Tuesday, January 12, 2010

300

"Today we dine in hell!!!1" ... tai sitten ei. Laimeat hurraa-osoitukset kolmannelle sadalle postaukselle. Ohhoh.

Sain itseni siististi ulos sängystä, suoraan suihkuun, noudattamaan täsmällisesti aamurituaalit. Puuhani eivät ole epäterveellisesti pakonomaisia, mutta pakko noudattaa tai en millään herää oikealla tavalla. Järjestys on avainsana rutiineihini. Mokaan koko päivän jos en mene kotona rituaalieni tavoilla: jään löhöämään likaisena, en tiskaa, valitse päivään sopivaa paitaa päälleni, mussutan nonstop ja en pidä kiinni lupauksistani lähteä ulos. Voivoi mulle tuli ykskaks migreeni niin en mennyt! Luuseri. Huoneessani alkaa haista hiki ja keittiöstä loppuvat tomaattimurskat ja kaurahiutaleet.

Oikein noudatetuista aamuista huolimatta pari viime kk tuntuu likaisilta sängynpohjilta. Jynssään suihkussa sienihanskalla reisiäni, hieron muka-kiinteyttävää öljyä iholle ja puristelen makkaroita selluliittiä etsiessäni. Paino on noussut aivan stratosfäärisesti, olen kai ollut kuiva kuin kalanruoto, sillä lihotut kilot eivät ole yksinkertaisesti mahdollisia. Ne ei saa! En tahdo en tahdo en tahdo! Normaali paino. Blim, tosta vain varoittamatta, ennen kuin ole saanut sulateltua kymmenet (ja oikeasti kymmenet) syödyt jäätelölitrat. Puolet enemmän kuin vuosi sitten keräsin osastolla. Tuplasti enemmän kuin muutama kk sitten lääkärin ja sairaanhoitajan puntarilla. En ole tottunut tällaiseen. Vaatteet eivät mene päälleni ja ruumiini vievä tila on tiellä. Maha, tissit, reidet, allit. Mahani ei anna turvotukselta armoa, ei vaikka kuinka ahmin kuituja ja telkkarissa mainostettuja terveysvaikutteisia jugurtteja. En tiedä onko kyseessä vahvat lääkkeet vai pelkkä sisäinen sikani kun en ole saanut suljettua suutani.Mitä tekevät säännöt? Tarvitsen niitä. Pakolla. Elämänohjeet, siis eri asiat kuin rutiinit. Kumma kun en kuollut astuttuani tänään va'alle, murtanut alla lattiaa ja vajonnut paria kerrosta alaspäin. Tehnyt asfalttiin reikää. Olen vissiin unissakävellyt Helsngin keskustassa, sillä uutisissa puhuttiin rikki menneestä vesiputkesta, sen hajottamasta kadusta ja liikennemuutoksista. Keuhkoihin painaa kun ilma muuttui samantien raskaaksi, rutiinit ja maneerit eivät riitä pelastamaan itseltäni.

Kerro pois! Millaisia vakio-rutiineita on päivässäsi? Löytyykö jotain (lähes) ehdottomia tapahtumakulkuja tai maneereita? Tänään olisi erityisen toivottavaa kuulla lukea vastauksia, kuulumisia, palautetta, yms. - ei haittaa vaikka eivät aiheeseen liittyisikään.

14 comments:

 1. Mä nyt ajattelin kommentoida, vaikka ei mitään ihmeellistä asiaa olekkaan :s

  Kysyit noista rutiineista, niitä mulla ei ole. Lääkkeitä popsin tietyin väliajoin ja tupakalla ravaan, onkohan ne rutiineja tai jotain? Tuskin.
  Ainut joka tuo elämääni säännöllisyyttä tai rytmiä, on koulu. Ja sinnekkin joudun joka aamu taistelemaan, että pääsen lähtemään. Tänäänkään en saanut itsestäni irti lähtemään sinne kouluun asti. Jos huomenna sitten :)

  ReplyDelete
 2. Mun aamu alkaa sillä, että keitän kahvit ja kahvia juoden kirjoitan postauksen blogiini. Samalla poltan tupakkaa hurjia määriä.

  ReplyDelete
 3. No, mitä noihin rutiineihin tulee, niin ei multa niitä oikeastaan löydy paitsi ruokailun suhteen. Mun on pakko syödä aina tietty aamupala ja iltapala, ja heti iltapäivällä kotiin tultuani mun on aivan pakko saada kuppi kahvia. Nää on vaan aivan pakollisia, eikä tulisi mieleenikään muuttaa näitä :)

  Sori jos tuli järkky pitkä kommentti, toivottavasti saat mieleisesi säännöt kehiteltyä :)

  ReplyDelete
 4. joskus kun olin täysin rutiinien orja, minulla oli päivälle lähes minuutti aikataulu. Aamut meni samalla tavalla, koulu samalla tavalla, illan täytin tekemisellä, koneella ololla, urheilulla, peseytymällä, suoristamalla hiuksia, katsomalla sarjoja jne. Kun kaikki meni sääntöjen mukaan, ei niitä kerennyt rikkomaan.

  Ikävä tuota :/

  Millä olet tämän ulkoasun duunaillut?

  ReplyDelete
 5. Noh kyllähän minä voin blogin sinne lisäillä <3 :') Tsemppiä, omakin paino on huikea tällä hetkellä!

  ReplyDelete
 6. Ns. rituaaleihin kuuluu aamukahvi ja mussutus sen jälkeen aamutupakka-->suihkuun-->"laittautuminen"-->tupakalle :D epätervettä. Hyi.

  Ja illalla on rituaalina pestä kasvot samalla tavalla kuin aina, rasvata kädet hyvin, tarkistella että ovi on lukossa eikä mikään ole jäänyt päälle.

  Nuo kai on aika tavallisia...onneksi.

  ReplyDelete
 7. tupakointia ei vissiinkään lasketa, mutta mun aamukahvittelu on suorastaan neuroottista - se pitää juoda siitä Mukista, siihen Kellonaikaan, siinä Tuolissa etcetc. kellonaika nyt vähän on heitellyt lomaillessa, mutta mukin ollessa tiskivuoren uumenissa iskee paniikki ja myös vuoreksi kasautunut kissalauma lentää nojatuolista vaikka väkisin kun ryystetään the Aamukahvia. ja aina, sen aikana poltetaan kolme tupakkaa. tasan.

  vaatteita pitää aina vaihtaa viidesti ellei useamminkin (poikaystävä vihaa tätä), ja ravata välillä peilin edessä tökkimässä, puristelemassa ja tuhertamassa itkua. lääkkeiden (sun muiden) on oltava tietyssä paikassa. kaikkien korvisten on oltava paikoillaan ennen ovesta ulkoutumista, koirat käytän aina tasatunnein, huippista ei missata ja ja ja. ... JA AAARG, näitähän olisi miljoonia, but who's countin? ;) (plus että lievästi hämmentävää kerrata noita omia pakkotoimintoja, kun ne on niin normaali osa päivää ettei niitä enää edes huomaa kunhan ei jätä välistä. spooky. Ö___ö)

  kiitos siitä kommentista jonka jätit mun kirjailuihin, arvostan arvostan ARVOSTAN. <3

  ReplyDelete
 8. Blogini kehuminen oli ihana teko sinulta, kiitos söpö ♥

  ReplyDelete
 9. aamulla ensin tulemaan kahvi, sitten aamupuuro. samalla viiden desilitran mitalla tasan 100ml kaurahiutaleita, joskus aavistuksen verran vähemmän. olen hukassa koko päivän ilman tuota viiden desilitran mittaa.

  toinen hyvä voisi olla aamupunnitus. ja iltaisin syömättä jättäminen.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. (Edellinen postaus poistettu liian sekalaisuuden vuoksi. :'D)

  Voi... Mulla on niin paljon kaikkia tapoja ja maneereita. Ainakin nyt näin osastolla oloaikana niitä on tullut niin paljon lisää. Enkä haluais kertoa niitä kaikkia tässä. Muutenkin mä haluaisin puhua joskus vähän privaatimminkin kun täällä kaikkien pällistelevien silmien alla.

  Aamulla kun syön puuroa mä kaadan sinne aina maitoa sekaan, silleen jännästi lasista. Ja sit aina sitä lasin pohjaa pitää pyyhkiä paperilla ja plaaplaa sit pöytä kuitenkin tahriintuu ja niin edelleen. Ja niitä on oikeasti niin monta lisöö, mutta voin kertoa suurimman osan niistä liittyvän ruokailutilanteisiin. ;_;

  Mutta tosi paljon onnea ja kaikkea ihanaa sulle 300. postauksen johdosta, it's a big thing. ♥

  ReplyDelete
 12. Aamuisin juon kupin vihreää teetä ennen liikkeelle lähtemistä. Ja tietenkin ilman sokeria. Ajatukset tasoittuu ja saa jotain lämmintä sisään aamupalan lisäksi.

  Käyn suihkussa lähes poikkeuksetta kynttilänvalossa. Viritin vessaan jouluvalot, ja poltan kynttilöitä pesukoneen päällä. Huomattavasti miellyttävämpää peseytyä hämärässä.

  ReplyDelete
 13. Pakollisiin aamurutiineihin kuuluu vatsojen ja muiden rasvaa polttavien liikunnallisten aktiviteettien tekeminen. Jos jää päivä tai pari tekemättä, ahdistun. Tietenkin koneella datailu ja aamiaisen vetäminen sitä ennen.

  ReplyDelete
 14. Oonko mä ihan surkea matikassa, vai miten saan postauksiesi lukumääräksi 293?

  ihan vaa tällei btw :--D

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥