Wednesday, December 22, 2010

Cocisjoulupukkia tikulla silmään

Jos painoa on paljon ja ruokailut menettelee niin sairaalassa on väljemmät olot. Säännöt on kaikille samat, mutta jos ei tarvitse pelätä potilaan puolesta niin ulkoiluita ja lomia voidaan antaa väljemmällä kädellä. Myös allekirjoittaneelle, joka on vain lyhyellä "katko-jaksolla". Monesti lomat ovat jonkun sairaalan aterian päälle meneviä, jolloin harjoitellaan esim. lounaan syömistä ravintolassa tai välipalaa kahvilassa. Yölomilla yleensä yritetään ateriasuunnitelman noudattamista kotona.


Eilen siis välipalalomalle keskustaan, suunnitelmissani hankkia ne pari pakollista joululahjaa ja halia rusinaksi Poikakaverini, jota ikävöin kovasti. Ei paras idea mennä keskustaan juuri ennen joulua, sillä meno oli kuin Hulluilla päivillä potenssiin kaksi. Ihmisiä vyöryi ja työntyi joka suunnasta, kaikkialla oli tavaraa, kauppakassikansaa, valmislahjapakkauksia ja edelleen vain lisää ihmisiä. Siedän kyllä ihmismassoja, mutta en suomalaista kyynerpäätaktiikkaa tai kulutushulluhysteriaa. Osta-osta-osta stressi iskeytyy naamaani, ja tuhansien paketoitujen valinnanvarojen edessä pulssini vain kohoaa kun menetän viimeisetkin päätöksentekokyvystäni.

Sovittu teehetki Muruseni kanssa ei mennyt aivan loistavasti: sain kuulla olleeni epäkohtelias tarjoilijalle, joka oli tullut vasta 30-40min kuluttua palvelemaan meitä ryysiksen takia, ja tunnelma oli painava.. varmaan mun ahdistukseni takia. Mikä muu muka voisi olla syypää kuin minä, levittäessäni pahaa katkua ilmaan sisimmästäni..? Lopulta päätimme hajaantua lopuksi iltapäivää, ja minä nielin rohkeutta käydäkseni parissa liikkeessä löytämässä edes kotiväelle jotain. Välipalaa en onnistunut syömään kahvilassa, enkä ostamaan kaupasta, kun tuska tukki kurkkuani. Tästä en tietenkään kertonut osastolla kellekään.

Plää plää joulu! Oikeasti, mulla ei ole varsinaista anti-joulu-vihaa, sillä tykkään kyllä kuusentuoksusta, yhdessäolosta, lämpimästä tunnelmasta talvella, porkkanalaatikoista ja lahjapapereista, mutta olen täynnä kaikkea tätä kaaosta ja kuluttamista. Pakkovirret, lahjojen ostaminen niska limassa ja kirjanpitoa korttien lähettyksestä (jos ei sukulaiselta X tullut viime jouluna korttia niin tällä kertaa sinne ei enää lähetetä!). Karsisin pois kaiken kertakäyttöisen ja sotkemisen, sekä stressin ja säätämisen, joka tekee tunnelmasta niin helvetin pakottavan. Lahjat voisi jättää minimiin ja joulumässäilyn siihen rosolliin ja pariin pipariin.

Miten muuten on, oletteko haalineet paljon lahjoja? Tykkäättekö joulusta vai aiheuttaako se suuria inhoja? Entäs jouluruoat, maistuuko?

4 comments:

 1. Sen jälkeen kun vanhempani erosivat vuonna 2003 on Joulu ollut tavallaan aika nihkeä juhlapyhä. Muutamat Joulut porukoiden eron jälkeen vietin silloisen poikaystävän kanssa tämän perheen kanssa Lapissa, ja olo oli ulkopuolinen, mutta esim. viime vuonna Joulua oikeastaan odotti jo hieman, vaikka sen viettikin vain veljien ja äidin kanssa. Tänä vuonna sen sijaan odotan Joulua hirrrmuisesti, ekaa kertaa yhteisessä asunnossa yhteinen Joulu ja vegaanista jouluruokaa kihlatun kanssa. x) Toki joku jouluruuhkaan sukeltaminen ahdistaa enemmän kuin laki sallii, ja siksi monet lahjoista onkin tullut hankittua Internetistä.

  Äh, olen jo parin vuoden ajan halunnut kommentoida blogiasi, mutten ole koskaan aiemmin kehdannut ja nytkin tämä kommentti jäi vähän tämmöiseksi mitäänsanomattomaksi, mutta no. :I

  ReplyDelete
 2. joulu on aina vain ollut joulu. voisin mielelläni vajota edes joulun ylitse maanrakoon piiloon, sillä järki lähtee kaiken maailman jouluhössötyksestä ja juuri tuosta mistä sinäkin kirjoitit. minusta hyvin turhaa stressailua kaikilla yhden päivän vuoksi...

  enkä edes tajua miksi joulua vietetään: ala-asteella ennen muinoin näyteltiin jeesus lapsen syntymää jne, nykyään lauletaan joulupukista ja kulkusista. enkä usko jeesukseen, en joulupukkiin, joten koko joulu on vain ruoka perheen kanssa ja lahjojen vaihtoa ja sitten se on ohi ja vähän turhaa mielestäni. ehh.

  juu en oo jouluihminen.

  ReplyDelete
 3. Sinäpä sen sanoit! Joulussa parasta on kuusentuoksu, jouluherkut etenkin porkkanalaatikko (valitettavasti myös kaikki muu!), kynttilänvalo, yhdessäolo...itse en joulua koskaan stressaa...enkä voi ymmärtää miten joku voi luoda itse itselleen siitä stressin! (tiedän sen kyllä olevan tavallista). Ostan lahjat ja tunnelmoin kotona...miten lahjojen ostaminen on jollekkin niin vaikeaa vaikka olisi rahaa???? Noh, olen kyllä aika kekseliäs ja mulle tärkeintä lahjassa on se ajatus, sekä halvankin lahjan saa kalliin näköiseksi hienolla paketoinnilla! Vain ulkopuoleiset ärsykkeet ja ihmiset voivat juhlatunnelmaani lannistaa omilla stressi höpötyksillä ja masentavilla kommenteilla! Tänä vuonna masennuksen aiheuttikin sitten äiti, mutta muuten ei sen kummempaa pahaamieltä tai ahdistusta joulu ole saanut aikaan! Toivottavasti saat kaiken kuvailemasi ihanan joulufiiliksen ja tunnelman! =)

  ReplyDelete
 4. Joo, se on ihan miten sen itse tekee.
  Mä rakastan joulua ja teen valmistelut, kuten joululahjat ja safkat reilusti ennakkoon, että vikan viikon saan vaan rauhottua, odotella aattoa ja nauraa niille niska limassa -pakko-keksi-kaikille-jotain-viime-hetkellä- ihmiset tuskailee ympäri hikisiä kauppakeskuksia. Miks vitussa se kaikki pitää aina jättää vikalle hetkelle.

  Joulu on siis ihana - siihen pitää asennoitua ja valmistautua ajoissa.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥