Friday, March 13, 2009

Katsoa saa muttei koskea

En tykkää koskettelusta. En hieronnasta, silittelystä, käpelöinnistä, tukkani pörröttämisestä, hiplaamisesta, tökkimisestä, jonkun edessä seisomista, vierekkäin istumisesta, tungoksesta, änkeämisestä, pakollisista halitteluista ja märistä suukoista. En koskaan ole tykännyt mistään rajuista hellyydenosoituksista tai vuoden takaisen päiväosaston fysioterapiasta. R-kiskalla asioidessa haluaisin kaivaa kirveen taskustani jos joku tunkee liian lähelle taakseni jonottamaan.

Mä en kuitenkaan koe mitään extremeä kosketus- tai läheisyysfobiaa vaikka kaikki ylenpalttinen näpräily kuvottaakin. En pelkää lääkärissä käyntejä, verikokeita tai kättelemistä. Musta on päinvastoin ihana halata ystäviä, riehua keikoilla eturivissä, nukkua ja kiehnata mytyssä poikaystävän kanssa, hakea hänestä lämpöä, nojata tai tuntea äidin silittelevän päänahkaani. Oikeasti jopa tykkään lämmöstä ja läheisyydestä! Mutta muuten kaikki ylenpalttinen näpertely tuntuu iljettävältä. Erityisesti kaikki keskivartalooni tai niskaani kohdistuva uhkaa omaa tilaani, sillä kutian niskastani ja vihaan mahamakkaroitani yli kaiken. Toisin sanottuna kaikki vieras action tai trafiikki tuntuu perverssiltä ja inhottavalta.

Vaikka Suomessa on rääpälemäinen määrä asukkaita verrattuna vaikka Japanin miljoonakaupunkeihin niin täällä ei osata kunnioittaa toisten omaa tilaa. Ehkä just siksi että meitä on näin vähän ja jokainen on opetellut piittaamaan vain itsestään: mennään siis repimään alennusmyynneissä kamaa toisten käsistä ja ryysätään läpi neljänruuhkassa. Helsingin keskustassa vallitsee viidakon laki, jossa kovat tuuppivat toiset pois tieltä ja äkäiset mummot vaativat just sun istumapaikkaa vapaaksi, vaikka ratikka olisi puolityhjä. Arrrgh.

Eniten kuitenkin kammoan allieni osumista kylkiini, reisieni leviämistä tuolilla, ylipäätään massani viemää tilaa tässä maailmassa. Aamulla en lähinnä halua nousta sängystäni, sillä peiton pehmeydessä kaikki tuntuu turvallisemmalta. Vihaan loputonta kylmyyttä ja paleluani, tunnen käsissäni vain likaa koskettaessani asioita. Kotona jumitan ikuisuuden kylppärissä vain sen takia kun en tahdo riisuutua suihkuun, suihkussa en halua hieroa itseeni saippuaa tai astua ulos kuivattelemaan pyyhkeeseen. Pakko ottaa rauhottavia käydäkseni taas sänkyyn makuulle.. Tuijotan vain rumaksi vääntyvää naamaani peilistä, itseäni, tätä liiallista talirauhasta kaiken ylläni ja ympärilläni olevan mädän keskellä.

11 comments:

 1. Aivan sama fiilis tuon ylenpalttisen koskettelun suhteen. Miehen kanssa kiehnään kuin kissa ja ystäviä on ihana halata, mutta kaikki muu saa aikaan kylmiä väreitä ja piikit pystyyn. Kaulan alue kaikista herkin.

  Samalla tavoin liian pistävä katse ahdistaa.

  ReplyDelete
 2. Mäkin vihaan sitä jos joku tuntematon kävelee liian lähellä oli se sit edessä tai takana.. Tai on liian lähellä bussipysäkil. Ku kuuntelen aina musiikkii ni sit mul tulee kauheen ahdistava olo ja musta tuntuu et se vieras ihminen tarkkailee ja kuuntelee jokaista mun hengenvetoakin. D: Suomes ei tosiaankaan kunnioiteta toisen tilaa.

  ReplyDelete
 3. Saaxmä silti viel halata sua ain välil?

  ReplyDelete
 4. tää on kyllä ainut 'shblogi' mitä suostun lukemaan. kiitos kaffein!
  oon lukenu sun juttuja jo jonkin aikaa mut tänään päätin ruveta lukeen koko hommaa alusta asti. ja ehkä vähintäänki kieroutunutta, mutta sait mussa aikaan hurjan jätskihimon!
  joten nyt tässä sit mutustelen hyvällä omallatunnolla..namnam!heh.

  ReplyDelete
 5. Sanna, totta kai saat!

  Anonyymi, ah olen kade! Tässä ite tyhjennän poikkiksen kaappeja leivästä ja sun muusta kun en saanut vakituista kauppakeskusjätski-annostani ;___; Parempi sallia se yksi ihana synti kun olla tällainen mussuttelia. All hail for ice-cream love! <3

  ReplyDelete
 6. Mulla on niin samoin tuon hiplailun kanssa! Yh, ei kestä sellasta ollenkaan ja muutenkin kaipaan sen oman tilani. Toki sitten joissakin tilanteissa läheisyys, ystävien halaaminen ym. on mukava asia mutta kaikki sellanen tökkiminen, silittely jne. on inhottavaa ja tulee likainen olo.

  Mutta hieromisesta kyllä tykkään, jos siis kyse on oikeasti hieronnasta eikä mistään eroottisemmasta semmosesta että olisi jotain vaatimuksia sen takia :<. Ja riippuu toki mitä hierotaan, niska ja selkä on ok, mutta ei alemmas kiitos, paitsi jalkapohjat <3.

  ReplyDelete
 7. Ah, minä puolestani samaistuin tähän postaukseen täysin. En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa, kun tungetaan toisen iholle. Itse hätkähtelen todella helposti ja saan kylmiä väreitä, näytän kassajonossa varmaankin joka kerta lähinnä vieroitusoireiselta narkkarilta. :D

  ReplyDelete
 8. miaws.
  Tottelen!
  Teen sen huomenna :)

  ReplyDelete
 9. Jännää kuinka myös itse inhoan koskemista _ylitse kaiken_. En voi ymmärtää kun tyypit sanovat että on ihanaa jos joku hieroo olkapäitä tai niskaa tms. Hierominen on ehkä ällöttävintä mitä tiedän. Ja halaaminen. Yuk x__x

  -Illuusia

  ReplyDelete
 10. Heip, kirjoittelit aiemmin tuonne blogiini. Löytyy blogilistalta nyt. Kun ei aiemmin ollut niin päätin sitten lisätä.
  Kiitoksia mukavista sanoista <3

  Ja sitten vielä "Kahvia Mustana"
  Olen tainnut aiemmin törmätä blogiin, mutta en ole tajunnut pistää seurantaan. Nyt kuitenkin tuli nappia painettua :)
  Kaunis ulkomuoto, ihanaa tekstiä, joka erottuu joukosta muiden sh-blogien kanssa.
  Tykkään hirveästi.

  ReplyDelete
 11. Olen seurannut sun elämää koko ajan blogiasi lueskellen, olen vain niin huono jättämään kommentteja..ja anteeksi kun en ole ottanut yhteyttä, mun on pakko myöntää että vaikka haluan ihan hirveästi nähdä sut niin pelkään, koska pelkään että miten huonossa kunnossa olet ja haluaisin nähdä sut terveenä, onnellisena.se on pelkurimaista, tiedän. ja haluan todella nähdä sut, mahdollisimman pian.olen nyt ossalla mut milloin sulle sopis tavata? oot tärkeä, muista se.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥