseni takaisin psykiatriakeskukseen. Edessä oli esihaastattelu psykiatriselle avo-osastolle, jota olen vaivautuneesti pyöritellyt mielessäni parin viimeviikon ajan. En ole juuri maininnut polin lekurikäynneistäni tai edes lähetteestä tonne osastolle, sillä kellun pääasiassa omissa maailmoissani päivästä toiseen. Sh-polin lääkäri kuitenkin pehmitteli ajatusta että olisin yhä akuutin osastohoidon tarpeessa ja psykiatrisesta voisi olla oikeasti hyötyä. Hmm. Ruoan mättö siis sivuun ja pää kuntoon, sounds fine for me. Siksi olinkin aika lyöty kun esikeskustelu kesti reippaasti yli tunnin ja lopputulos oli taas sitä "katottaan"-tasoa. Kyse ei ole siitä etteikö masennustani oltaisi otettu vakavasti tai tapaamani henkilökunta ei olisi ollut oikeasti välittävä ja ammattitaitoinen, mutta siitä huolimatta tunsin itseni hylätyksi. Mikä mussa nyt on etten kelpaakaan, ole tarpeeksi akuutti? Entäs sitten jos mulla on erinomainen lääkitys jos voin silti pahoin! Pistetäänkö mut taas syrjään ja epätoivoisesti neljättä kertaa hakemaan KELA:n terapiaa, kun "olen tähänkin asti pärjäillyt" omillani. Katsokaas, jotkut ihmiset voi osastolla tahalleen heittää langat pois käsistä ja päättää olla jaksamatta. Mutta jos mä en jaksa?

Olin loukkaantunut, itkuinen ja lamaantunut lähdettyäni esihaastattelusta. Lekurit saavat taas pyöritellä kuulakärkikyniään ja vissiin ensi viikolla sh-polilla pääsen taas keskustelemaan mites edettäisi. Nyt vain väsyttää, paleltaa, kaikki tuntuu niin hajuttomalta ja mauttomalta. Ainoa asia mikä vain liikkuu mielessä on pettymys ja ällötys itseäni ja kehoani kohtaan. Ei tee mieli ruokaa, mutta mussutan kun kroppa kaipaa energiaa. Läskittää, kuvottaa, tahdon kadota. Jos hyvin käy niin huomenna oloni on jo kohentunut, ja voin taas esittää etten tarvitse mitään tukea.

3 comments:

 1. Kultapieni, olet kovin rakas, ja saamari manaan ne lääkärit alimpaan helvettiin, jos ei osastopaikkaa ala irrota.
  *hugs*

  ReplyDelete
 2. Kappale on erittäin hyvä - youtube on ihana ku sieltä löytää hyvää musiikkia<3

  Voimia, ruoka on jotenki mautonta kyllä, mutta pitää jotain syödä. Eivät ne lääkärit aina ymmärrä, koska jos on huono olo päälleppäin niin sehä on akuuttia mutta jos päällepäin näyttää ok-lta mutta sisällä on hajalla. Niin.. hmm. Who knows.

  Hyvä että sinulla oli kiva viikonloppua :>

  P.S. Subin pro-ana dokkari oli huono..

  ReplyDelete
 3. Hitto että lääkärit osaa joskus (lue:usein) olla niin törppöjä!
  Jos ei tosta osastosta tule mitään, niin mieti kulta pieni jooko "lapparia" uudestaan. Se olisi vain HYVÄSTÄ.

  <3: emppu

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥