Sunday, April 04, 2010

Iloisuuden tiedonnälkä

Map of Broblematique:n Telina pyysi pari postaustani sitten jotain positiivisempaa kirjoitusta. Nyt voisi olla hyvä sauma miettiä jotain iloisia asioita, sillä lähipäivät ovat olleet pysähtyneitä ja surunsekaisia. Asioista nauttiminen on hankalaa, sillä mielihyvääkin täynnä olevat asiat ja hetket tuntuvat vaativalta taakalta. Nauttiminen käy suorittamisesta. Mieleni taas on ovela "unohtamaan" asioita. Taidan siirtää ja mitätöidä joitain muistoja mielestäni jos niillä ei ole relevanttia vaikutusta nykyhetkeeni. Muistan kyllä paljon ajatuksiani ja mielikuvitustani nuorempana, mutta "turhat" taakse jätetyt ikävyydet pusken pois. Varastoimisen arvoiset kätken visusti sisälleni, hämmennän ja kertaan tarvittaessa rikkoakseni ansaitsemattomia hyvänolon hetkiä.

Palaset positiivisuudestani on yleensä aika arkisia: hyvin nukuttu yö, siistit lattiat, kehräävän kissan kidnappaus kainaloon, hyötypyöräily, postiluukun kolahdukset ja nopeat bussimatkat. Rakastan olla kotona hiljaisuudessa ja rauhassa, "piilossa inhottavaa ulkomaailmaa", jolloin nuoralla ei tarvitse tanssia kuin itsensä kanssa. Rentoudun lakkaamalla kynsiäni, katsellen tv-sarjoja tai elokuvia, rakastan piirtää ja mättää videopelejä. Kaksi viimeistä ovat vain viimevuosina olleet lähes mahdottomia toteuttaa. Mutta tänä keväänä ehkä aavistuksen vähemmän uuvuttavia, ainakin kiinnostukseni on alkanut heräilemään.

Rakastin istua iltapäivät kahviloissa kavereitten kanssa, nykyään vaan en jaksa isoa ihmismäärää ja kartan ruuhkaisia julkisia paikkoja. Tykkään silti viettää iltapäivät jossain seurassa, vaihtaa ystävien kanssa kuulumisia (edes netissä tai puhelimella), löhötä Äidin luona, käydä leffassa Poikkiksen kanssa ja käpertyä takarivissä tämän kainaloon. Hänen kanssaan voin selvitä pahemmissakin paikoissa. Olen aika sosiaalinen tyyppi, vaikka itsehäpeästä kärsinkin ja tarvitsen itsenäisiä päiviä henkeä kerätäkseni.

Pistetään vielä pikkulista kaikesta satunnaisesta mielihyvästä:
 • listojen teko, luonnoskirjat ja Moleskine:ni merkkailu
 • kevyet kotona hääräilyt, idätys, järjestys ja leipominen
 • matkustus, ruuhkaton kaupungissa kävely
 • musa ja keikoilla moshaaminen
 • suklaakahvin tuoksu ja postin saaminen
 • nippelitiedon opiskelu Wikipediasta
 • kaikki visuaalisesti kiehtova, typografia, värit, muodot, muoti ja valokuvat
 • painonlasku ja vanhojen vaatteiden roikkuminen
 • vieressä nukkuminen, arkinen miellyttäminen ja lahjojen hankkiminen
 • kissojen kiehnaus ja peiton alle sukellus
 • ruoan olemassaolon unohtaminen
Mistä pienistä asioista te nautitte?

6 comments:

 1. Oikeastaan melkein kaikki tuossa listassa oli sellaisia asioita, joista nautin itsekin! :) Myös kaikki vaniljainen, kuten tuoksukynttilät ja pikkusikarit. Pitkät kävelylenkit musiikkia kuunnellen -yksin. Fyysinen rasitus, tiskaaminen, jonkun turhankin asian oivaltaminen, käsillä tekeminen -kuten sudokut, ristikot ja ihan perinteiset kutomiset jne.

  Oikeastaan kun miettii, onhan niitä ihaniakin asioita paljon! Ne vaan unohtuu ja peittyy liian usein jonkun muun alle.

  ReplyDelete
 2. Pidän siitä, kun jaksan hengittää. Tiedän, että pärjään tällä hengenvedolla ainakin seuraavat kuusi sekuntia.

  ReplyDelete
 3. !! Syvät hengenvedot olisi niin pitänyt siirtää tuonne listan kärkeen.

  Sudokuita, ristikoita, kutomista en siedä enkä osaa! :D

  ReplyDelete
 4. Tykkään katsoa pimeän laskeuduttua ikkunasta heijastuvaa lamppua. Katsoa kuinka kasvit kasvavat ja orkidean kukat aukeavat. Pestä taikasienellä ovia. Maalata seiniä ja saada asunnon näyttämään uudelta.

  Hengittäminen on aika hyvä juttu. En tiennytkään sen kestävän kuutta sekuntia.

  ReplyDelete
 5. kynsien lakkaus tosiaankin ihanimpia asioita ku pitää niin keskittyy siihe hommaa. sit kans keittiös istumine kahvikupin kans illal pimees ilman valoi - yksin, yksinkertasuudessaan rakastan sitä.

  ReplyDelete
 6. Asun torstaihin asti vanhempieni luona, olen siis muuttamassa. Ja ihan 100% rehellisesti blogiani kirjoitan, jätän vaan asioita mainitsematta sen takia, että esim sossuni tietää tuon osoitteen, enkä ole laittanut kuitenkaan yksityiseksi.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥