Sunday, March 14, 2010

Finanssi-idiootti (tekstiä parin pvä takaa)


Tililläni kilisee tasan kaksi euroa, lompakossa on ruhtinaalliset 4,20€, joilla ajattelin ostaa seutulipun. Ellei tililtä paljastu enkeli-Äitini pieni ruokasponssi. Ruoka on ollut aina mun mielestä älyttömän kallista, ja sitähän se todellakin on. Jos haluaa yhdistää tuoreen, terveellisen, ekologisen ruoan vielä vähäkaloriseen tai lisätyllä kuidulla/vitamiineillä/proteiineilla niin kukkaro kyllä itkee. Ainaisen kitsailuni lomassa kuitenkin menen täräyttelemään ihan liikaa rahaa gourmet-jäätelöihin, ja joskus kaikkeen shittiin mitkä joko katoavat kaikki kerralla kurkusta alas tai eivät ikinä tule koskemaan huuliani.

Välillä kaupassa tunnen itseni niin huijatuksi. 100% Ruis-leipä ei todellakaan ole 100% ruista vaan ruisleipää, eli siinä saa olla myös siirappia ja osa jauhoista on yleensä vehnää! Aiemmin raivostutti kevyttuotteiden isommat hinnat malliin: "Miks pitä maksaa enemmän kun tässä on tätä jotain vähemmän", mutta selitys löytyykin yksinkertaisesti kun tuotetta joudutaan lisäkäsittelemään. Kevytjuustoihin menee paljon enemmän maitoa kuin täysrasvaisiin, mutta joistain halvoista perhepakkauksista on löytynyt ravintosisällöllisiä ylläreitä: esim. raejuustossa. Yleensä kierrän kaukaa kaiken joka muistuttaa eineksiä tai lapsiperheiden mauttomia, kehnoja jättipakkauksia.. mutta oi tunsin itseni niin Einsteineksi kun vertasin parin raejuuston hintaa, rasva- ja energiamääriä.

Toisella valmistajalla superrasvattomat raejuustot eivät eronneet energiasisällöllisesti suuresti kuin euron halvemmalla family size-pakkauksella. Siinä kohtaa alkaa miettiä pistääkö rahaa palamaan pidempään käsiteltyyn tuotteeseen kymmenen kalorin tähden. Family sizen valmistajalla on toki oma super low fatti raejuustonsa jo paljon isommalla kalorierolla (15kcal), mutta hinta on kaksinkertainen. Maksettaisiinko viidestätoista kalorista mieluummin lähemmäs 4 vai 1,5€. Whatta dilemma.. Onneksi joku laki päässäni pätee aina, olkoon se sitten kalorikauhu tai kitisevä kukkaro.

Vituttaako siis myöntää että iltana ennen vararikkoni hoksaamista heitin kympin Siwan jugurttiin, kurkkuun ja Ben&Jerry's jäätelöön. Jotka kaikki vieläpä syötiin saman vuorokauden aikana kaiken muun ahminnan lisäksi. No totta ei helvetissä, nyt nolottaa. Onneksi taisin saada parit almut niin voin vihdoin mennä huomenna apteekkiin! Ja jos hyvin käy niin riittää rahat myös bussilippuun ja 3kg porkkanoihin.

2 comments:

  1. Ruoka ja sen hinta saa pään kyllä sellaseen solmuun aina. Pisti hymyilemään tuo kirjoitus. Onnea kukkaron kanssa kikkailuun

    ReplyDelete
  2. Muakin vituttaa niin paljon että 100 % ruisleipä ei ookkaan oikeesti sataprosenttista.
    Aikalailla samaa mieltä oon kaikesta muustakin :)

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥