Saturday, July 03, 2010

Mieltä raastaa, keho täynnä saastaa + pari Blogivinkkiä!

Olen alkanut huomattavan ökäävästi toistaa itseäni. Mielialani on kuin ikävystyneenä ja pahantuulisella roskakalalla. Kesäpäivissä ja lähimmäisten lomissa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta minulla vaan on ahdistusta, painetta mahanpohjassa ja turvotusta ruoasta. Päälle vielä iloisen kanssaseuran merkitsemättömät, viattomat lausahdelmat, joista päätän repiä huonoa esimerkkiä ja valua alemmas itsetuhossani. Tähän malliin: Seuralaiseni kieltäytyy kaikista herkuista, syö näennäisesti vähemmän kuin minä ja vielä kommentoi kuinka voin lahdata lautaselleni niin paljon. "Eihän nyt vaan mene överiks?"

Myös aterioilla käydyt liikuntakeskustelut ovat myös kuin henkilökohtaista sättimistä minua kohtaan, huono omatunto alkaa välittömästi kaivaa jos jonkun reippailua suitsutetaan. Lopputulos: En kestä lähimmäisteni piilosättimistä laiskaksi ahmatiksi tai muuta syyllistämistä, siispä revin marttyyrimaiset läskivertailut itseeni vaikka puhe olisi ollut jotain niinkin viatonta kuin enoni kylään pyöräileminen. Tosiasiassa kukaan tuskin on ollut kiinnostunut minusta ja ikuisesta safkadilemmastani niin hevon vittua, mutta minäpä itse tiedän parhaiten kaikki syyt ja ajatukset vihata minua.

Voisin kertoa ihanista juhannuksenjälkeisistä kesäpäivistä lähimmäisteni kanssa, mitä kaikkea pientä ja elämisen arvoista maailma on yrittänyt tunkea ahnaan nenäni eteen, mutta päällimmäisenä pysyy vain itseinho, kuvotus, piittaamattomuus, vetäytyminen, krooninen uupumus ja painoin n. 6kg seilaaminen ylösalas. Vituttaa kun langaton nettini ei toimi, vituttaa kun niin pienellä panostuksella voisin säästää lähimmäisiäni kuulemasta ainaisesta ruoka-angstista ja vituttaa kun parissa päivässä on taas mennyt 50€ ruokakaupan kautta suuhun, reisiin, roskiin tai pönttöön. Ehkä näissä postauksissa olisi järkeä jos kaikki ei olisi aina angstbohooviil-tajunnanvirtaa vaan niitä konkreettisia arjen kömmähdyksiä. Kiinnostaako edes ketään? Kumma jos ei, mikäs sen mukavempaa kuin nolaava sosiaaliporno allekirjoittajasta. :P

-----

Psst, testailen Blöggerin uusia leiskahirviöitä ja en niin tykkää... joten, älkää välittäkö jos väliaikaisesti sivu näyttää kaaokselta. :> Jos jollain olisi vinkkejä Blogggerin vanhoihin kunnon html-ulkoasusaitteihin niin otan mielelläni vastaan.

PS: Tässä pari suosikkiani/vinkkiäni kaikille Bloggeria käyttäville, ja miksei muillekin bloggaajille. :)

 1. Kuten kaikessa painetussa mediassa: panosta luettavuuteen! Eli että tekstiä ei tarvitse maalata tai tuijottaa suurennuslasilla. Superyksinkertaisuus ei ole miinusta, koska omalla kohdallani liian hankalalukuiset/epäsiistit sivut joutuvat ra'asti heti suljetuiksi.
 2. Esittelytekstiin kandee panostaa. Jos haluat olla tosi massasta poikkeamaton, mielikuvituksellinen, tylsässanainen, ja uskot ikäsi olevan oikeasti kiinnostavaa, sekä sukupuolesi mahdotton arvaita niin ota mallia tästä: "18-v tyttönen Tampereelta kirjoittaa muodista, shoppailuista, ja kaikesta elämästään maan ja taivaan välillä"...
 3. Mitä enemmän otsikkoa on mietitty, sen parempi. Otsikointi on vaikeaa, joten lyriikat ja sanaleikit on fine by me, mutta paras otsikko on kuin sanomalehdestä: informatiivinen, huomiota herättävä ja lukemaan houkutteleva
 4. Minun mielestäni Bloggerin kommenttien kirjaintunnistus on turha. En ainakaan itse ole vuosien varrella törmännyt huomattavaan spammiin, mutta enemmän harmaisiin hiuksiin kun on pitänyt kirjautua sisään, kikkailla kirjaintunnistuksen kanssa ja samalla rukoilla ettei oma kommentti katoa bittiavaruuteen. Jos välttämättä haluat pelätä spammia niin älä sentään käytä kirjaintunnistusta jos luet kaikki kommentit ennen kuin ne julkaistaan sivullasi. Koska, öö, turhaa...?
 5. Pidä ajantasalla, linkitä vanhoihin viesteihin jos pelkäät uusilta lukijoilta menneen "jotain ohi" tai toista kuka hlö. X nyt olikaan elämässäsi. Plus, kivaa on aina muistaa toisia kirjoittajia, ja linkata, jos aihepiiri on koskettanut kumpaakin. Yms. Internetin riemumaan mukavat sivut, nettikaupat, jne, on aina iloa josta helposti jakaa toiselle!
 6. Suosittelen Blogilista.fi :lle rekkaamista, sillä kaikki eivät käytä esim. Google-readeria.
 7. Älä vedä heti hernettä nenään, Internet on jokamiehen leikkikenttä, jossa on myös hyvin rajalliset ilmaisumahdollisuudet.
 8. Vaikka kuvia on netissä tuhat ja miljoona, niihinkin pätee tekijänoikeudet. Mutta jollei pyrkimyksesi ole raastaa lukijoittesi tärykalvoja, häiritä lukemista ja aiheuttaa auto-käynnistymisellä sydänkohtauksia niin puh-leease älä tunge musaa sivullesi. Ei. Se ei ole kiva idea, oikeasti, ei ole. Ei.

10 comments:

 1. musa blogissa ottaa pattiin _aina. omaan musaan sekottuu ties mitä ja sitten on rullattava sivua ylös ja alas etsiessään äänen lähdettä sen eliminoimiseksi.

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkeistä very mucho, vaikka tavallaan petyin, koska luulin, että nyt tulee listausta taidokkaista, luettavista blogeista. Mutta dankke.

  ReplyDelete
 3. Kirjoita mitä kirjoitat, kunhan kirjoitat. Toki arkesikin kiinnostaisi, olisi kiva tietää, millainen elämä kaltaisesi persoonan takana on. (Kaltaisesi persoona = kiinnostava persoona, tarkoitan.)

  Olet niin oikeassa. Musiikki blogissa on saatanasta. Piste.

  ReplyDelete
 4. Kauris, lupaan laittaa niitäkin!!

  Harhakukka, kiitos.. Elämästä on vaan niin vaikea puhua ääneen tai kirjoittaa selkeitä lauseita.. Kaikki on niiin sellaista tunnekapinaa ja elontuskaa, että hyvä jos mitään saa eriteltyä. Toisaalta, jos tänne en puhuisi edes joskus arkipäivistäni niin olisin varmasti yksinäisempi kuin koskaan ja ikinä :(

  ReplyDelete
 5. Lukija ja tekijä. Pikkumokia, mutta isoja kuitenkin.

  - terkuin äidinkieli kunniaan ;).

  ReplyDelete
 6. Kiitos, äidinkieli ei oo ikinä ollut vahvin lajini xD Päinvastoin!

  ReplyDelete
 7. Heei, kiitos vinkeistä _tosi_ paljon. Muistelen joskus jonkun sanoneen, että blogini teksti on liian pientä piiperrystä - tällä kertaa tartuin tuumasta toimeen. Ja tekstinkirjasin suureni ainakin yhellä pikselillä. :D

  ReplyDelete
 8. Eräs anonyyyymiJuly 5, 2010 at 1:45 AM

  Olen yksi niistä, jotka haluaisivat lukea konkreettisia juttuja elämästäsi. Tajunnanvirta on jees jees ja toimii, mutta konkreettiset esimerkit kuitenkin aina rokkaavat. Ne toimivat havainnollistajina, sillä kuitenkin mulle on jäänyt melko "epämääräinen" kuva blogistasi - toki haluat pysyä tunnistamattomana, mutta tietysti kaipaan elementtejä, jotka vahvistaisivat ja selkiyttäisivät joitakin mielikuvia. Millaista elämäsi "oikeasti" on, onko sinulla millaiset ihmissuhteet, you know. Bittiavaruus on niin ihmeellinen että kaipaan lisää objektiivisuutta.

  Musiikki sivulla tosiaan on persiistä. Etenkin, jos on kuulokkeet päässä ja yhtäkkiä alkaa hirveä popitus kesken kaiken.

  ReplyDelete
 9. Kiitos rakas anonyymi ! Tajunnanvirta-ajatuskaaos on todellakin turvallisempaa ja pitää yllä harhakuvaa jostain "mystisyydestä", sillä en kamalasti kaipaa henkilöllisyyteni hehkuttamista täällä. Se ei ole mikään kallisarvoinen salaisuus, ihminen kun on mitä on, mutta pelkään saavani henkisiä kramppeja jos joku tulevaisuuden tuttu tulee urputtamaan arkipäivistäni. Arjesta kuitenkin olisi helpompaa kirjoittaa, sekä tallentaa "päikkymäisesti" tapahtumia. Onneksi oon oottanut olennaisimpia ylös Moleskineeni ettei unohdu, joten voin käydä halutessa läpi vanhojakin sattumuksia. ^^;

  ReplyDelete
 10. Aika hyviä vinkkejä, vaikka itsellänikin on omassa blogissani pari virhettä noiden mukaan! Tsemppiä sulle, pitää tulla lukemaan blogiasi uudelleenkin! :)

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥