Tuesday, May 03, 2011

Boohoo poo-food

 Toinen kisuistani. Tussit, A5

En tykkää vapusta. Yleisesti ottaen on aika vähän juhlapyhiä, joista osaisin nauttia. Kaikkiin kuuluu poikkeuksetta ruoka-ruoka-ruoka ja sosiaalinen riehuminen, joka vääntää vatsani tuplaten solmuun. En osaa iloita työväenjuhlasta, juhannuksen keskiyön auringosta tai jouluntuoksusta, kun näen ne kaikki vain tekosyiksi ryypätä, sotkea, ylensyödä ja pakko-seurustella. Ei tällainen vammainen arkajalka samaan seuraan sovi. Siksi olinkin ylionnellinen kun tänä vappuna sain hypätä junaan ja karata mökille järvenrantaan, kauas pois pääkaupunkiseudun iloista. Ainoa miinus tähän rauhaani oli kun enoni soitti ja tivasi lauantai-iltana kylään, mihin reagoin taas itkupotkuraivari-kauhulla. Tuloksena paljon kiukuttelua ja 6km edestakasrämmintä jäätävän kylmässä metsässä. Brr! Mä vaan *en kestä* sosiaalisia yllätyksiä.

Sain viikolla ruokamussutukseni aika hyvin takaisin aisoihin, ihanan tutun kontrollin käsiini, mutta ne kaikki on taas kaatui mökillä Äidin kanssa. Pistelin kaksin käsin hiilareita ja valkoisia jauhoja suuhuni, vatsa on taas turvonnut ja huutaa pohjattomuutta, josta saan takuulla kärsiä viikon. En tajua kuinka silti, vaikka syön syön syön, niin pystyn riitautumaan Äidin kanssa ruokailuista. Hermostutan hänet hajalle kun "kyylään vieressä" ja puutun safkan valmistustapoihin: miksi sä kuorit kesäkurpitsat, älä täytä mun herkkusieniäni juustolla, ei en syö mitään sun öljyllä pilattuja grilliruokia, et-voi-kiristää-mua syömään tota jos en halua! En!

Päälle vielä paljon sokeritonta ketsuppia ja miljoonassa osassa syödyn rahkapurkin rippeet lojumassa jääkaapissa (no täällä en sentään punnitse ruokalusikallisiani!), ja bensaa lentää haavoihin ja kyynelkanaviin. Aamulla sain kuulla taas kuinka Äiti ei ole nukkunut yöllä suriessaan mua: "Tuleeko susta koskaan ihmistä? Saatko sä koskaan töitä? Noi sun salaattijutut on niin 2007!!!" Bohoo. Olen niin paska tytär, vaikka suuni on kaiken aikaa ammollaan. En vaan osaa, en tarpeeksi, oikein ja terrrveellisesti ja norrrrmaalisti. Adafdgfagfs. Eilen&tänään olen tunkenut naamaani kaikkea taas vain liikaa, liikaa. Vttuvttu-!
---

Tiedättekö mikä pistää sappeni kiehumaan? (Siis yllätysvierailuiden ja syömisen lisäksi..) Noh, kissanruokamainokset! En voi sille mitään, mutta ylianalysoin yleisesti ottaen mainoksia/julisteita/tv:tä: sisältöä, värimaailmaa, ohjausta, jne. Ehdottomasti ärsyynnyn kaikesta valheellisesta mainonnasta, kuten danonevanukkaiden terveellisyydestä, ja 1-sijalla on erityisesti ne kissanruoka-mainokset.

Wshitkas ! Tussit, A5.

Mainokset on luotu ihmisille, ei eläimille, joten eläintenruuasta koetetaan saada houkuttelevampaa ihmisille, koska kissa ei käy kaupassa - vielä vähemmän ostaisi jotain tölkitettyä sontaa. (Tässä välissä TV:stä tulee joku GurmeeGöld-mainos.) Säästän teitä sotapuheeltani tiivistämällä että kissojen ruokaa on hiiri: ei kastike/mousse/pathé, ei myöskään hiilihydraattipitoiset raksut tai lautasen vierelle asetellut persiljat. Tiedättekö mitä on eläinruokien mystinen "hehkutusjäännös"? Tuhkaa, poltettuja luita. Tiedätkö paljonko sheeboissanne on proteiinia? En minäkään.

Toki aina on niitä kissoja jotka on eläneet 20-v pelkällä mummon perunamuusilla, mutta in a nutshell markettien kissaraksut on samaa kuin syöttäisi ihmiselle pelkkää McDonald'sia. Syötä siis paremmin lemmikkiäsi, ja opiskele hiukan kissan (ja miksei koiran!) oikeaoppisesta ravitsemuksesta (BARF).

t. obsessioin-myös-toisten-safkoista-Kafi.

10 comments:

 1. ups. no, toivottavasti huomaat tuon pian.

  ReplyDelete
 2. Jo-o, tiedätsä, random-anonyymi-hlö josta oli tosi mukava kommentoida kokonimeni tänne niin tervetuloa ihmeessä kahville.

  Oon toki otettu jos joku jaksaa uhrata aikaansa 1+1=2 laskennalle allekirjoittaneen identiteetistä ja tonkia sitä muualta netistä, mutta toivon että kunnioittaisitte kuitenkin mun yksityisyyttä ettei sitä tarttisi julkisesti kailottaa. Kiitos.

  ReplyDelete
 3. (ps. kiitos poikaystävälleni joka jaksaa päivystää kommentti-boksia! <3 tshihi)

  ReplyDelete
 4. Kannattaa ladata ne kuvat imguriin ja linkata sieltä blogiin.

  http://imgur.com/

  ReplyDelete
 5. huippuja nuo sun työt jälleen <3

  ReplyDelete
 6. Hih, olipa kiva löytää nuin samanhenkisen ihmisen blogi! :) Oon lukenut tätä aikaisemmin, mutta ujostelin liikaa kommentoida. Tosi kivoja töitä! :)

  ReplyDelete
 7. aivan ihanat nuo piirustukset <3

  ReplyDelete
 8. hienoa että osaat tuon kissojen terveellisen ruokinnan
  meidän koira ruokitaan myös raakaravinnolla (BARF)

  ReplyDelete
 9. Jess, en ole yksin! Täälläki keittää yli kun kissin- & koiranruokamainokset ovat niin "herkullisen" näköisiä porkkanoineen yms vihanneksineen, että joutuukin miettimään onko ne nyt tarkoitettu eläimille vai ihmisille..

  Jos omistaa kissan ja miettii miksi se lihoo helposti, eläinlääkärille saa koko ajan olla varaamassa aikaa yms, vois vaikka lukaista sieltä ruokasäkistä sen raaka-aine luettelon (rahan puute ei mun mielestä oo syy). :)

  Taas hyvää tekstiä!~

  ReplyDelete
 10. Olen itse vähän samanlainen natsi koiranruuasta. Ei, Musti ei elä pelkällä kotiruoalla, vaikka sinä eläisit. Ei, Musti ei myöskään voi hyvin marketin halvimmilla nappuloilla, söisitkö itse Saarioisten teollisuusjätettä? Voi-hyvänen-aika. Kunnon laadukas kuivaruoka yhdistettynä monipuolisiin lisukkeisiin tai täyspainoinen, koordinoitu BARF, siinä ovat avaimet parempaa elämäään. Ni.
  Anteeksi avautumiseni, kirjoituksesi provoisoi minua selkeästi. Ihanat kuvat taas tässä tekstissä, nauroin jälkimmäiselle kuvalle tovin täällä yksikseni. Olen lukenut blogiasi jo pitemmän aikaa ja lopulta uskaltauduin kommentoimaan. Voisi varmaan koettaa useamminkin. :D

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥