Monday, May 25, 2009

Inhimillinen nöyryytys

Välttelen "oikein" menneiden päivien hehkuttelua. Pelkään sanoa olla vähemmän ahdistuneempi va'alla tai syöneeni suunnitelmieni mukaan, sillä uskon käteni karkaavan sillä sekuntilla jääkaapin syvyyteen ja halveksuttaa taas itseni maailman silmissä. Koska eihän mulla voi mennä hyvin. Ei onnistumiset kuulu mun kaltaiselleni! Kuitenkin: pari päivää eivät ole olleet niin pahoja. Pahoja joo kun vertaan niitä aina viime syksyyn, mutta ei niin pahoja kuin yleisesti kahden viimeisen kk aikana. Olen syönyt säännöllisesti, sopivasti, tarpeitani tutkiskellen ja poistunut vähän kämpästäkin ulos jne.. Mutta.

Mutta iltaisin monesti iskee nälkä. Vähän ennen nukkumaan menoa maha alkaa kurnia sellaisella oktaavilla etten voi taikoa sitä pois Läkerolien yliannostuksella. Plus silloin ei saa unta, herää yöllä tai viimeistään aamulla menee vetämään kaapin naamaansa. Illalla mokailu on inhimillisempää ja "anteeksi annettavampaa" kuin aamuisin, siispä tankataan!!1 Eilen siis jees päivän jälkeen olin iltapäivällä jo kuolemanväsynyt, mutta sinnittelin tunteja eteenpäin etten heräisi taas ennen kuutta venailemaan Studio55 ja Aamutv:tä. Noh, heräsin kuitenkin yliaikaisin vaikken päässyt nukkumaan kuin vasta puolen yön jälkeen, ja silloinkin kierin vielä sängyssäni tuskaisen levottomana. Koska olin mennyt syömään vähän enemmän, vähän lisää, pikkaisen lisää, noh, palan nyt vielä! Apua.

Vaikka syytän ja inhoan itseni eilisen tuplaantuneesta energiamäärästä niin oli tyydyttävää tuntea sen olevan hallinnassani. Vinoutuneesti sallia itselleni kielletysti syödä lisää, laskea tarkkaan kaikki kalorit ja niellä leipästen mukana ruoka ruumiini tarpeena - ei ahnepaskaläskin himona. Makes sense? Eli ei ahmintoja, mielitekoja, himoja tai repsahduksia etc. vaan tälle illalle vähän enemmän ruokaa. Olo ei ehkä tuntuisikaan nyt niin pahalle ellen olisi kuolemanväsynyt, vetänyt aamupalaa naamaani, jännittäisi päiväosastoa lounaineen, Kummitädin tapailua kahvisafkaillen ja yöpymistä Äidilläni jäätelön ja murojen ympäröimänä. Hirveästi arkaa tulta, valmiina käymään taas inhottavaksi ylensyöjämättäjäksi.

Ehkä ammennan eilisestä illasta kieroutuneesti voimaa, sillä ei joka päivä voi olla tuskaisaa kalorihelvettiä. Jos itse päätän olla antautumatta ja hyppäämättä liekkien nuolemaksi. Toivotaan parasta, nyt ylös tuolista ja kohti päivistä, sukulointeja ja kilokaloreita.. Ahdistaa..

6 comments:

 1. Tsemppiä sinne päivikselle. Mulla käy kanssa usein niin, että iltaisin kaikki riistäytyy käsistä, mutta mulla on toi hallinnantunne siitä kaukana, paremminkin kuolema-ahdistus-tunne :D

  Mun piti kysyä sulta eilen irc:ssä että käytätkö koruja esmes jos tekisin sulle sellaisen jonkunlaisen kämäisen kakkaisen käsikorun? :D

  ReplyDelete
 2. Dear, it makes so much sense. <3

  ReplyDelete
 3. Miten sä kehtaat puhua "läskeistäs", kun tiedät varsin hyvin olevasi edelleen ihan helvetin alipainoinen? Näet varmasti sen (uusimmista kuvistas galtsus esmes) itsekin. Valita sitten ahdistusta, kun vaaka näyttää oikeasti sitä normaalipainoa. Tuskin ikinä tulee näyttämäänkään. Luuranko.

  ReplyDelete
 4. Tsemppiä päivikseen! Hienoo, ku pääsit sinne!!! <3
  Mikä on nikkisi galleriassa?
  Halaus.

  sunna

  ReplyDelete
 5. Noniin Anonymous. Luulisi sen jo jokaisen tietävän, miten yleistä on kun sairas ihminen näkee itsensä vääristyneenä. Vaikka tosiasiassa olisi laiha niin jokin päässä pakottaa laihduttamaan lisää.

  Onhan se surullista kuulla toisen tuskasta ja negatiivisista ajatuksista itsestään, mutta ei ulkopuolisen silmin "tosiasioiden sanominen" auta yhtään mitään.

  Ei nyt olla ilkeitä kun sillä asiat ei mene ainakaan parempaan suuntaan.

  ReplyDelete
 6. Try to keep smiling..tosi tsemppaavaa ;)

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥