Sunday, April 24, 2011

Kyllästynyt väsymys-vitutusAurinko paistaa, jäätelökesä avattu, Poikaystävän käsi kädessä, välivuodenaika-takki ylilämmin, pari kuntosalikäyntiä ja kamera kaikkialla mukana.. too good to be true. Hetken päivät on hyviä. Hetket kun en katso peiliin, näe minusta otettuja kuvia tai tunne iltaisin kamalaa ruokamäärää sisälläni. Myönnettäköön ettei iso ulkonäköni ole täyttänyt ihan jokaista sekuntia aivokapasiteetistani, koska en paastoa ja pakene jääkaapilta, mutta se on jatkuva este näkemään ihmisiä ja ostamaan kaupassa mitä mieleni tekee.

Kaipaan mummoni näkemistä, mutta en kehtaa edes soittaa koska olen näin painava. Ajatus ensi viikon lääkärinajasta kauhistuttaa. Katsahdus peiliin ja päätän olla lähtemättä juhliin, vaikka olen täydessä tällingissä ja saisin kyydinkin. En kestä ajatusta että joku möläyttelee totuutta: "Näytätpä sä terveeltä!" Terve = läski. That's my translation. Onko oikeasti mitään kamalempaa sanaa keksitty syömishäiriöiselle? Terrrrrrve. Norrrrmaaali. Vähän niinku perrrrkele? Mussa ei ole mitään muuta kuin pullanaamani alle piilotettu demoni jos en ole se laiha tyttö.

Olen niin kyllästynyt jumittamaan tällaisenä jättiläisenä, joka ei muuta tee kuin katso töllöä, ja opi danonemainokset ja muun paskan ulkoa. Etten sössisi, lipsahtaisi ja tekisi mitään rajumpaa. Nyt kun kämppäkin on semi-siistissä kunnossa (eikä sessioinnin jäljiltä) ja käsivarret parantuneet. Obsessoin silti kaiken aikaa ruuasta, ajatukseni jumissa, ja turhautuneena kannan itselleni kaunaa. Miksi en voi olla vapaa jos en saa olla enää laiha, laihempi ja laihin? Koska olen turvaton ja oleminen puristaa yhä kurkkuani.

Saakelin televisio, eikö muuta tuu kuin niitä vitun ruokaohjelmia?! Topchef, masterchef, sokkokokki, jamieolovier, anthonybourdain, kurjat kuppilat, hell's kitchen, strömsöt, heikin/pertin/mertin herkut paikassa x ja y, kokataanko teillä, kokit kylässä, arvostele-mun-vitun-illalliset.. Get lost--!

ps. Anteeksi kun olen kirjoittanut tänä vuonna niin vähän. Parannan tapani kun ahdistus ei pätki sanojani.. (Juttutoiveita otetaan myös vastaan! Ja pikakysymykset formspringiin!)

10 comments:

 1. Mä rakastan sun teksteissä noita satunnaisia letkautuksia mitkä saa repeämään. Esim toi televisiokappale ja perrrrkele sai nauramaan ääneen.:D

  ReplyDelete
 2. ... KIITOS ihanista ajatuksistasi ja rohkaisevasta kommentoinnistasi. Tiedän paremmin kuin hyvin, ettei näin sairaita ajatuksia olisi hyvä suoltaa kaikkien katseltaviksi, eikä liioin itseni muisteltaviksi jälkeenpäin. Mutta kun pääkoppa on sairas, niin se on sairas.

  Ja hei. Toi on just niin kun sanoit (myös meikäläisen lantussa):"Terve = Läski". Miksi ihmeessä? Ei voi ymmärtää.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Huoh, tämä teksti kolahti, ehkä jopa vähän liian kovaa. Ensimmäinen kappale.. Tavallaan keho ei ole mielessä koko ajan, mutta se kuitenkin ihmisten näkeminen vaikeutuu ja kaloreita laskee kuitenkin ja äh..
  Tilanteemme ovat nyt jotenkin niin samanlaisia. Koita jaksaa.<3

  ReplyDelete
 5. Olen välillä lueskellut blogiasi. Uusi julkinen blogini löytyy osoitteesta tataelamaa.vuodatus.net siellä on masennuksesta, rajatilahäiriöstä yms. Tervetuloa lukemaan :).

  ReplyDelete
 6. "heikin/pertin/mertin herkut paikassa x ja y, kokataanko teillä, kokit kylässä, arvostele-mun-vitun-illalliset.."

  hah! repesin tälle! Just hyvä :D

  Mulla on ruoka jatkuvasti mielessä, vaikka harrastankin täsmäsyömistä ja 90% listan mukaan syömistä. En vaan tajua. Koko ajan tekisi mieli jotain, ja yleensä en edes tiedä, mitä se jotain olisi...

  ReplyDelete
 7. "Olen niin kyllästynyt jumittamaan tällaisenä jättiläisenä, joka ei muuta tee kuin katso töllöä"

  Siis mäkin olen hiton kyllästynyt tuohon. MUTTA tuli mieleen sellainen, että jospa muutosta ei kaipaakaan se sohvalla makaava normaalipainoinen "ruho", vaan se läski korvien välissä. Se, joka saa jäämään kotiin kun on juhlat tulossa tai kun ulkona paistaa aurinko. Ei se vika oikeasti siinä vartalossa ole, vaikka minä aina kivenkovaan niin väitänkin.

  ReplyDelete
 8. Niin samoja ajatuksia minullakin. Varsinkin tuo jos joku menee yhdistämään samassa lauseessa minut ja terveen näköinen/normaali. Yhtä tuskaa...

  ReplyDelete
 9. Vai vittu ruoka-ohjelmia vai liikaa..mites sit nää kaikki vitun sinkkupaskahässäkät tyyliin maajussille morsian jne...niitähän tulee joka vitun kanavalta ja kokoajan;;)

  ReplyDelete
 10. Mielesi on tosiaan todella sairas.
  Ei sinun vartalossasi mitään vikaa ole, vika on päässäsi, sairastuneessa mielessäsi, sairastuneissa ajatuksissasi.

  Aika parantaa haavat, myös mielesi haavat. Ja se on totuus. Vielä koittaa päivä, kun sinä lähdet ulos hymy kasvoillasi tälläytyneenä parhaimpiisi. Olen varma siitä. Niin tulee käymään.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥