Thursday, December 16, 2010

Your vomit suits your mascara


Eihän se puoli viikonloppua kotona ollen onnistunut. Ostin kotin minimalisesti kevyitä turvaruokiani, joilla kuvittelin pärjääväni, mutta siivoomattoman asunnon masentava paino ajoi kiskalle ostamaan kevytjäätelöä. Ihan kuin osastoruokailuista, keittelemästäni lesepuurosta ja muusta low cal-sotkuistani ei olisi ollut jo tarpeeksi ahdistusta ilman lisäsekoilua.

Makaan ja syön, aion sabotoida ja heittää pois ruokani, perun, jatkan ja annan ylen. Piirrän pieniä kapeita viivoja käsivarsiin. En jaksa siivota, en pukea, pestä hampaitani. Kämppä on täynnä kissankarvoja ja tiskialtaat astioita, pöydät kynien ja rojun peitossa. Päätän etten jaksa kotona, ja haluan suunnitelmista poiketen tulla jo takaisin osastolle.. pakko.

Sunnuntaiaamuna puhelin soi, ja hoitaja kertoo osastolla riehuvasta mahataudista: kaikkien lomalaisten pitää jäädä toistaiseksi kotiin jos eivät ole saaneet tartuntaa. Muserrun, petyn, änkytän luuriin haluavani jo etukäteen takaisin!! En saa. Akkukin loppuu luurista. Mitä tässä kohtaa pitäisi normaalin ihmisen tuntea tai reagoida? Suuttua? Alitajuisesti, ehkä, suutun itse itselleni. Katkaisen käsijarruni, solmin käteni ja painan kaasua kohti rotkoa.


Käyn kaupassa ostamassa ruisleipää, tonnikalaa, jotain terveellistä "ruokaa" päiväkseni. Mutta hirviö sisälläni haluaa itsetuhoisesti niellä kaiken, toinen syyllistäen kieltää joka nielaisun, ja ajaudun napostelemaan, kakomaan, heittämään ruokaa pois ja raahautumaan taas kioskille. Repeat, repeat, repeat.. Puurosta ruisleipään, sitten mihin vain hiilaripaskaan ja roskaruokaan, tavoitteena vain aiheuttaa suurempi syyllisyyden tunne itselleni. Kumpa vain sattuisi enemmän, ei väliä, olen jo pilalla.

Maanantaina aamupäivällä raahaudun takaisin sairaalalle..

2 comments:

  1. Aika jännä veto..
    Onko se pois sun ajasta osastolla, vai saatko kuitenkin olla sen neljä viikkoa? Ja 'laittoiko' ne kaikki superohuetkin ihmiset himaan pärjäämään??

    ReplyDelete
  2. Totta kai se on pois mun ajasta... Mut valtaosa ihmisistä oli sairaana, eli sai mennä ossalle tai pysyä siellä (oli kipeä tai ei, huoneita vaihdeltiin että terveet eivät saisi tartuntaa). Joten periaatteessa mä taisin olla ainoa terve kotona kykkimässä.

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥