Friday, March 20, 2009

The Internet is for Porn

Ärsyttää vastailla ihmisten kysymyksiin mitä teen päivisin. Öh. Olen? Yritän olla itseni kanssa, eikö siinä muka ole jo tarpeeksi koettelemusta aina yhdelle vuorokaudelle? Hyvä jos se tulee muille itsestään selvyytenä, mutta eipä tälle yksilölle. Jos on väsynyt, masentunut, ahdistunut, kyllästynyt, ylikriittinen, arka, itsetunnoton blaablaablaa niin valitettavasti energiaa ja intressiä ei ole tarpeeksi. Uh, ja taas ahdistaa, tuo oma kelpaamattomuus.Hyviä päiviä onkin ne kun saa ja pystyy ottamaan iisisti, ei stressaa liikaa asioiden suorittamisesta, jaksaa käydä suihkussa, hoitaa askareita ja rentoutua omissa oloissa. Huonoina päivinä sitten ollaan peiton alla nappeja napsimassa, jolloin kivuttomimpia ajantappokeinoja on hukkua internetzin ihmeelliseen maailmaan ja kierosta kuriositeetista seurailla, stalkkailla ja pläräillä sivuja ja scene jos mitäkin. Nonniin, se siitä tylsästä alkubriiffistä itse aiheeseen, sillä halusin tulla pasteamaan tämän parina viime päivänä IRC-Galtsussa kiertäneen 'uutisen':
" Yhteisö Courage on poistettu IRC-Galleriasta. Syy: Yhteisöt joissa rohkaistaan oman kehon vahingoittamiseen ovat kiellettyjä. Sairauksista on sallittua keskustella asiallisesti ja hakea vertaistukea IRC-Galleriassa, mutta valitettavasti Thinspiration-henkiset yhteisöt ovat kiellettyjä.

Yhteisö Thinspiration on poistettu IRC-Galleriasta. Syy: Yhteisöt joissa rohkaistaan oman kehon vahingoittamiseen ovat kiellettyjä. Sairauksista on sallittua keskustella asiallisesti ja hakea vertaistukea IRC-Galleriassa, mutta valitettavasti Thinspiration-henkiset yhteisöt ovat kiellettyjä."

Whatcha think? Asiallinen linjaus Gallerian ylläpidolta vai alku ikuiselle tappelulle tuulimyllyjä aka. Internetin 'pro-ana sceneä' vastaan? Paljonko kiellot ja suljetut foorumit potkii lisää ja lisää sitkeitä sairaitten kuppikuntia? Entä eikö kaikilla sairastajilla pitäisi olla avoin mahdollisuus vertaistukeen omasta tilanteestaan ja paranemismotivaatiosta huolimatta? Vai pitäisikö myös esim. blogien sisältöön suhtautua kriittisemmin, sillä netistähän voi kuka tahansa imeä vaikutteita, "vinkkejä" ja provosoitua suuntaan tai toiseen? Kertokaa te mulle!!

Lähinnä halusin vain päästää noi ajatukset/tekstit ylös ja ulos, en analysoida ja ihmetellä nyt niin suuremmin. Olen kai vain liian keskittynyt omiin varpaisiini, aamiaismuroihin ja teekupillisiin peiton alla, että jaksaisin toimia ja vaikuttaa.. Uh, blaah, ei jaksa. Mutta sivusilmällä tykkään seurata asiaa jos toista, sillä käyhän tämäkin sosiaalipornoilusta ennen kuin pääsen taas tuijottamaan ihanan kamalaa Paris Hilton's New BFF-show:ta.

Joo. Tosi tyhmä olo. Mutta puspus lukijoilleni<3
Kirjotan jotain älykkäämpää sitten ens kerralla~

13 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Oon sen verran iäkäs (tai outo), ettei mulla ole profiilia galtsussa. Itse sairastuin 14-vuotiaana anoreksiaan, jolloin ko. sivustoa ei kai edes ollut olemassa. Parantuminen, varsinkin painon nostaminen, oli juuri niin kamalaa, ahdistavaa, repivää kuin kuvailet. Luulen, että teini-ikäisenä se oli kuitenkin helpompi hyväksyä, koska kotona perhe ja koulussa kaverit jaksoivat kannustaa/kiinnittää huomiota muihin asioihin. Luulen, että jos IRC-galleria olisi tuolloin ollut olemassa, pro-ana yhteisöt olisivat haitanneet parantumiseni. Aloin hyväksyä painoni vsta 20-kymppisenä. Joten mielästäni iso peukku ylläpidolle. Galleriassahan voi tehdä muutakin kuin anailla/miailla, mut sh-blogeja/thinspoa täytyy kai yleensä etsiä tarkoituksella...Kaikki mikä medioissa on anti-terveyshysteriaa/läskisotaa on mun mielestä positiivista.

  ReplyDelete
 3. Ei pro-anat tarvitse mitään vertaistukea. Suurin osa on huonon itsetunnon omaavia angstaavia teinejä jotka haluavat huomiota valittamalla läskeistään ja selittämällä kuinka vähän ovat syöneet. Kyllä ne kasvaa siitä yli.

  ReplyDelete
 4. Voi ei! Luin jostain tosta Paris Hiltonin showsta, ihan urpoa, jos saan sanoa. Tosi tv:t v*****n!

  ReplyDelete
 5. Niin mä oon sitä mieltä, että vaikka pro-anailu kuinka kiellettäisiin netissä niin kyllä ne pakostikin jotain keksii ja toisensa löytää.

  ReplyDelete
 6. Pro-anat ja anoreksia taas ovat sekoittuneet. Teinit ihquttaa luita ja valittaa "äää oon läski ja vetäsevät suklaapatukan" pelaten koko illan kotona pleikkaa.

  Ne, jotka ovat oikeasti syömishäiriöisiä tarvitsevat vertaistukea. Tarvitsee nähä ettei ole yksin ajatuksien kanssa koska ei perus-terve ihminen pysty ymmärtämään miksen voi syödä 2% raejuustoa tai miksi en syö karkkia vaan syön tomaatteja. Miksi en napostele poppareita vaa jauhaan purkkaa.

  Minunkin päiväni on aika pitkälti koneilua ja kahvia ja sekailaista syömistä. Joskus ahmintaa joskus ei ja joskus saan potkittua itseni lenkille . .

  ReplyDelete
 7. heiii kaffein! ihanaa sunnuntaita sulle! kiitos kun jaksat kirjotella meidän iloksemme. <3

  ReplyDelete
 8. Itse nostan kyllä peukut pystyyn galtsun ylläpidolle. Pro-ana yhteisöissä ei ole mitään hyvää, hidastavat parantumassa olevien parantumista ja häiriinnyttävät vielä terveitten ajatusmaailmaa. Thinspiration juttuja on koko netti täynnä, löytää jos jaksaa vain hakea. Hyvä kumminkin kun galleriassa ei enää niitä ole.

  ReplyDelete
 9. Heissan, tulin vastavierailulle Addiktiovälityksestä. :)

  Tuli näitä entryjä mieleen jälleen eräs kysymys, jota olen pohtinut useamminkin, ja toivoisin, että voisit ehkä vastata siihen.

  Eli miten anoreksiaa sairastavat ihmiset yleensä näkevät oikeasti lihavat ihmiset? Jos oma ihan luonnollinen rasvakerros inhottaa, niin aiheuttaako muiden kunnolla hyllyvä läski vielä pahempaa ällötystä, vai rajoittuuko se vain siihen omaan ruumiseen?

  ReplyDelete
 10. omasta mielestäni gallerian pro ana-yhteisöjen poistamisesta ei loppujen lopuksi ole juuri mitään hyötyä. jos haluaa löytää anoreksia-myönteisiä sivustoja niin niitä kanssa löytää.

  ReplyDelete
 11. olethea, voin vastata tähän lähinnä vain omasta puolestani..

  Ainakaan itselläni ei ole mitään yleistettyä mielipidettä ihmisten koon suhteen (kuten ei tavallisillakaan ihmisillä?), ts. en automaattisesti pidä lihavia ihmisiä laiskoina jne. stereotypioita. Olen omasta mielestäni niin valtava ettei mulla ole "oikeutta" mennä arvostelemaan toisten ulkonäköä ja en kestä mitään Olet mitä syöt-sarjoja, sillä tunnen samaistuvani liikaa liikalihavuuden taakkoihin. Riippuu kai tapauksesta, mutta yletön lihavuus voi olla sairauden aiheuttamaa siinä missä aliravitsemuskin.

  Sori vähän ympäripyöreä vastaus, mutta kuvittelisin etten suhtaudu toisten ihmisten kokoon mitenkään poikkeavasti. ^^; Pitänee ehkä paneutua aiheeseen paremmin kokonaisessa entryssä, heh.

  ReplyDelete
 12. Kiitos vastauksesta. :) Hain ehkä enemmän sitä, että miten siihen läskiin suhtautuu, ei niinkään ihmiseen sitten persoonana. Että ällöttääkö toisten ihmisten läskien näkeminen samassa suhteessa kuin oman kuvitellun liiallisen rasvakerroksen. Ei niinkään sitä, että tuomitseeko siinä ihmistä mitenkään.

  ReplyDelete
 13. Hmmm! Tossa tapauksessa kallistun varmaan 'ei'-vastauksen puolelle. Sitä on niin silmät kiinni omissa ihroissaan etten ole itse tullut edes ajatelleeksi.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥