Sunday, May 23, 2010

No toihan on ihan noloo

Istuin eilen kolme tuntia Blogspotin ääressä, yrittäen saada jotain selkoa parista tekstikappaleestani. Lopulta menin taas poistamaan koko roskan, sillä tunsin itseni jälleen kerran niin tyhmäksi ja sekavaksi. Yritin karata aamulla ahdistustani kirjoittamalla, mutta tarpeeksi kauan kun olin epäonnisena naputellut näppistäni, tulin vain tuplasti ahdistuneemmaksi. Olin mietin voisinko tänne omaan päivikseeni avautua välillä joistain muistakin aiheista voidakseni edes yrittää vetää ajatukseni pois ikuisesta pahasta olosta. Sen sijaan että eilen olisin karjunut "Ahdistaa!" niin naputtelin eilen jotain... värianalyysiä? Wtf? No, mutta lopun tiedättekin. Epävarmuus tuli ja en lähettänyt mitään.

Tämä jatkuva epävarmuus on raskas taakka, mutta pahempaa on loputon stressaamiseni ja pelkoni 'mitäköhän toiset ihmiset ajattelevat' minusta. Kielii jotain itsetunnottomuudestani, mutta on myös aika noloa. Koska eihän tuommoinen käytös ole enää vain viatonta epävarmuutta omasta itsestään vaan öklöttävän itsekeskeistä. Jos toisten mielipiteitä alkaa myötäilemään niin on vielä säälittävämpi ja selkärangattomampi. Mediassa kaikki menestyvät ja julkkikset jaksavat paasaa kuinka heillä on oma tahdo ja maku, eivätkä voi sietää mitään perässä liitäjiä tai myötäilijöitä. Sama varmaan työelämässä(?) Nii-in, mutta mitäs niillä muilla ihmisillä! Niillä jotka eivät ole niin itsevarmoja ja vahvoja, tai haluavat mieluummin tulla toimeen kuin vääntää kättä kenenkään kanssa. Hyi hyi, minuakin.

En tiedä pääsenkö esim. koskaan sen pelon yli että en osaa *oikeasti* kirjoittaa. Ala-asteella istuin tukiopetuksessa vääntämässä kaunokäsialaa, lukiossa taas vihasin äidinkieltä ollessani onneton ainekirjoituksessa. Maikat eivät ikinä saaneet perusteluistani selvää, saati että osaisin käyttää kappalejakoa tai pilkkuja. Oi nyt menee supernoloksi jos ei omaa *äidinkieltäkään* osaa tavata. On siis vaikea olla kuvittelematta ettei kukaan ilkkuisi teksteilleni (huh, puhumattakaan elämälleni), vaikka olen välillä saanut blogiini aivan uskomattoman ihania ja kannustavia kommentteja. Ne on mulle silti tosi tärkeitä, eli kiitos jälleen lämpimästi kaikille jotka jaksatte seurata & heittää kommenttia!

Noniin, nyt kun tämä kivi pyörähti pois sydämmeltäni niin voisin ehkä opetella pitämään turpani kiinni ja lopettaa tämän epävarman ämpimisen. Varsinkin jos ensisijaisesti kirjoitan omaksi ilokseni niin mitä helvetin väliä parilla pilkulla on? Ei tietenkään mitään, paitsi jos ei satu olemaan sellainen vahva menestyjäsielu. Note to Self: Pääasia pitäisi olla että saan laittaa ylös "Oikeita Asioitani", enkä nolostella omaa noloa nolailuani! (jes, taas mulla sana hallussa ;----D)

Mukavaa loppu sunnuntaita ja kiitokset miljoonasti jos vaivauduit saamaan tästäkin tekstistäni jotain selvää. ♥ ♥

11 comments:

 1. Sun postaukset on kivoja ja mielenkiintosia ja yleensä tykkään kommentoida ihmisten blogeihin. Mutta kai minulla on vähän periaate, että jos kommentteihin ei koskaan vastata mitään, nii ei sitten ole niin kiva kommentoidakkaan. Mutta jokaisen oma asiahan se on.

  ReplyDelete
 2. Minust sie kyl kirjotat hyvin, niin että on pilkut ja pisteet ja isot kirjaimet kohdallaan. Teksti on sujuvaa ja mieluista luettavaa.

  ReplyDelete
 3. Itse tykkään lukea tekstejäsi ja blogiasi ylipäätään juurikin kaikenlaisen noloilun ja ämpimisen ja angstailun takia koska ensinnäkin, painin itse samojen asioiden kanssa, ja toisekseen, lukiessa on ihanaa jos tulee olo että ah-en-ole-yksin!
  Lisäksi henkilökohtaisesti pidän kirjoitustyylistäsi, koska siihen tiivistyy kaikki oleellinen ja sopivasti rönsyilyä sekä itseironiaa.
  Aion siis jatkaa lukemista jatkossakin!

  ReplyDelete
 4. ihmettelen, miten kirjottaminen on sulle ollut ongelma. oon kauan lueskellut sun blogia ja kirjotat tosi terävästi ja käytät kielikuvia todella onnistuneesti. surettaa että sun kaltaisella ihmisellä on paljon ongelmia, toivoisin vaan että voisit päästä niistä yli ja nauttia pyörällä polkemisesta kesäsateessa ilman turhia kriisailuja. jaksa yrittää, elämällä on tarkoitus ja se on hauskempaa kuin ikinä myös näin yli 10 kg painavampana kuin ennen ! :)
  -supu

  ReplyDelete
 5. No, minä en oppinut edes tavaamaan kunnolla ala-asteen ekoina vuosina (opin kuitenkin lukemaan ja sen jälkeen tavaamaan, outoa), istuin myös kaunokirjoitus tukiopetuksissa aina maanantaisin kun muut pääsivät kotiin. Lukiossa erityisesti tekstitaito oli kohdallani hanurista, enkä ymmärtänyt esseestäkään oikeen yhtään mitään. En ole tarpeaksi taiteellinen, en osaa ilmaista itseäni kirjoittamalla (piirtämisestä ei edes puhuta).

  Muista, että pidät blogia ennenkaikkea itseäsi varten. Käytännössä on ihan se ja sama osaako kirjoittaa vai eikö, jos se helpottaa omaa oloa. Se montako lukijaa on blogilla, on ihan toisarvoinen juttu. Toki vertaistuen saaminen on paljon helpompaa, jos on paljon lukijoita.

  Ja sinä osaat kirjoittaa, pukea ajatuksiasi sanoiksi. After all, ei elämässä menestytä jollain fucking pilkutussäännöillä! Jos jollain on ongelma sun pilkkujen ja pisteiden kanssa (vaikka mun mielestä ne on ihan kohdillaan), niin, se on todellakin hänen ongelmansa eikä sun.

  ReplyDelete
 6. ite voin kielioppinatsina todeta, etten oo koskaan nähnyt sun teksteissä mitään häiritseviä virheitä. päinvastoin; näitä on kiva lukea, kieli on värikästä ja mukaansatempaavaa (rakastan sun kielikuvia :)) - ja nää on suhteellisen harvinaisia asioita bloggaajien kesken. älä suotta stressaa, you're doing better than fine. ;)

  ReplyDelete
 7. jännä, mä kun olen aina pitänyt sua tosi lahjakkaana ja nokkelana kirjottajana. Ja nähtävästi öbaut 300 muutakin pitää.

  ReplyDelete
 8. Mäkin oon aina ajatellut, et oot joku 10 oppilas ainekirjoituksessa, kun sun teksti on niin sujuvaa, kuvailevaa ja muutenkin mielenkiintoista luettavaa. Kirjoitat parhaiten kaikista niistä blogeista, joita luen. Pakko kehua, vaikket uskoisikaan, mutta totta se on. :)

  ReplyDelete
 9. Voi apua kamala kiitos kiitos. ♥♥

  Joku raja hei, en mä nyt niin ihmeellinen kirjoittaja oo. Mutta ihan vänkää että joillekin tuli ylläri etten tod. ollut kympin oppilas, muistan joskus joutuneeni kirjoittamaan aineita uudelleen kun maikka ei saanut paskasta selvää! xD

  ReplyDelete
 10. Mulle toi oli todella yllättävä tieto, että oot painiskellut ainekirjoituksen kanssa ja ettet muka osaisi äidinkieltäsi kunnolla. Sähän kirjoitat harvinaisen hyvin ja omaat aika hitosti verbaalista lahjakkuutta, ainakin näiden tekstien perusteella :o. Älä vaan mene lopettamaan tätä blogia!

  ReplyDelete
 11. Mulla on teoria jonka mukaan koulu opettaa jättämään järjen ja luovuuden heitteille, ikäänkuin ensisijaisena toimintona. Sivutuotteena tulee oppimisen oppiminen (sokeasti, kyseenalaistamatta) ja viimeisenä saattaa myös oppia jotain hyödyllistä (ehkä).

  Jos oppilas on "huono" koulussa, viestii se pikemminkin liian lujasta tahdosta säilyttää sitä mitä yritetään viedä pois. Tuloksena on itseluottamusongelmista kärsivä älykäs ja luova ihminen joka ei tunne yhteenkuuluvuutta koska on ensinnäkin huono (koulun numerot) ja vieläpä erilainen (luova, älykäs).

  Tämä teoria on mustavalkoinen versio siitä miltä se näyttää todellisuudessa kaikkine poikkeuksineen ja väliinputoajineen.

  Eli aivan oikein! Blogisi lukeminenhan on vapaaehtoista kaikille sitä lukeville ja kirjoitat sitä itsesi takia, sivutuotteena jotkut voivat nauttia (jos nauttivat) sen lukemisesta, niinkuin esim minä nautin.

  Minäkin sain äidinkielestä säälistä numeron kun opettajan mielestä olin niin toivoton tapaus, ettei kannata yrittää opettaa mitään. Kyvyttömyyteni oppimiseen ei kuitenkaan tuntunut säilyttäneen luovuuttani tai älykkyyttäni, vai onko tämäkin vain oma näkemykseni asiasta koska sain huonot arvosanat kaikesta, mukaanlukien äidinkieli ja kuvaamataito.

  Siinä onkin minulle pohdittavaa. Toivottavasti tämä vastaukseni ei saanut pitkästymään, jaarittelen aina teoreettisista ajatuksistani, aina, kaikkialla... harvoin ketään kiinnostaa ;D Tulin sitten tänne kirjottamaan. Hah! :D

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥