Tuesday, March 24, 2009

'A' is for 'agony'


Pahimpia ovat nämä aamut. Aamut jolloin herää väsymykseen, päänsärkyyn ja heikotukseen. Näykin aamupalaa, koetan saada uudelleen unta, katson aamu-TV:tä, näykin lisää aamupalaa, ahdistus alkaa ja pahaolo jatkuu. Kello on vasta kymmenen aamulla ja olen ravannut jo neljästi keittiössä tankkaamassa, empinyt, kuorruttanut näkkäreitä ketsupilla ja viskonut omenalohkoja roskikseen, sillä en pysty ja uskalla syödä kerralla isoa oppikirjan mukaista aamiaista kuten Kellogg's-murojen mainoksissa. Sen sijasta voisin heittää töllöruutua aina kun näen Danion "Näkemiin pikkunälkä"-mainoksen, sillä omat syömissignaalini ovat molotov cocktail juupas-eipäs-epäröintiä ja yletöntä mässäilyäni.

Suuhun katoaa muroja, näkkäriä, salaattia ja sieniä sillä tahdilla että päivän reippaasti puolet päivän kalorisaldosta on mässätty jo ennen puolta päivää. Hurraa. En jaksa toiseenkaan päivään suihkuun, en hymyillä ja riemuita treffatessa äitiäni. Puolipäivän elokuvanäytös saa onneksi ruokailut sun muut hetkeksi mielestäni, mutta Kampin keskus on ovela pirulainen uuden Ben&Jerry's makunsa kanssa. Ihanaa kesällä Tukholmassa maistamaani minttusuklaata, oi nam. Onneksi kevään toinen tuleva uutuusmaku ei ole niitä suosikkejani.. uutuus tai ei niin kajoan kahteen palloon, katson kaiholla äitini täytettyä patonkia ja tilaan itselleni vielä vetisen katkarapusalaatin öljyisillä aurinkokuivatuilla tomaatilla. Hyi hyi vittu. Olin näin lähellä pelastaakseni päiväni, mutta ee-hei.

Onneksi kukaan ei tyrkytä minulle yllätysjäätelöitä tai pasta-aterioita, ei edes silloin kun varovaisesti koetan vihjailla haluani uskaltaa syödä jotain hyvää tai lämmintä. Totta kai loukkaannun tuollaisesta torjunnasta, mutta samalla ravistelen itseäni takaisin tosiasioihin: kuka nyt porsaan märehdintään puuttuisi! Haloo, ahne nainen, jotain rajaa nyt! Salaattieni suurkulutus on ainoa dissausaihe, mutta that's it. Parempaa silti kuin Kampin raflojen mauttomat ja ylikalliit kahvila-anokset. Okei, tästä lähtien siis kaikki viimeinenkin normaalikulissilla leikkiminen, sillä enpä mä ketään syömisesityksilläni miellytä. Päinvastoin: vihaan kun äitini kommentoi "Sä olet syönyt tänään ihan normaalisti". Eli fairylla sotketut omenasiivut ja näkkärit ketsupilla on myös normaalia? Olen normaali. Eli jos olen vielä ruokahimoinen niin olen ahne, ahmatti, liikaa.

Äitini niin tahtoo normalisoida mussa kaiken, mutta kas kun "normaali" on pääni sisäisessä sanakirjassa liikaa, lihavaa, laardia ja pahaa. Synonyymeja identiteetilleni. Ehei, ei kiitos, olen jo sikamainen ahmatti, säkki vailla pohjaa. Päänsärky, teristä tunnottomat ranteet, heikotusoksetus, ruokapornosivut, ahdistus ja itseinho on paljon lähempänä sydäntäni. Selvitän nämä iltaheikotukseni mysteerit välttääkseni aamuiset mussutusongelmat - siis kuorrutetaan tämä ilta vielä muroilla. Muoks: Ja jollain ihkupihkulla salaattimössölläni, josta valtaosan meninkin kaatamaan Herra Pöntölle. <3__<3

Oh jeah. Sitten g'bye tämä ihana *normaali* paska ja valhe. Riisun itseni ihrasta, tästä vihaamastani liiasta, laardista ja liasta - hengellä millä hyvänsä.

10 comments:

 1. normaali on kamala sana. kun sanotaan "olet normaalipainoinen, hyvä juttu" se kuulostaa juuri siltä että olet lihava, hyi yök.

  ReplyDelete
 2. Kiitos ihanasta kommentista! :)

  Toivon myös paljon hyvää sulle. Koitahan jaksaa... <3

  ReplyDelete
 3. Normaali on turha sana - sille voisi keksiä jotain hienompaa. Normaali kuulostaa siltä, ettei kehtaa sanoa totuutta ja yrittää saada silti kaikki uskomaan sanojaan.

  Pah. Mutta hymyilin näkkäreille ketsupilla. Voisin kokeilla combona kesälomaa piristämään.

  ReplyDelete
 4. Voi herranmooses ja hyvää päivää eikö sulla ole mitään muuta itressiä elämässä? etkö todella halua tehdä jotain muuta kuin töllöttää omaa kuvaasi peilisä ja viiltää? eikös sulla ollut jotain taiteellista ambitiota? JÄTÄ JO EPÄOLENNAISUUKSISSA KIERIMINEN JA ALA TEHDÄ JOTAIN OIKEAA!!! musta tuntuu että lakkaan nyt lukemasta sun juttuja, turhaudun aivan suunnattomasti. toivottavasti valitset oikean tien, luulen että sisimmässäsi tajuat itsekin, ETTEI TOSSA OLE MITÄÄN JÄRKEÄ. halaus ja heippa.

  ReplyDelete
 5. nyt sanoin pikaistuksissani liian rumasti, anna anteeksi <3 pelottaa vaan sun puolesta, kun tuntuu ettet edes halua parantua. kun oikeasti sä et ole liikaa, vaan LIIAN VÄHÄN, valutat itseäsi hukkaan, kun voisit olla niin paljon...

  ReplyDelete
 6. En edes omista peiliä.

  En jaksa muuta kuin kieriä.

  Ambitiota, ehkä hiukan joo, mutta intressiä elämään....? Harvemmin.

  Järkeä en ole hirveesti harrastellutkaan. Mut, kiitos kuitenkin kommentistasi<3

  ReplyDelete
 7. nam, mun täytyy kokeilla joskus näkkäriä ketsupilla! tungen ketsuppia yleensä joka ruokaan, mutta eipä ole koskaan tullut mieleen, että sitähän voisi laittaa näkkärinkin päälle. :---D kiitos siis vinkistä!

  pläääh, normaali on munkin mielestä aika inhottavan kuuloinen sana ja itsekin tulkitsen sen usein samaksi asiaksi kuin lihava ja iso. siis silloin kun puhutaan minun painostani. saatan ihailla normaalipainoisten vartaloita, mutta omaani en vain millään, en sitten millään ole pystynyt hyväksymään sen jälkeen, kun muutuin alipainoisesta normaaliksi.

  paljon voimia sinulle!
  et varmasti ole ahmatti, iso tai mikään muukaan samanlaisiin juttuihin viittaava. :>

  ReplyDelete
 8. Vihaan Pikkunälkä mainoksia. Taas jotain moskaa tyrkytetään ostamaan. Lähinnä itsessäni aiheuttaa vastenmielisyyttä tuotetta kohti etenkin kun tietää tuotteen ravinnolliset sisällöt ja kalorimäärät. Ei kiitos.

  ReplyDelete
 9. Tajuatko että et sä millään salaatilla ja näkkileivällä elä? Jos sun päivän kalorisaldot tulee siitä täyteen, niin olet pian haudassa! Et elä tuolla ruoalla! Olen ihan kamalan huolissani susta, vaikken kunnolla tunnekkaan sua.

  ReplyDelete
 10. Sana normaali on lahja Saatanalta.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥