Sunday, April 17, 2011

Piirrän, siis olen..

Olin tosi tosi otettu parin lukijani kiinnostuksesta nähdä mun raapustuksiani. :> Saamanne pitää, siis.

Koska oon mega-itsekriittinen niin eka pitää selitellä että pidin ~2 vuotta taukoa kaikesta piirtämisestä/maalaamisesta. Siksi olen näin huono. Kun en käynyt koulussa, välttelin ruokaa ja makasin masentuneena niin mikään inspiraatio ei juossut, ei kiinnostanut tai en jaksanut pitää kynää kädessäni. Muistan kun menin ensimmäistä kertaa osastohoitoon niin Äitini pakkasi värikynät mukaani, mutta en purkanut niitä kassista pariin vuoteen(!) Otin korkeintaan pari valokuvaa laihtuvasta ruumiistani, that's it.

Pitkän tauon takia kehityksessäni on iso aukko, jota aloin pikku hiljaa paikkailemaan viime syksynä aloittaessani koulun uudelleen. Piirtämisen jatkaminen on ollut mulle mielettömän tärkeää ja palkitsevaa, sillä oon aina ollut visuaalinen ihminen ja piirtänyt kakarasta saakka. Lopettaminen tuntui kuin olisin katkaissut osan itsestäni, ja nyt koetan kasata sitä takaisin: pidin lopputuloksista tai en, kunhan kehityn! En ole viimeaikoina tehnyt paljoa "valmiita" kuvia vaan harjoitellut tekemällä luonnoksia ja katsomalla mallista (pahaa aavistamattomat ihmiset, lehdetikuvat jne.). Koetan kehittää tyyliäni ja tekniikkaani varmemmaksi ennen kuin pistän sen normaalit ~10h yhden kuvan valmiiksi saamiseen.

Seli-seli blaa blaa blaa. Nyt jotain! Kuvat saa isommaksi klikkaamalla.

Tämä on tatuointi-tilaustyö eräälle ihanalle neidille. Tykkäsin kovasti duunin prosessista: ideointi lähti ihan tyhjästä ja rakennettiin yhdessä 'asiakkaalle' henkilökohtaiseksi suosikkiväreillä, onnenluku, nauhan&saksien symboli, toivottu paikka jne. (Sori kuvanlaatu, en ole vielä skannannut alkuperäistä).

"Gerbera vaikutelmia" Toinen tilaustyö: Ideoitu asiakkaan lempivärien, -kukkien ja chihuahua-unelman pohjalta. 2kpl A4.

"(Perhosia) ..vatsassani" - väritetty luonnos aiheena no-arvaa-mikä, duh.

"Aamu gloria" - pikapiirros omaksi iloksi

Joskus lisää, varmaan.. Mitä ootte mieltä? Ilahtuisin kovasti kommenteista ja kritiikistä!

20 comments:

 1. Upeaa kun joku osaa piirtää, maalata, soittaa, laulaa, veistää tai mitä vain luovaa. Itselleni ei ole suotu mitään noista lahjoista, siispä kadehdin :)

  ReplyDelete
 2. Vau sä olet tosi hyvä! Sun tyylis on jotenkin pehmeä ja tosi selkeä, tykkään väreistä ja valon ja varjon paikoista.. Ihmiset aina tuppaa yllättämään taidoillaan xD Lisää näitä! Ja ehdottomasti sun kannattaa jatkaa säännöllistä piirtämistä/maalausta, sulla on selkeästi taitoa ja lahjaa..

  ReplyDelete
 3. aaaww, toi koirapiirustus on ihana! Millä hinnalla teet töitäsi? =)

  ReplyDelete
 4. Upeita töitä! :) Näkee, että siulla on lahja piirtää/maalata :)

  ReplyDelete
 5. Oletko käyttänyt akvarelleja näissä töissä? Vai millä saat noin hienoa ja selkeää jälkeä? Todella hienoja töitä, olet lahjakas! Ehkä otan joskus tatuoinnin ja ehkä sinä voisit suunnittella sen maksua vastaan, hih.

  ReplyDelete
 6. Oi vautsi! Ei ole mitään pahaa sanottavaa töistäsi, olet kyllä lahjakasa ja työt ovat omaperäisiä ja sinulla on ihana tyyli, me likes <3 Toivottavasti saat voimaa piirtämisestä :)

  ReplyDelete
 7. Seppä, oon varma että jokaiselta löytyy jotain kadehdittavia lahjoja - jos ei luovalta alalta niin jostain muualta. ;> Esim. mä kadehdin kaikkia urheilullisia, sillä omat kykyni siltä saralta on puutteellisia!

  Bubble, vaihtelee kuvan mukaan kuinka työläs/iso/materiaalit. Kokonaan värillinen A4 rajattomilla yksityiskohdilla on noin ~50€. Yllä olevat tilaustyöt ovat olleet edullisempia. :>

  Kakofonia, kaikki on 100% alkoholipohjaisilla huopakynillä/tusseilla. Erittäin mielelläni teen tilauksesta kuvia! Olen piirtänyt myös omat tatskani, yllä oleva saksikuva taas on suunniteltu siltä varalta jos hlö joskus päättää ottaa tatuoinnin.

  Kiitos muillekin kehuista, olen tosi otettu. ♥ En omasta mielestäni ole ollenkaan lahjakas - olen vaan harjoitellut sormet mustina.

  ReplyDelete
 8. aivan mielettömän upeita :O

  ReplyDelete
 9. I.H.A.N.I.A. kuvia!!! Olet todella lahjakas.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. Kiitos, kiitos. ♥

  Pinja, se itsekritiikki on kyllä ollut jo ennen nykyisiä opintojani. Terveenä en muista suoraan vihanneeni töitäni, mutta eivät ne koskaan yltäneet haluamaani standardiin. Opiskeluni sisältää aika vähän piirtämistä, mutta mitä enemmän siellä silmä harjaantuu niin sitä kovempaa potkii omia virheitään.. Huoh, onneksi en sentään lopeta piirtämistäni epäonnistumisen takia.

  Kiitos kritiikistä tuota tyyliä koskien! Laitan varmaan lisää töitä esille, mutta oot oikeassa ettei mulla ole vielä kunnolla muodostunutta omaa tyyliä. Aloittaessani uudelleen hylkäsin suurimman osan nuoruuteni manga-vaikutteista, ja nyt koetan löytää sitä omaa juttuani pikkuhiljaa. :> Kyllä sekin siitä..

  ReplyDelete
 12. Stalkkasin sinua joskus DA:ssa, joten työsi ovat kyllä tuttuja - eivät ehkä ne ihan viimeisimmät, mutta jälkesi kuitenkin on aina ollut positiivisella tavalla tunnistettavaa ja kaunista katsottavaa. Väriesi käyttö on ihan uskomattoman hienoa, sitä muistan kyllä kadehtineeni jo kauan aikaa sitten. Tatuointidesignejasi olisi kyllä hieno päästä näkemään enemmänkin, niin omiasi kuin muillekin suunniteltuja, mikäli olisit halukas niitä julkaisemaan. Ymmärrän toki jos et halua niin tehdä, onhan aina olemassa se riski että joku ihastuu ja päättää kuvioida ko. kuvan ihoonsa, mutta siitäkin huolimatta.

  Hankalaahan se on itsekritiikistä luopua, varmaankin juuri siitä syystä en vaivaudu enää itse edes piirtämään mitään, kun ei mikään koskaan ole riittävän hyvää ja julkaisukelpoista. Mutta älä sinä vain lopeta taiteilua, olet ihan uskomattoman taitava!

  ReplyDelete
 13. nyt on vaan pakko sanoa, että vau. todella taitavaa jälkeä (oon kade).

  ReplyDelete
 14. Wau! Tee mullekki tatuointipiirros, tosin en tiedä otanko ikinä tastkaa mut jos nii sä oisit oiva valinta sen piirtäjäks.

  Mut sitä ennen: voiko sulta tilata taidetta seinälle?

  ReplyDelete
 15. saijamoi, valitettavasti mulla ei ole enempää tatskakuvia näytettävänä.. Olen saanut tatskapyyntöjä vain pari, ja itselleni seuraavaksi tulevat kuvat eivät ole vielä valmiita. :/

  sanna, ei tuon saksikuvankaan saava hlö toistaiseksi ole ottamatta tatuointia, mutta kuten sanoin niin aina voi "varautua". ;) Sillä välin kuva näyttänee kivalta esim. seinällä.

  ts. JOO, teen *mielelläni* tilauksesta piirroksia seinälle/lahjaksi/tatskaksi/wc-papruksi. Jos joku kiinnostui niin rohkeasti esittäkäää toiveenne ja tiedustelkaa lisää! :>

  ReplyDelete
 16. en tiedä, kuinka paljon töihin tulisi käyttää aikaa mutta omaan korvaani tuo ~10h ei kuulosta paljolta jos tulos on näin hieno. tyyliähän voi aina kehittää tunnistettavammaksi ja omaleimaisemmaksi, mutta kädejälkesi on jo nyt mun mielestä niin hienoa (etenkin tykkään värienkäytöstä) et kelpaisi kyllä omalle seinälle tällainen taide :)

  ReplyDelete
 17. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥