Wednesday, November 10, 2010

Reality-horroria televisiossani

Kaiken mediasta tulevan soopan, mainosten ja TV-viihteen alla unohtaa miten rumaa reality on lavastettuun töllö-todellisuuteen.

Katsoin MTV3:lta "45 minuuttia" ja voin fyysisesti pahoin: tällä kertaa aiheena oli eläinrääkkäys. Muutama karmea tapaus jossa mm. koiraa oli hirtetty parvekkeelta ja toinen perheen kissa ammuttu jalkajousella. Sori jos olen nyt mustavalkea ja asiani sisältää asiavirheitä, mutta c'moon ei nyt nussita pilkkua vaan ajatellaan aivoilla! Kotikissaa. Ammuttu jousella. Kahden kissan omistajana tärisen ymmärtämättömyydestä, järkytyksestä, surusta ja vihasta.

Minun mielestäni, jos KUN ihminen on ravintoketjun huipulla, tai ainakin käyttäytyy kuin maailmanomistaja niin ihmistä seuraa myös tietty vastuu. Kyse ei ole vain moraalista tai etiikasta vaan kylmästä faktasta miten universumi pyörii: syystä/teosta ja seurauksesta. Eli ei yksinkertaisesti pidä elää miten lystää tai maailma kusee takaspäin silmään. Tämän takia itse inhoan yleistä välinpitämättömyyttä ja laiminlyöntiä vaikka sorrun siihen ajoittain itsekin. Ta-daa, olen ihminen. Enkä nyt meinaa vain sortumisia kaikkiin globaaleihin ongelmiin vaan vaan ihan perus viitseliäisyyttä, huomaavaisuutta ja kohteliaisuutta. Erityisesti tosi depiksenä saatan käyttäytyä tosi tunteettomasti ja loukkaavasti läheisiäni kohtaan, ja se on silti väärin ihansama vaikka olenkin sairas-hullu-ja-kauhee.

Kun pohdin lisää noita televisiosta tulleita aiheita niin raivoni kääntyy yhä enemmän ja enemmän vain itseeni. Tunnen itseni tyhmäksi kun en osaa argumentoida tai väitellä jokaisen mielipiteeni puolesta vaan toimin oman maalaisjärkeni ja tunteitteni varassa. Ahdistaa ajatus monelle kauhujutulle sitä kuitenkin kääntää selkänsä, mutta en varmaan vastustaisi kissantappajien ripustamista kulkusistaan joulukuuseen. :) Hyi, ihmisen kostonhimo on hirveä.

Kumma miten rakastan kaikkea fiktiollista zombi-kauhu-splatteria, mutta tahdon yrjöillä katsoessani ajankohtaisohjelmia tai lukiessani aamu-Metroa. Myös sunnuntaiset iltaruokaostokset lähimmässä K-Kaupassa saa myös mahani sekaisin pahemmin kuin mitkään laksatiivit. En kestä katsoa ruskeita jauhellihapaketteja tai lihasuikaleita, joista lihasuikaleista, joista veret on mustana valuneet paketin pohjalle. Mutta pilkon kyllä ongelmitta tuoretta munuaista tai sydänkuutioita kissoille. Kumma myös miten haluaisin kadota puritaani-vegaani-erakoksi erämaahan, mutta en itke jokaista ahventa jonka päähän olen lyönyt kalikalla. (Tajuttomaksi lyöminenhän oli vain kilttiä kalalle.. ettei möllykkä tunne kun tapetaan, perataan ja paistetaan..)

Adfsdgdgfadh.

Voitteko pahoin katsottuanne uutisia? Muokkaako mielenterveys suhtautumistanne?

PS: allekirjoittanut suosittelee ♥


4 comments:

 1. En ehdi juurikaan katsomaan televisiota, mutta tuon ohjelman katsoin vahingossa. Täytyy sanoa, että paha olo tuli - minulle tulee eläinrääkkäysjutuista paljon kammottavampi fiilis, kuin esimerkiksi ihmisten kuolemasta, murhista, kidutuksesta, lastenraiskaamisesta tmv. Kenties tämä on jonkinnäköinen defenssi: ohitan, kiellän ja mitätöin kaiken sellaisen, johon olen itse ollut osallisena, ja suuntaan empatiani johonkin muuhun. Tiedä sitten.
  Silti olen 100% lihansyöjä, ja uskoisin voivani tappaa esimerkiksi kanan tarkoituksenani syödä se. Ravinnon hankkiminen ja sadistinen kiduttaminen ovat tosin kaksi eri asiaa.
  Minä kidutan mielummin itseäni.
  (Enkä tiedä, mitä höpisen.)

  -Sirius

  ReplyDelete
 2. Tiiän niiin ton tunteen. on sitä monesti mietitty mitä tekisi eläinrääkkääjille.
  Lihan syönti on mielestäni kuvottavaa. en siis välitä jos joku muu syö mutta itselle tulee paha olo. hyihyi.

  ReplyDelete
 3. Nyt on pakko tulla kysäsee siitä blogilistalle liittymisestä! Sen verran blondi ja epävarma tapaus olen, vaikka ohjeita vähän selailin. Niin tarkkaan ottaen onko se maksullista? ja mitä se oikeastaan tarkoittaa (tilaaminen)...voi, kun on tyhmä olo tällaisia kysellessä, onhan mulla silmät päässä...haluan vain varmistaa olenko ymmärtänyt idean oikein. Kaikki tämä on niin uutta mulle, kun ensimmäisen tietokoneen hankin vasta syksyllä.

  ReplyDelete
 4. en tiennyt koko tuosta ohjelmasta, mutta esmes iltalehtien sivulta joka päivä saa bongata kuinka ihmiset tappaa eläimen mahdollisimman vaikeasti tai niin että sydän vielä jatkaa pumppaamista ja henki kulkemista vaikka ruumis näyttäisi tarpeeksi kuolleelta. arghh, singolla tuollaisia päähän.

  miten alas ihmiset voi oikeasti vajota? ottaa kohteekseen eläimet jotka eivät mahda mitään ihmisille ja niiden sairaille mielilleen. raukkamaista ja säälittävää.

  enkä voisi enää kuvitellakaan syöväni mitään muuta lihaa kuin kalaa. hyvänä perusteluna toimii se, etten syö mitään mitä en pystyisi tappamaan. vaikken kalojakaan uskalla tappaa mut mut mut.. mmmnnnm. ihmislihaa ei ny oo viel tullut tarpeeseen maistaa.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥