Saturday, May 29, 2010

Kolme yötä enää jäljellä

Onpas blogini ruma, kuvanmuokkaukset samoin. Olen tullut epävarmaan lopputulokseen etten kamalasti pidä sinisestä. Sininen sopii kamalan moneen paikkaan, enkä todellakaan inhoa mitään väriä, mutta jotenkin kaikki kotonani olevat sinisävyiset asiat tai esineet ovat alkaneet nakertaa. Olisin levollisempi jos ne pystyisi taikomaan melkein mihin tahansa muuhun väriin.. Vihreään, ruskeaan, harmaaseen, kermanvalkeaan, johonkin maanläheiseen tai joulunpunaiseen.

Muuton valmisteluita riittää, mutta olen taas kerran uupunut ja masentuneen mielenkiinnoton kaikkea siivoamista, järjestelyä ja pakkausta kohtaan. Hyvinä päivinä ruoka-ajatukset on voinut unohtaa, keskittyä näpertelyyn ja kokea kuinka aika lentää kun tekee jotain. Jokainen sanomalehtiin kääritty lautanen on aina yksi askel kohti koko muuttoa. Paperibyrokratia-tappeluakaan ei ole enää kiusana, ainoastaan inhoni kajota hyllyjen haudassa makaaviin vaatteisiin, papereihin ja kirjoihin.

Kaikki epäolennainen ja harvoin käytetty roina tuntuu niin turhalta, väsyttävältä, tilaa ja balanssia vievältä. Miksi minulla täytyy olla niin monta kappaletta astioita, pyyhkeitä, pokkareita ja taidetarvikkeita, kun itsekseni pärjäisin mainiosti max. 2kpl/each?? Jotenkin "liian" omistaminen tuntuu olevan multa jotain pois, vaikka asiahan on konkreettisesti päinvastoin. Mutta yltäkylläys ahdistaa, tuntuu liialta ja epäansaidulta.


Puntaroinkin jatkuvasti kuinka välttämättömiä asiat ovat, enkä tiedä huomaisinko tai välitttäisinkö edes tippaakaan jos sekuntissa menettäisin esim. kaksi kolmasosaa omaisuudestani, tuttavistani ja elinvuosistani. Entä jos en edes huomaisi.. Mitäs jos kaataisinkin roskiin aivan kaiken muistorikkaan ja rahaa maksaneen materian, sellaisetkin mistä ennen en olisi voinut kuvitellakaan raaskivani luopua? Tuntuu niin samantekevältä, en jaksa ymmärtää miksi edes tulisin katumaan tekojani.

Kunhan vain olisi kevyttä, pientä ja puhdasta, niin mun sisältä kuin ulkoa..

2 comments:

 1. Hei Kafi! En ole uusi lukija, mutta uudehko kommentoija :) Mulla on suunnilleen samat pääpöpöt kuin sullakin, siksi samaistun suhun vahvasti.

  Olen muuttanut kolme kertaa parin vuoden sisään. Joka kerta olen heittänyt roskiin ison osan menneestä elämästäni. Se on mielestäni puhdistavaa. Kaikki vanhat vaatteet, paperiroina ja muu turhuus on saanut lähteä. Pidän uusista aluista. Välillä vanhojen tavaroiden selaaminen on tuntunut tuskalliselta, mutta roskiksen kannen kolahdettua olen tuntenut oloni kevyemmäksi.

  Vähempi materia tuntuu olevan pois myös päästä. Siellä on enemmän tilaa uusille asioille ja ajatuksille, kun painolastia on pienennetty. En tiedä miksi, mutta niin se vain on. Enkä ole katunut.

  Tulin nyt tänne kannustamaan, että heitä vaan tavaraa pois. Väärin sinänsä, sillä kyllähän sitä kannattaisi laittaa käyttökelpoiset kierrätykseen tai myydä kirpputorilla. Mutta paskat minä ainakaan jaksa moista :D

  Point: Oma oloni ainakin helpotti, kun materia ympärillä väheni.

  Muuttaminen on stressaavaa ja raskasta, joten lähetän täältä sinulle osan niistä voimista, joita mulle on pikkuhiljaa kertynyt <3

  ReplyDelete
 2. Voi kiitos Nenna.... tänään on juuri muuton The Day ja olen ollut stressihajallakauhuissani, ja sekoillut sen kunniaksi kunnon ahmintapelleilyllä... Viestisi oli aivan ihanan piristävä, kannustava ja rohkaiseva, kiitos kovasti! Pistän nuo sun sanasi taskuuni ja teen parhaani pitääkseni mielialani tänään korkealla&energisenä ♥

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥