Wednesday, May 18, 2011

Gloooria in excelsis Deo

Tussikynät, A5

Pitkä ohjelmaton viikko ja romahtamispelko. Yritin saada seuraa parista lähimmästä ystävästäni, sekä epätoivoissani tekstata niistä kauimmaisista jonkun kahville, mutta ei. Kiireitä, töitä, ulkomaanmatkoja (kolmella!). Tämä huono tuuri on jo naurettavaa? Menisin tekemään töitä koululle, mutta näihin duuneihin välttämättä tarvitsen kotona olevaa välinearsenaaliani: paperikasoja, läppäriäni, kynävuoria, maaleja, tekstinäytteitä. Opinnäytetyötä on turha suunnitella, sillä se ei ole 3-4 vuoteen vielä edessä. Miksei museoissa ole ilmaispääsyä opiskelijoille? Miksei kulttuuririennoista saa KELA korvausta jos nykyään jaetaan lekurissa kirja-reseptejäkin?

Mutta on jo keskiviikko - ilman maailmanloppua uhkaavia katastrofeja. Oh wow. Olen keskittynyt kirjaimellisesti tekemiseen, toisena vasta mitä se on. Kynsin hampain kontrolloidusti rakennan korttitaloa päivistäni, ja toistaiseksi se toimii odotettua paremmin. Juuri nyt kiitän kontrollifriikkeydestä ja ylitunnollisuudesta itseäni, koska ne kääntämällä koulu yms projekteihin olen saanut ajatukset pois ruuasta. Päättäväisyys lisää suorituksia, ja suoritukset merkkaa minulle tyytyväisyyttä, kelpaamista. Asioillani on nähtävästi taipumus ketjureaktioon (huom. "kaikki tai ei mitään"-ajatukset), olkoon se sitten hyvässä tai huonossa.

Jälleen kerran To Do-listojen, suunnitelmien ja aikataulujen laatiminen on auttanut. Kirjoitin kalenteriin joka päivälle tavoitteet esim. harjoitustyö x, y & z:n valmistelua, tenttiin lukemista, terapiat eri päiville, imurointi, pyödän raivaus, mahdollisimman kauas käymään kaupassa, kirjasto, pikavisiitti Poikaystävän työpaikalla. Maailman katsominen suorituksina ja niiden obsessointi yliviivaaminen listasta toimii maagisen hyvänä motivaattorina. Suunnitelmien laadinta ei tietenkään ihan vedenkestävä suunnitelma masentuneelle, jonka jaksaminen ja keskittyminen voi katketa kuin kalan lento, mutta ei mietitä sitä ja leikitään ah-niin-ihanaa positiivista ajattelua. Hautaan maton alle eiliset itkut stressistä ja ahdistuksesta jonkun koulutyön takia, koska se tulee esille kaikille muille, enkä ole tarpeeksi hyvä. Otetaan seuraava asia eteen. Lohdutan itseäni syömisten vähentämisellä ja kaikki on paremmin kuin hyvin.. Toivotaan että onnistumisten ketju jatkuu.

7 comments:

 1. Oon muuten myös miettinyt, miksei kelakortilla (siis sairaslomalainen tms) saa alennuksia lipuista tms, kun jossain voi työtönkin saada. Kuitenkin, jos ei ole ollut töissä, niin tulot on samaa luokkaa kuin työttömän. Tai ehkä se olis joku todistus eikä kelakortti, tai niin..

  Täällä, Oulussa, pääseee arkkariopiskelijat taidemuseoon ilmaiseksi ja en tiedä pääseekö muun alan - lähinnä taidealan siis- sitten.

  ReplyDelete
 2. Toi kelakorttijuttu on muutenkin ihan urpo, sillä nykyään ei enää saa kuvallisia kortteja, jotka taas on vaatimuksena(?) VR:n junamatkoihin. Opiskelutodistuskaan ei kelpaa junissa, vaan pitäisi ostaa VR:n oma opiskelijakortti. Opiskelijakortitkin maksaa, tietty.

  Luulen että pääkaupunkiseudulla ollaan niuhompia, eikä päästetä taideopiskelijoitakaan ilmaiseksi mihinkään. Mutta joistain taidekaupoista saa kyllä alennuksia, mikä on aika jees.

  ReplyDelete
 3. Mä rakastan käydä gallerioissa, ja ne on yleensä ilmatteeks ja löytyy joka katukulmasta. Yleensä ne on mukavia ja kertovat mielellään paljon taiteilijasta siellä!

  ReplyDelete
 4. Juu, galleriat on jees! Omassa lähiympäristössä ei ole ainuttakaan, mutta tiedän vain yhden vakkaripaikan, missä yleensä on ollut omaan makuuni mielenkiintoisia töitä.

  Löytyiskö galleriasuosituksia?

  ReplyDelete
 5. Heei, et oo yhtään tungetteleva, älä huoli :) Mä oon vaan tosi laiska vastailemaan ja mulla on just muutto päällä joten ei oo täällä hirveesti tullu käytyä. Katotaan haluunko ketään sinne tyhmälle neloselle käymään, oon kieltänyt aika monia tulemasta sinne kun inhottaa/hävettää omakin oleminen siellä. pitää kattoa fiiliksiä, mut sulla on varmaan poliaikoja millon oot siel käymäs? voin ilmotella itsestäni kunhan oon 'asettunut' sinne :)

  ReplyDelete
 6. En tiiä kuvittelenko vaan, mutta vaikutat nykyään iloisemmalta :]

  ReplyDelete
 7. Oisin voinu kyllä kahville lähteä jos oltas samassa kaupungissa :). tataelamaa.vuodatus.net

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥