Thursday, May 28, 2009

Ensivaikutelmia päiviksestä

Olin univelkainen ja paskajäykkänä saapuessani maanantaina ekaa kertaa psykapäivikselle, mutta jään rikkoutuessa suosikkiaiheellani, blineillä (lue:ruoalla) ja kissoilla, olin taas oma nolo itseni. Inhottaa kun rupean kamalaksi pälpättäjäksi aina kun jännitän uudessa seurassa, sillä jään toistamaan samoja asioita väärinymmärryksen pelossa eli oikeasti nolaan itseni. Suurinosa potilaista on vieläpä reilusti vanhempia tätejä (tai mummoja), joten aaltopituudet on mitä on ja enpä ole uskaltautunut harkitakaan mitään vertaistuellisia small-talkkeja. Aluksi en edes erottanut hoitajia potilaista, sillä paikan meno oli niin lunki ettei hoitsuilla ollut mitään virka-asuja tai edes nimilappuja! Joo, taitaa nimien opettelu jäädä taas vähemmälle..

Meno päiviksellä kuitenkin on aika rauhallista, joustavaa ja ylipäätään hyvä mieli on jäänyt mestasta. Plus mulla on päiväjärjestys! Tiloja on riittämiin että voin lööbailla kaikessa rauhassa, käydä vaikka asioilla ja tappaa aikaa omalla tavallani. Kaikkiin ryhmiin en vielä pääse osallistumaan, mutta ne jo-kokeilemani ovat osoittautuneet positiivisiksi: esim. yksi päivä pääsin uimaan! :--O Jeah, ja mähän siis en harrasta liikuntaa, mutta oli rentouttavaa uskaltautua vähän kastautumaan kloorivedessä. Ainoa iso miinus on hoitoon kuuluva ruokailu, sillä se järkätään jossain vanhusten palvelutalossa ja paikka aiheuttaa luonnottoman paljon ahdistusta. Mitään kasvismenua ei ole vaan "tarjotaan mitä kaapista löytyy" ts. jotain ylikypsiä pakastevihanneksia tai yläaste-tasoisia vihertäviä jauhomössöpihvejä. Salaatti on jotain kiinankaaliraastetta ja muut ruoat ovat mm. sianliha/nakkikastiketta, mureketta, kesäkeittoa.. urgh, ei kiitos eieiei!

Onneksi hoito ei keskity ruokavammailuun, joten lounas ei ole millään lailla valvottu ja minua ei tai mittailla tökitä kuin jotain labramarsua. Vaikka lounas "kuuluu hoitoon" (ja automaattisesti maksuun) niin puolet kerroista olen suosiolla kipittänyt kauppaan hakemaan evästä ja piiloutunut lusikoimaan jugurttiani. Mieluummin näin kuin tunnin kestävä kiinankaalitökintä mummojen ja pappojen mulkosilmien alla. x__x Alkuviikon ruokatoilailuiden jälkeen olo on ollut valmiiksi yliherkkä, ahdistunut ja itkuinen niin en todellakaan halua altistua lisästressin tekijöille. Lääkitystä nostettiin, toivottavasti jotain pos. vaikutusta ilmenee pian.. Toivottavasti ensi viikko on jo helpompi ja saisin oikeasti nollattua ladattua akkujani..

10 comments:

 1. Ihanaa kuulla että olet siellä ja paikasta tuntuu olevan apua. :) Paljon voimia, koita jaksella! Nauti kesästä :)

  ReplyDelete
 2. aivoja nollataan ja akkuja _ladataan_ :>

  ReplyDelete
 3. Hehe, kiitos - korjasin ♥

  Mut akut pitää ensin tyhjentääkin että ne voi uudelleen ladata täysille!

  ReplyDelete
 4. Hei hirveen hienoo et suhtaudut noinkin positiivisesti tohon päiväosastoon. Toivotaan että hyödyt siitä :>

  ReplyDelete
 5. Eipä tässä muuta kun että pärjäile. Ja nauti kesästä, yritä relata :)

  ReplyDelete
 6. Aww, kiitti kommentistasi!
  En nyt muuta sanottavaa keksi kuin että pärjäilemisiä sullekin ja ihanaa kesää! ♥

  ReplyDelete
 7. Kivaa että olet päässyt sinne päivikselle :) Olen siis agony of tears-blogin Illuusia ja lopetin blogin koska äitini löysi blogin ja no... tällä hetkellä olen suljetulla osastolla ollut jo kuukauden, nyt ensimmäisellä kotilomalla. Halu laihduttaa on vielä suuri, enkä usko sen helposti hiipuvankaan. Lihotettuna kun on ollut niin on vähän possu olo...

  Mutta voimia sulle ja kivaa kesää!
  -Illuusia

  ReplyDelete
 8. Hyvä kuulla, että sulla löytyy suht positiivisia kokemuksia tuosta päiviksestä, mua kun ollaan nyt kovasti sinne laittamassa, ennen kuin menee kesäsulkuun - ja hyvä niin. Ja mullekin kyllä sanottiin, ettei tarvitse osallistua ruokailuihin ellei halaja, ja JOS IHAN KAMALAA ON, voi sen lopettaakin. Mutta se mua kiinnostaa, kun puhuttiin kerran niistä hinnoista, että paljonko sulla on se päivämaksu?

  ReplyDelete
 9. 7€ ja sisältää kaiken. Tais olla ~30€ sakkomaksu jos jättää päivän peruuttamatta!

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥