Thursday, March 04, 2010

You Know You Love Me, XOXO


Ennen en katsonut lainkaan TV:tä, sillä seurasin vain paria sarjaa, ja nekin suoraan koneelta. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet kun sain lahjaksi 40" lettutöllön, jonka jälkeen olen seurannut Poikkikseni esimerkkiä ja seurannut kaikkea maan ja taivaan väliltä. Yksi suosikkini näistä hömppäsarjoista on tyttöjen kirjasarjaan perustuva Gossip Girl, jota seuraan innolla vaikka ohjelman puvustokin on syvällisempi ja mielenkiintoisempi kuin juonen rakkauskiemurat.

Vaikka GG onkin lähinnä nättejä rättejä ja rakkaus-rillum-raata Nykin Upper East Sidella niin yksi päähenkilöistä on moniulotteisuudessaan ylitse toisten: Blair. Päällepäin tuo suosikki hahmoni on lähinnä seurapiirien Queen Bee, mutta frozen jugurttien ja tyyliteltyjen koulupukujen alta paljastuu myös herkempi puoli, joka jatkuvasti piilottaa huonoa itsetuntoaan kovien kulissien alle, ja kamppailee saadakseen mm. vanhempiensa kunnioitusta ja hyväksyntää. Hyvin hienovaraisesti ja lyhyesti Blairilta paljastuu myös bulimia, mutta todennäköisesti koko kohtaus unohtuu valtaosalta katsojista, sillä tautia ei lainkaan mainita tai käsitellä ääneen tv-versiossa (ehkä kirjoissa, en tiedä?). Tavallaan tosi osuva kuvaus syömishäiriöstä: kauniilla ja vahvalla naishahmolla on päälle päin aivan täydellinen elämä, josta "ei ikinä uskoisi" millainen synkkä sairas salaisuus alle kätkeytyy.

(Leighton Meester, kuva DA:sta)

Olen itse ollut taas viikon verran ruokahelvetissä ahmintahirviöni kanssa, mutta tarinoin siitä ehkä ensi kerralla.. Lopetan tarinointini osuvasti tähän kun kissani kuuluu oksentavan eteisessä. Oh yummy. ♥ Pitääpä mennä siivoamaan.

PS: Tuleeko mieleen muita fiktiivisiä sarjoja/elokuvia, jossa esiintyisi syömisvammailua tai esim. SI:tä?

8 comments:

 1. Kirjoissa Blairin bulimia pääsee paremmin esille.

  Muuta ei oikein tule mieleen, itse en tv:stä muuta väijy kuin Brittein MTV:n listoja, niitäkin toistaiseksi ilman kuvaa x___x

  ReplyDelete
 2. Någon Annan - yks AnnaMarch 4, 2010 at 3:18 PM

  SI:tä löytyy elokuvasta Thirteen. Hassua, kun klikkasin kommentointiin, kuvittelin keksiväni montakin sarjaa ja/tai elokuvaa, joissa jollain henkilöllä oli syömishäiriö, mutta sitten mieleen ei tullutkaan yhtään! Mutta ainakin musta tuntuu, että juuri bulimiaan viitataan tuolla komediaosastossa usein, onhan se niin hassunhauskaa...not.

  Nyt muutaman minuutin asiaa pohdittuani tulee sellainen tunne, että vaikkapa tv-sarjoissa saatetaan hyvin pintapuolisesti jossain jaksossa käsitellä jonkun syömishäiriötä, mutta jatkoa ei koskaan seuraa.

  Aika ihmeellistä sinänsä, kun ajattelee, että on olemassa useampikin sarja, jotka muistuvat mieleen juuri siitä, että niiden naispäähenkilöt ovat todella laihoja, ja joissa esiintynet näyttelijät ovat myöhemmin kertoneet lehdille kärsineensä syömishäiriöstä sarjan tekemisen aikana, koska ulkonäköpaineet olivat niin kovat (en tiedä, miten suoraan siitä on puhuttu, mutta eikös ainakin Portia de Rossi kertonut Ally McBealin aikaisesta syömishäiriöstä?).

  Katson juuri tällä hetkellä Täydellisten naisten kolmatta tuotantokautta, ja mulla tekee oikeasti pahaa, kun ne naiset ovat niin laihoja. Ihan hirveää katsottavaa, kun rinnan kaikki luut ja kaulan jänteet näkyy. Ei o mun juttu.

  ReplyDelete
 3. Luultavasti tiedät jo nämä, mutta sarjoista ainakin

  Skins (Cassie, an)
  Once and Again (Jessie, an)
  House M.D. (1.14, SI ja bu)

  leffoista

  Girl, Interrupted (an ja kasa muita mt tapauksia)

  ReplyDelete
 4. Syömishäiriöistä:
  A secret between friends
  For the love of Nancy
  Perfect body

  Thirteen on ihan paras! SI:n lisäksi useita viittauksia syömishäiriön suuntaan...

  ReplyDelete
 5. Någon Annan - yks AnnaMarch 4, 2010 at 7:57 PM

  "Thirteen on ihan paras! SI:n lisäksi useita viittauksia syömishäiriön suuntaan..."

  Kerro minullekin! En nimittäin ole itse kärsinyt syömishäiriöstä, joten en tietenkään niin helposti huomaa sellaisia asioita. Thirteen on yksi suosikkielokuviani, ja siksi haluaisin kuulla lisää näkemyksestäsi.

  ReplyDelete
 6. toivottavasti kissallasi ei ole matoja

  ReplyDelete
 7. Hehe, en usko että sentään matoja tässä taloudessa. :P Jostain osaan sentään pitää huolta, haha!

  Thirteen:ssä on joku kohtaus, missä toinen päähenkilö tokaisee "Jääpaloja pureskelemalla polttaa 100kcal" tms. En ole nähnyt/jaksanut katsoa A secret between friends:iä, For the love of Nancy:ä tai Perfect Body:ä, mutta nimet olen kuullut kyllä joskus.. noi vanhemman puoleiset filkat ei niin kiinnosta pelkän sh-faktorin kautta.

  Girl Interrupted on oiva, kiitos! Pitäisi katsoa paremmin uudelleen, mutta tykkäsin lähinnä mt-juttujen takia. Jäätelön syöminen keskellä talvea on juuri parasta!

  The Skins ja Cassie on mmmm... ♥ 'Nuff said. Anoreksian takia kurkin YouTubesta sellaista sarjaa kuin Holyoaks tms., mutta en kokenut kuvausta kamalan koskettavana vaikka "ou traagista" kohtaloa siihen oltiinkin tungettu. Housessakin potilaan bulimia tuntui olevan muun ohella olevan irrelevantti "pikkujuttu". :/ Argh!

  ReplyDelete
 8. Suosittelen yhä amerikkalaista sarjaa Starved, se löytyy Youtubesta. Siinä on jokaiselle jotain ja valitettavasti sarjaa tehtiin vain yhden tuotantokauden verran.

  Haluaisin mielelläni olla juuri sellaisessa terapiaryhmässä! :D ahahaha!

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥