Monday, February 02, 2009

Maailma suupalaksi ja raesokeria niskaani

Kusetan kissojani syömään täyspainoitteisemmin lorauttamalla vähän Whiskassin kastiketta muun safkan päälle. Luulisi niitten olevan onnellisia ja terveitä kun teen kaikkeni syöttääkseni niitä monipuolisesti ja paremmin kuin tölkkikakalla, mutta nirsoilua tulee välillä kaikkeen paitsi kalaan. Päätin sitten itsekin etten luovu nyt ainakaan vielä kalasta ruokavaliossani, vaikka ennen osastoa olin ollut jo hyvän tovin vegenä. Huom. Mulle ei ole mitään pesco-vegetaristia vaan vege on vege ja sitten on ihmisryhmä joka ei syö kanaa ja punaista lihaa. Mut jos pääpainottaisin vegeilyä ja en flippaisi jos jossain tulee kala-aromi vastaan tai söisin kissojen kanssa samaa pakasteseitiä. Tartteeko olla ehdoton jos päälinpuolin yrittää ja pyrkii ns. "hyvään"? Toisaalta jos ei pidä tiettyä linjaa tiukkana niin meneekö koko hommalta pointti?

Äitini täräyttää kahvilla etten edes osaa olla oikeasti vege. Otan asiasta itseeni, mutta periaatteessa hän puhuu totta, sillä en ole pahemmin liotellut papuja tai soijarouheita, vaikka niitä on kaapit täynnä. Niistä kun on vaikea laskea kaloreita kuivapainon mukaan.. Markettitofukin jää hyllylle, sillä hinta on ihan törkeä ja kaloreitakin enemmän kuin etnokauppojen vastikkeilla. Ärh, miksen asu Kalliossa?! Inhottaa ylipäätään käydä kaupassa kun ei ole mitään yhtä pyhää linjaa, jota nyt noudattaa. Turhaudun kun loputtomasti joutuu pohtimaan mikä tuotteista olisi se eettisin, terveellisin, maistuvaa ja ehdottomasti edullista. Toi ei kuitenkaan riitä, sillä haluaisin olla myös ekologinen ja en täysin sokeasti vetää lisäaineita yms myrkkyjä sisääni... Eli en näköjään ikinä pääse irti ikuisuuskauppareissuistani.

Äiti kysyy olisinko ottanut myös pullaa, sillä hän ei viitsinyt ostaa etukäteen kun tietää mun vihaavan raesokeria siinä päällä. Jep, ei olisi tehnyt muutenkaan mieli, sillä olin juuri antautunut ostamaan kaupasta fisupalasia ja skippasin marketin vieressä olleen ilmaisen rasvaprossamittauksen. Mummoja kun oli niin paljon edelläni jonossa, ja joo, en tiedä olisinko kestänyt edes kuulla tuloksia. Va'alle en myöskään ole uskaltautunut astua, sillä tunnen itseni niin isoksi kun olen osaston jälkeen voinut ällö-positiivisesti ja syönyt sokeita määriä ruokaa. Ihan oikeasti! Istunut poikkiksen sohvalla ja mussuttanut tortilloja ja jäätelöä. Btw, Carte d'or ja Ingmanin rasvaton+sokeriton litrajugurtti ovat tästä edespäin myös kusetuslistallani: eka teennäistä ja ällömakeaa, toinen taas sisältää liivatetta. Eeeeeeeuw!

Vaikka en ikinä heiluttanutkaan lippua paranemisen ilosanomalle niin kotiuduttuani tuntuu että jatko polilla on ihan tarpeetonta. Huomenna kuitenkin pitäisi korjata massat takaisin Töölöön ja tavata uutta lääkäriä. Lekuri ei niinkään jännitä, uusi naama varmasti näkee selkeämmin ettei mulla ole mitään anoreksiaa, mutta tarkoitus mennä moikkaamaan osastokavereita pelottaa hitosti. Omatuntoa leikkaa kun en ole pakkoliikkunut ja kirjannut ylös kaloreita lähdöstäni asti. Hehkun näin nopeasti terveyttä ja normaaliutta ison kroppani kanssa, että hävettää kohdata pikkuruisia osastokavereitani. Mä kun olin se vaikea luuseri, joka ei kuukausien väännön jälkeen vieläkään syönyt margariinia leivällä temppuilematta. Ex-omahoitajanikin palaa huomenna lomalta ja tuskin edes tietää lähdöstäni. Apua. x____x Täytyy toivoa että sydänmarmeladit ja läskini pehmentävät sitäkin jälleennäkemistä...

2 comments:

  1. toivottavasti pidät huolen itsestäs.

    eikä se kai haittaa jos ne kauppareissut venyy, kunhan vaan mukaan tarttuisi edes jotain kunnollista joka oikeasti ravitsis... itse koitan kovasti harjoittella, se on vaan niin pirun hankalaa ! ähh.

    voimia <3

    ReplyDelete
  2. Um. Ja nyt ihan ensin tiedoksi, että tämä EI ole laihdutusvinkki, vaan vinkki ihan hengissäpysymiseksi 20v vegeruokaa popsineelta: sun ravinnossa on oltava 30% puhdasta proteiinia tai perse leviää kun pullataikina JA se on pirun epäterveellistä kasvun, aivokemian ja sydämen kannalta. Siis kaikessa ruoassa. Jos jätät lihan pois ruoasta, tofua tai soijaa on vedettävä jokaikisellä aterialla. Usko pois. Kun sain oman protskutasapainon kuntoon multa tippui 25kg painoa, aloin nukkua yöt hyvin ja masennus katosi. Hanki ravintoterapeutti joka ymmärtää vegeä, tai jos haluat jutella tosta mullekin tai vegaanifoorumille voi pistää viestiä. Hyvää viikonloppua sulle!

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥