Sunday, May 02, 2010

KestomelankolismiaTätä samaa vain kestää. Sadoilla sanoilla kuvailtua kestomelankoliaa itseinhoa. Yksi päivä menee ylös, toinen alas ja kolmas alemmas. Millään ei tunnu olevan merkitystä lopputulokseen: ei viikonpäivällä, poikkeusohjelmalla, seuralla, säällä, satunnaisella naurulla tai itkun kyynelillä. Samantekevää. Teki mieli purkaa jo aikaisemmin, mutta sain taas paineaallon julkaista yhtään mitään. Äidinkielenarvosanani ei ikinä hiponut Laudaturia niin pelkään olevani automaattisesti kieliopillisesti kolmasluokkalainen. Sori kun en osaa tavata mitään poeettisempaa bullshittia, tässä yritetään lähinnä vain elää..

Uskooko joku karmaan? Kohtaloon, "what gomes around goes around"? Enpä ole wikipediasoitunut aiheista, seuraa vakaasti mitään maailmankatsomusta, mutta elän hyvin vahvasti jo tiedossa että ansaitsen kaiken pahan paskan päälleni. Tarkemmin sanottuna syömisvammailu, yleinen sekoilu ja masentuneisuus ovat syntymäperäisiä ominaisuuksiani, permanentteja piirteitä samalla lailla kuin kaksi kättäni ja kymmenen sormeani. En voisi ikinä syyttää Äitiä piirteistäni, geenejä tai kasvatusta, mutta jokin tällä kohtaa meni haluamatta vikaan. Vinoon. Vaikka kaikelle olisikin nimet tai diagnoosit niin en häviä vastaan inttämisessä jos tiedän ominaisuuksieni olevan totta. Kyllähänitsetiedänparhaiten. Läski mikä läski.

..tahtoisin vain tietää miksi näin on. Jos en usko kastijakoon, kenenkään muun epäinhimillisyyteen pelkän olemassaolon takia niin miksi mä? Vaikka yrittäisin miten paljon tahansa niin miksi oon epäihminen? Lupaan ja vannon olevani parempi, jos vain pienenen uudelleen. Vähempänä oli helpompaa.

4 comments:

 1. No, et todellakaan ole kielellisesti tai kieliopillisesti mikään kolmasluokkalainen. Kaukana siitä. Aina jaksan ihastella, miten upeasti kirjoitat.

  Toivon sinulle kovasti parempia päiviä<3

  ReplyDelete
 2. Pyh pah pöh. Laihuus ei tuo onnea, tiedät sen itsekin jossain takaraivossasi. Välillä se tuntuu valheelta, mutta hei, mitä suotta kokeilemaan, kun se tie ei johda muualle kuin sairaalaan ja letkun nenään. Happiness? En uskonutkaan.

  ReplyDelete
 3. Itse olen samoilla linjoilla. Eikös siellä jossain päin raamattuakin todettu kutakuinkin jotain tyyliin "ne joiden niskaan putoaa vähän paskaa putoaakin sitä vielä vähän enemmän ja oikeastaan ihan sankkokaupalla". Sanokaa mitä sanotte, niin se vaan käytännössä menee.

  ReplyDelete
 4. Karma perustuu siihen, että maailma on ykseys, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Karman laki tarkoittaa yksilön nykyisen olotilan olevan konkreettista seurausta menneisyydessä tehdyistä teoista ja valinnoista. Teoiksi lasketaan myös AJATUKSET ja sanat. Karmaa ei liitetä pelkästään jälleen syntymiseen vaan karman ajatellaan vaikuttavan myös koko tämän hetkisen elämän ajan. Elämän nähdään kulkevan sykleissä (eräs jako on 7 vuoden sykli) ja aiemmassa syklissä tehdyt teot vaikuttavat viimeistään seuraavassa syklissä (tai seuraavassa elämässä).
  Karman lain ansiosta jokainen yksilö on VASTUUSSA OMISTA TEOISTAAN. Jos yksilö sortuu regressioon vahingoittaen muita tai ITSEÄÄN, hän joutuu lopulta tilille teoistaan, jollei muuta elämänsä suuntaa karmallisesti positiiviseksi. Karma ei ole kohtalo, johon ei voisi vaikuttaa (yksilöhän on vastuussa itsestään), mutta kohtalo on se summa, johon yksilön teot ja valinnat vaikuttavat.

  Itsekään en usko kastijakoon, enkä näe hyväksyttävänä syynä tuomita ja kohdella alentavasti ketään sen perusteella, mihin on syntynyt, vaikka tämä paikka/perhe/luokka/kasti/ syntymävamma olisi seurausta edellisen elämän teoista(, vaikkakaan kaikki karmaan uskovat eivät usko jälleensyntymään). Lopeta itseinhossa kylpeminen, yritä nähdä itsessäsi vain positiivisia puolia ja keskity niihin, äläkä enää ruoski itseäsi negatiivisilla ajatuksilla ja yritä päästä itsellesi haitallisista asioista/teoista eroon niin elämäsi voi lähteä ylöspäin mielialasta puhumattakaan. *lakoniseen ei tuomitsevaan sävyyn* Sitä niittää, mitä kylvää.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥