Sunday, March 29, 2009

Valivali vali "varakkuudesta"

Nami nami, hengissä yhä ollaan. *__* Tiedän ettei tämä ehkä ole mikään mielenkiintoisin aihe, mutta pakko sanoa pari sanaa tuista, byrokratiasta ja rahasta - ne on nimittäin syvältä. Olen about sata kertaa varmaan sanonut että sairaslomalaisena saa paperisotia sen edestä kuin kävisi töissä/koulussa. "Eikö kannattaisi jo parantua niin ei tarvitsisi noitten kanssa tapella?", höh, kiitti vaan mutsi. Ei mutta oikeasti tossa on pointtia, sillä kaikkien lappujen täyttäminen, toimittaminen, ikuinen päätösten venailu ja saman uudelleen toistaminen, toistaminen ja esim toistaminen on saikkulaiselle silkkaa rääkkäystä.Siis joo, eihän Suomessa ojaan joudu ja mullakin on kaapissa kuivapapuja vaikka WW3 varalle (vaikka tiedä sitten söisinkö niitä sotakaudellakaan), mutta tämä jatkuva jankkaaminen ja tulojen epävarmuus kismittää. Yritän siirtyä sairaspäivärahalta kuntoutustuelle, jonka piti olla tosi jee! sillä voisin saada tukija ilman pakkoistumista paikallaan: kamujen kannustuksesta haaveilen saavani edes jonkun kurssin-pari läpiluetuksi, mutta saadakseni sairaspäivärahaa ei saa napsia lainkaan opintopisteitä. Ilman pojoja taas ei ole opiskelija, joten ei tipu alennuksia ja paniikki iskee kauanko sitä saa pitää kotinsa (HOAS) tai opiskelupaikkansa.. Lisätään tähän vielä läjä laskuja, tukien takaisinmaksuja ja kenkäpariunelmia niin huudan "apua!"

Onneksi olen tarpeeksi tonttu etten tajua kaikkia byrokratiakiekuroita, joten "Kyllä se siitä"-hoenta, sairaalan sossutäti ja lekurien leimasimet säilyttävät yöuneni. Eli hyvin tässä vielä mennään - ulosotto ei kolkuta ovella ja kauppakassiin menee Pepsi Maxia. Risoo vain kun rattaat eivät liiku ilman että on itse vuoronperään öljyämässä jokaista erillistä mutteria. Tälläkin hetkellä KELA kinuaa takaisin jotain penniä samalla kun odotan tukipäätöstä, joka kiertelee ensin vakuutusyhtiön kautta, millä välin sossu tahtoo tilannetarkistusta, jota ei tipu ilman sitä KELA:n tukipäätöstä ts. niitä pennejäkään ei palautella, vieressä odottaa laskuja ja varmuuden varalle pitää päivitellä lääkärintodistuksella. ^___^ Niin, siis niitä muttereita öljytessä joku toinen ehtii jo kuivahtaa.

Jeejee! Onneksi meitsi silti tykkää kaalista, selviää ilman importti-rucolaa ja inhoaa valmiiksi tulevia Hulluja päiviä. En ehkä ole mikään rich bitch, mutta en olis halunnutkaan! Silti uudet kengät olis niin kivat.. *sigh*

9 comments:

 1. Tuo on niiin tuttua. Se on hirveä kierre ja kun ilmoittaa, joo minä muutin - vuokra nousi niin ne haluaa kaikenlaisia lappusiai vielä, T-lomakkeita ja Y,X3 -lomakkeita, sitten vielä allekirjoitukset. Vakuutus kinuaa lääkärinlausuntoa, jonka pitää olla tarkka. Lääkärilläkäynnistä (10min) saa mukaan 250€ laskun ja sitten voi ihmetellä, että miksi on masentuneisuutta ilmassa?

  Kaikki yhtä turhan kanssa, minä vaan haluaisin asua silti tässä paikassa, jota joskus erehdyn sanomaan kodikseni ja jonka katto ei vuoda - lämmöneristys on myös ihan kiva.

  Maanantaina menen KELA:n toimistoon kinuamaan lisää rahaa, koska he ovat minulle muuttoni jälkeen maksaneet nyt 7 viimestä kuukautta liian vähän tukia, sillä vuokramenoni ovat isommat ku mitä heillä on papereissaan. Jes, pääsee hiillostelemaan sinne:D

  P.S. Vihaan Hulluja Päiviä, mutta kyllä aina tekis mieli ostaa sieltä irtokarkkeja, jos kukaan ei näkisi minua ostamassa niitä.

  ReplyDelete
 2. Tosi uuvuttavaa on tosiaan tuo paperisota. Ja se syö voimia, tajusin että en oikeasti jaksa. Olen niin lopussa jotenkin. ihan tööt.

  Ja nyt pitäs hakea jotain kesätöitä et vois kesällä myös asua katon alla niin huhuuh. Eipä oo tullut haettua.

  ReplyDelete
 3. Mäkin haluaisin vaikka mitä, mutta mulla ei ole koskaan rahaa. Äiti ei anna mulle mitään. Mä saan vasta synttäreillä jotain. Tässäkin kuussa olen ostanut itselleni pelkän kaulahuivin, joka maksoi 13 euroa. Mut asunkin vielä perheen kanssa.

  Sulla on huomattavasti rankempaa. Voimia. <3

  ReplyDelete
 4. Kaikki maksaa nykyään niiiin paljon enemmän, kuin rakkaana markka-aikana. Silloin sai markalla lauantai pussin. Nyt sama maksaa euron...

  ReplyDelete
 5. Moi. Jos opiskelet esim. AMK:Ssa niin etkö vois silti käydä jollain kurssilla mutta jättää jonkun työn palauttamatta -> näin ollen et saa opintopisteitä NYT mut saat ne sitten kun alat taas opiskella ja palautat yhden tehtävän. Meillä ainakin voi koulussa opettajan kanssa sopia, että se ei anna suoritusta ennen kun on palauttanut kaikki tehtävät, ja kukaanhan ei kiellä palauttamasta sitä vasta vuoden päästä ;). Kannattaa neuvotella opettajien kanssa tuosta! Tsemppiä, itsekin tiedän miten perseestä tuo jatkuva paperisota on. Nimimerkillä missä helvetissä sairauspäivärahani on, ainii, päätöstäkää ei oo viel tullu eikä tietekää Kelalla ole kiire :))).

  ReplyDelete
 6. Liityin blogilistalle. =) Ja kiitos, kun huojensit mieltäni tuon menkkajutun suhteen. :D

  ReplyDelete
 7. Joo täällä suomen "hyvinvointivaltiossa" ei oikein mikään toimi, Kelasta tuli lappu et "tulosi on 5000e/kk, et saa tukia" hmm...en oo koskaan tienannu noin paljoa:D Kolmannella kerralla meni finally oikein...HUOH

  ReplyDelete
 8. Mulla taas ottaa päähän noi vakuutusyhtiöt... Ihan perseesrtä... Kelaan en taas jaksa mennä... Pitäis varmaan kokeilla.

  ReplyDelete
 9. Haha, sounds good. Oon jo pidemmän aikaa naureskellu, että oon ihan MUMMO. Kun en oikein jaksa käydä missään, neulon vaan kämpillä. Mutta hitto vie, aion olla rokkimummo! :D

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥