Tuesday, May 18, 2010

Rätit, lumput ja tumput

Muotihullu parikymppinen tyttönen tässä höpöttelee tyylistä, shoppailusta ja vähän kaikesta sen sellaisesta. Oon addiktoitunu suklaaseen, Gina Tricottiin ja legginseihin. =)) Tulossa kysymyspostauksia, päivän asuja ja firmojen kissanristiäisiä!! Bonustietona vielä addiktio suklaaseen, Gina Tricotiin ja legginseihin =)) Tulossa tyylihaasteita, päivän asuja ja firmojen kissanristiäisiä!!

Miltä kuulostaa?? Vittuilulta, senkin paraskin puhuja. Mä kun niin aattelin että voisin välillä vaihtaa blogini aihepiiriä, vaikka nykyään nämä pikkulikkojen laihisblogit alkavat olla yhtä yleisiä tyylitylleröisten kanssa. Älkää käsittäkö väärin, en omista mitään radikaalia vastarannankiiskimäistä mielipidettä rättilogeja kohtaan. Niitä on hyviä ja huonoja, ja jokaisella on lupa harjoittaa omaa mielenkiintonsa kohdetta. Saan vain ihottumaa sanoista "muoti/tyyliblogi" ja noista itseään toistavista blogikuvauksista. Käytän itse räteistäni mieluuten sanaa 'rätti'. Ekat rätit päälle ja ulos.

En aivan kuitenkaan ymmärrä miksi nämä tyylitietoiset blogit ovat niin helvetin suosittuja. Ainoa asia jonka keksin on ihmisten ketjureaktio, kun joku ennen tuntematon henkilö saa nopeasti ja paljon huomiota. Jokaisella pitää olla kaikesta mielipide, ja karnivalisoiva media pitää huolta että ihmisillä riittää tuoretta lihaa. Kansa tarvitsee tuoretta lihaa, ja onhan ihmisliha aina houkuttelevampaa kuin kakkublogien marsipaanikuorrutukset, vaikka kummastakin blogiryhmästä löytyy tuotesijoittelua.

Vaikka minäkin pidän kakuista ja räteistä niin olen ollut aina se huomiotta jäänyt ja epäsuosittu ulkopuolinen. Kuuluisuus ei silti aiheuta minussa kateutta, pikemminkin kauhua jos omalle kohdalle osuisi, mutta olen kyllä avoimesti kade kaikille vilpittömille henkilöille joilla on vahvasti omat mielipiteet ja maku. Olkoot vaikka identtinen tuhannella toisella hooämmäteinillä, minun puolestani ihan vapaasti. Jos jostain olisi pakko nillittää, ironisen nillityksenkin ollessa niin chic!, sanoisin toistaminen. En enää jaksa uutisointia Facebookista, rättiblogeista tai cupcake vs. vuokaleivos-nimitaisteluista, koska haluan löytää ja nauttia jo uusia inspiraation lähteitä tai visuaalisesti kutkuttavia asioita. Haaveilen usein elämästä mieluummin silmien kuin suun kautta.

PS: jos rätti- ja kakkublogitkin kylpevät tuotenäytteissä niin kyllähän lääkefirmojen pitäisi aloittaa meidän hullujenkin sponssailu!! :---D Haha. Tuotevertailuja masennuslääkkeistä, laihistabuista tai VLCD-patukoista? ..ei ikinä! Lämmintä (ja toivottavasti sateen raikastamaa) viikkoa kaikille!

12 comments:

 1. Ymmärrän ihmetyksesi näitä ns. muotiblogeja kohtaan sekä samaistun tuntemuksiisi. Suhtaudun kuitenkin muotiblogeihin melko merkillisen kompleksisti--joskus niitä on vaan PAKKO selata, ikäänkuin tyydyttääkseen visuaalisen/materialistisen/jonkin nälkänsä. Ja samalla välistä voi tulla tyhmäkin olo (minusta ei todellakaan osaisi sanoa päällepäin, että joskus niitä lueskelen).

  Suhtaudun kyttäilyyni kuitenkin huvituksella, vähän kuin katsoisin Salattuja Elämiä. Monet tietänevät Salkkari-oireyhtymän. Sitä paitsi, kun näen silmilläni niin paljon kosmetiikka-, vaate-yms. -hankintoja, minulle tulee "en tarvitse itse noita/yhtä paljon roinaa"-olo. Eli pelkällä katselulla täytän jonkinlaisen hamstraushimon. Olen huomannut, että usein minulle riittää pelkkä katselu, aina ei ole pakko omistaa. Kaiken lisäksi muotiblogien avulla saa tietoa sen hetken ilmiöistä. Ainakin on hieman paremmin perillä, eri asia vaan, hyppääkö mukaan.

  Kommenttini ei ole tarkoitus loukata muotibloggaajia, kunhan vaan olen itsekin niiden tenhoa tuumaillut. Kenties massat kaipaavat jonkinlaisia impulsseja, ärsykkeitä? Halutaan tonkia toisten varastit läpi maailmassa, jossa kasvottomuus lisääntyy (Internet ja muu).

  ReplyDelete
 2. oon ihan addiktoitunut muotiblogeihin,
  vaikka tavallaan halveksinkin koko ilmiötä.

  ihailen ja kadehdin omaa vahvaa Tyyliä,
  mutta sorrun seuraamaan Muotia.

  ehkä ne blogit on joku sitten kun -maailma,
  ehkä olis ihanaa jos elämä pyöris vaatekaapin ympärillä ?

  silti eniten Chic on ne joilla on sana hallussa,
  jotka osaa ilmaista itseään. kuten sinä <3

  ReplyDelete
 3. :DD kiitos päivän nauruista! En myöskään tajua minkä ihmeen takia ihmisillä on kamala tarve jakaa päivittäin sekä naamansa että ostoksensa blogikansan kanssa. Toisaalta tajuan myös, että kaikki tuskin tajuavat miksi minulla on niin suuri tarve jakaa angstini ja mukasyvälliset pohdintani toisenlaisen (?) blogikansan kanssa. Mutta silti :D

  P.S. koska olen hirmu huono kommentoimaan, niin lätkäisen tähän perään vielä ylistyksen kirjoitustyylillesi. Olen kohta kaksi vuotta tyrskähdellyt ja itkeskellyt teksteillesi, ja täytyy snoa, että jos koskaan lopetat bloggaamisen, niin jätät blogiuniversumiin mustan aukon jälkeesi.

  Voimia ja kesäpäiviä. Ehkä kaikki niistä ei oo ärsyttäviä :)

  ReplyDelete
 4. Hihihi, kiitos kaikille! Tavoitteenani olikin ilahduttaa tällä tekstauksella tavalla tai toisella. Ei ärsyttää tai dissata (..vaikka onhan sekin arvokas viihteen muoto). ;>

  ReplyDelete
 5. Mua lähinnä noissa blogeissa ärsyttää, että joku oikeasti elää (tai antaa itsestään kuvan että elää) jossain täydellisen harmonisessa kodissa, onnellisessa parisuhteessa jonkun rotukissan kansssa, jaksaa valmistaa jotain hienoja ruokia tai leipoa jotain vaaleanpunaisia pikkuleipiä tarjoiltuna jostain vitun kristallilautaselta.

  Sellaset Bree Van De Kamp-henkiset täydelliset ihmiset, kun itse on täysin vastakohta.

  Ps. Tykkään blogistasi.

  ReplyDelete
 6. :----D Lääkemainoksia meidän blogeihin, sait minut täällä yksin hymyilemään!

  ReplyDelete
 7. Nauttisin jos saisin joskus kirjoittaa tarinan sinulle ihan vain sinua varten, sellaisen jonka tarkoitus olisi saada vaikka ihan pieni hymähdys aikaan.

  Kirjoitat niin hyvin, että olisit tarinoiden kirjoittamisen arvoinen.

  ReplyDelete
 8. zep, älä nyt viitsi! Tässä ihan häkeltyy, varsinkin kun en ite koskaan ole tyytyväinen mihinkään tuotokseeni.. mutta kiitos, super että olet tykännyt lukea. ♥

  ReplyDelete
 9. Haha. Itsekin on tullut seurailtua näitä muotiblogeja, onhan niitä vaikka minkämoista sorttia. Yhdessä lehdessä oli haastattelu muotibloggaajasta, joka puhutteli itseään julkkiksena. "Onhan se aika ahdistavaa kun menee kauppaan meikittömänä ostamaan maitoa niin ihmiset tunnistaa". A-aijaa... :--D

  ReplyDelete
 10. Nykyaikana henkisyyden sortuessa ihmiset turvautuvat materian nautintojen palvomiseen, jotka eivät voi ihmistä täysin tyydyttää. Omistaudutaan mieluummin haalimaan lisää tavaraa ja/tai muokkaamaan ulkonäköä kuin millekään todellisemmalle ja merkityksellisemmälle, esim. aatteelle tai sisäiselle kehitykselle. Ulkoinen olemus on tavoiteltavampi kuin sisäinen kauneus; mitä sitten vaikka itse onkin pikkumainen kusipää jos näyttää mallilta. Tämän päivän slogan onkin "Miksi tehdä/toimia oikein? Ei siitä saa rahaa."

  Vaikka muoti/tyyliblogit ja sun muut pinnalliset blogit vetoavatkin massoihin niiden aivokapasiteettia rasittamattoman luonteen vuoksi, toivon niiden lukijoiden lukevan/seuraavan ko. blogien lisäksi myös jotain muuta hieman syvällisempää. Syvällisen ei tarvitse olla mitään filosofiaa, yhteiskuntatietoutta tms. vaan jotain, mikä herättää ajatuksia pelkän viihteellisyyden sijaan. Esim. vaikka kaikenlaisista angsti- ja pahaolo-blogeista voi löytää mm. vertaistukea ja samaistumista, väittäisin (suurimman?) osan lukijoista vain mässäilevän tällaisella "makaaberillamma" viihteellä.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥