Wednesday, March 25, 2009

"Humans would put seeds in the ground, pour water on them, and they grow food - like, pizza!"


(Wall-E on rakkautta <3! (Katsokaa heti jos ette ole nähneet!!))

Tarkoittakoot jokainen puheellaan mitä milloinkin, mutta inhoan joittenkin sanojen käyttöä. Ihan sama vaikka tarkoitus ei olisi negatiivinen, seliseli, mutta jotkut sanat pistävät neulan lailla rintaani: Muun muassa tuo viime tekstissäni esiintynyt "normaali". "Normaali" on se mikä eniten pelottaa ja oksettaa, sillä sen yhdistää helposti jotenkin vanhaan itseinhoon, isouteen ja oman pahanolon mitätöintiin. Täysrasvaiseen Oltermanniin, jenkkakahvoihin, peruskulutuksen ylittävään syömiseen, isoihin vaatekokoihin. Isoon, liikaan, läskiin. Tervettä käyttäytymistä ja onnitteluiksi tarkoitetut kommentit kääntyvätkin satuttamaan.

En myöskään tykkää tai uskalla vastata reippaasti "hyvää" jos joku kysyy vointiani. Alan ylianalysoimaan ja miettimään "hyvän" suhteellisuutta, sillä elämässäni on aina jokin vähän nyrjähtänyttä. Negis-tunteita taas tukee niin kova ahdistus ettei jää epäselväksi jos jokin on väärin.

Mutta, tänään on kai olosuhteisiin nähden kuulunut hyv.. ei, parempaa. Parempaa kuin eilen. Painoni ei ollutkaan noussut stratosfäärisesti (taivaan kiitos! ;__;), torkuin aamupäivällä kissa kainalossani, sain raahauduttua ruhoni suihkuun, jonka kunniaksi tein hiusnaamion ja kuorin ihoni. Hyvä, sillä tarkoitukseni ei ole happosyövyttää Täti Kuvisterapian ja poikakaverini silmiä huomenna. Olen jo tarpeeksi nolo parin teiniangsti-naarmutetun ranteeni kanssa, joitten raaputtelusta ei ollut eilen mitään masokistista iloa. Note to self: Viiltely sotkee ja sattuu yleensä vain jälkikäteen.

Loput päivästä olen vain ollut rauhassa omissa oloissani.. haaveilin olevani supertehokas ja tuottelias, mutta aamussa taisi olla jo tarpeeksi. Sainpas sentään postissa suosikki lehteni uuden numeron ja pari tilaamaani teepparia lisäpiristeeksi. Muuten vain tasapainottelen jatkuvasti neulanterällä ahdistuksen kanssa, joten tunnit ovat saaneet vieriä ruokailun, Läkerol-suurkulutuksen, telkkarin ja läppärillä räpeltämisen ohessa. Kuten aina, saamaton läskimackara. Jos ikuinen itseviha ei dominoi mieltäni per sec niin mieluummin käperryn vilttini ja Diapamieni turvaan kuin vaadin itseltäni liikoja. Ahdistaa ajatella, suunnitella, sopia ja säätää sen suurempia. Mm, elämä hikikomorina houkuttelisi taas enemmän ja enemmän. <3

9 comments:

 1. Lisää kauhistuttavia sanoja on mielestäni vielä "voimia <3" tai "ihan hyvää" juttelussa, jossa kysytään mitä kuuluu ja toinen vastaa tyhjentävästi noin. Schaissea!
  Älä sinä pieni vaadi itseltäsi liikaa, se vain stressaa enemmän ja enemmän. Kunhan jotenkin pärjää ja hitaasti kohottaa päätänsä parempaan suuntaan. Unohtaa ne ylivaativat kuntoutusohjelmat ja menee vain omaan tahtiinsa yrittäen oman tahdon voimalla parantua hitaasti itsevihasta ja -tuhoisuudesta.

  ReplyDelete
 2. raah, 'normaali' on pelkkää happoa mun korville, kuten myös 'tavallinen', 'hullu' ja 'erityinen/erilainen', koska ne on kaikki jtnkn luokittelevia sanoja, vaikkeikaan aina negatiivisessa mielessä.

  samalla tavalla fraasi ihan on puhdasta myrkkyä, sillä eihän kukaan tahdo kuulla olevansa ihan hyvä, ihan kiva tai ihan sopiva?

  ReplyDelete
 3. Tämä blogi on kyllä kiinnostavaa luettavaa. Ei kamalan järkevää sanottavaa kyllä ole, mutta osaat ilmaista itseäsi hyvin ja on mielenkiintosita kurkistaa toisen ajatusmaailmaan.

  ReplyDelete
 4. Oij. Ihana kuulla, että pidät!

  Mulla tämä taiteilu on ihan kausiluontoista. Viime talven sotkin akryylimaaleilla, kevään tusseilla, nyt vuorossa hiili ja erilaiset kollaasit.
  Olen tehnyt tuota uutta tekelettäni tänään noin 8 tuntia putkeen ja siinä kyllä syöminen unohtuu. Samaten kaikki muutkin murheet. Ihanan terapeuttista puuhaa tuo paperin sotkeminen.

  Suosittelen! :>

  ReplyDelete
 5. Toivotan sinullekkin parempia päiviä ja haleja kun en enää ensi viikolla ole täällä lukemassa kun joudun osastolle. ;_;

  Mutta lomilla on pakko päästä lukemaan sinun blogiasi. <3

  ReplyDelete
 6. Oon seurannu sun blogia pitkään ja jotenkin tykkään susta :) Osaan samaistua sun ajatuksiin. Ja me molemmat näytetään rakastavan jäätelöä. SLURPS :P
  ÖÖÖ ÄÄ no ei mulla niinku muuta. Life sucks mut koitetaan jaksaa.

  ReplyDelete
 7. Lääkäriin meno pelottaa aina, koska se sanoo sen kielletyn 'normaali' sanan. Ei sitä itseinhoa voi sanoin kuvata, kun se menee möläyttämään sen sanan. Siinä tuolilla sitten istutaan lattiaa ja läskejä tuijottaen, vatsaa sisään vetäen ja hiljaa sisälläni itkien.

  En minäkään osaa vastata 'kuuluu hyvää'. Aina se on joko 'han hyvää'tai 'siedettävää. Mutta ne on niitä maailman---vikoja.

  ReplyDelete
 8. Normaali on kamala sana. Hyvää tarkoittavat: "sähän syöt ihan normaalisti, näytät jo kohta ihan normaalilta!" Ovat omassa päässäni loukkauksia. Vaikka sanoja tarkoittaa hyvää. Kunpa koko NORMAALI sana poistettaisiin..

  Sulla on muuten mahtava blogi, olen ihan koukussa. Mutta älä satuta itseäsi. :(

  ReplyDelete
 9. Kiitos kommentistasi.

  Harmi kyllä tuo kuva on tuossa niin suurena kun sen netistä löysin, ettei isompaa versiota löydy minulta ainakaan...

  Tsemppejä kovasti!

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥