Tuesday, January 24, 2012

Fear of the Blank Page


Blogista on tullut paljon tasaisempi, ehkä varautuneempi eli tylsempi. Vaikka vararavinnosta ei ole puutetta niin päässäni on black outteja ja paljon, ykskaks en osaa taivuttaa suomenkielisiä sanoja, ja jokainen kappaleeni hävettää vähän lisää. On vaikeaa olla sarkastinen tai naseva halutessani vain käpertyä rullalle ja nukkua horroksessa talven yli. Toistavani raivostuttavasti joitain sanoja koska verbaalinen mielikuvitukseni ei pysty parempaan kielijumppaan. Kuten nyt, ping, ajatukset katosivat. Mistä olinkaan puhumassa?

Lipsauksia sattuu, mutta linjaukseni on välttää blogissa läheisteni asioista puhumista, samoin kommentoimatta ajankohtaisia aiheita tai muita blogeja. Se on vain.. kiusallista ja tunnen tunkeilevani toisten asioihin. Kaikista isoin nou-nout on kuitenkin kertominen omista makuasioista tai muista "teeman ohi" menevistä asioista. Ne pari vapaa-ajan tagia (tuolla oikealla menussa) on tahallaan jäänyt vähäiselle käytölle. Ei ole sattumaa etten ikinä julkaise yhtään reseptiä, tehnyt teemapostauksia, linkannu lemppari blogeja, promonnut lempi pressaehdokastani tai uskaltanut vastata mihinkään memeen (vaikka olen ollut hyvin otettu jokaisesta tagauksesta). Itse rakastan lukea tuollaisia random faktoja, arkisia makuasioita ja nippelitietoja kiinnostavilta tyypeiltä! Mutta jos minä alan kertomaan musiikkimaustani niin olen röyhkeä ja sietäisin hävetä.


Moitin jatkuvasti itseäni koska hölötän IRL kaikkea, mikä *ei voi* kiinnostaa muita. Näin käy yleensä aina jos jännitän tai hermostun. En voi sille mitään, jos olen reippaalla tuulella käyn ylikierroksilla, kuin yrittäisin ottaa kiinni masennukselle menetettyjä vuosia. Luokkatoverini pitävät minua taatusti itsekeskeisenä, koppavana ja pröystäilevänä tyyppinä. Suomalaisessa mentaliteetissa itsensä nostaminen on tuomittavaa ja lapsesta asti on kotona tehty selväksi että kaikki rahaan ja töihin liittyvä kuuluu pitää omana tietona. "Älä sitten sano kellekään meidän tavaroista tai rahoista! Ne ei kuulu kellekään!"

Aprikoin yhä teinkö suuren virheen 1 kirjapostauksella, sillä se sivutti sekä "muiden asioiden" kommentointia että omia mieltymyksiäni. Toinen vähemmän radikaali temppu oli idätys how-to, jossa käytin omia valokuviani. Koko blogi on kooste aroista aiheista, ja minä menetän yöuneni miettien oliko foto lasipurkista ja pavuista liian vulgaaria paljastaa..

Ylianalysoinko liikaa ja pitäisikö kirjoittaa muistakin intresseistä? Vai jatkaa samalla linjalla eli ei teemapostauksille, harrastuksille, makuasioille ja sh:n liittymättömille arjen kuulumisille? Mitä mieltä te olette? Aihetoiveita otetaan vastaan..

11 comments:

 1. Musta olis ainakin mielenkiintoista lukea sun muistakin asioista. Ja mitä sun musiikkimakuun tulee, niin no-no, kaikkea muuta kuin huono ;)
  Ymmärrän toki myös sen, mikset halua kirjoittaa noista asioista, mutta sinänsä tollaisia nippelitietoja on myös helppo sekoittaa muuhun tekstiin, ja pysyt edelleen myös näppärästi tunnistamattomana. Niin tai näin, blogis tuskin huononee. Tää on ainut mitä luen yhä sen jälkeen, kun kolme vuotta sitten bloggailun ja blogit löysin, ja mun mielestä taso on kokoajan ollut ihan priimaa.

  <3: tiia/d

  ReplyDelete
 2. Musta ainakin olis kiva tietää vähän enemmän muitakin juttuja ^^ Tietäis paremmin minkälainen ihminen siellä kirjottelee :) +kirjotat oikeasti hyvin:)

  ReplyDelete
 3. Jaat paljon samanlaisia ajatuksia kuin minä. Itse koen aina olevani 'liikaa' joka puolella, liian äänekäs, liian tylsä, liian kaikkea. Jonka omat mielipiteet on vääriä, muiden sanomana se olisi oikein mutta minä luen vääriä kirjoja, pidän vääristä sarjoista ym. En uskalla olla sen takana mistä oikeasti pidän.

  ReplyDelete
 4. Ylianalysoit liikaa eli relax, take it easy ja kirjoita omaan blogiisi juuri niistä asioista joista haluat!:)

  ReplyDelete
 5. Et ylianalysoi ollenkaan :) Olisi mukavaa tietää mitä musiikkia neiti esimerkiksi kuuntelee! Mikä herättää voimakkaita tunteita/muistoja ja onko jokin kappale mikä rauhoittaa mielen (ns. terapeuttista musiikkia)? Ja ps. blogisi ei todellakaan ole tylsä ;)

  ReplyDelete
 6. Minua ainakin kiinnostaa :) Otan kiinnostavan aiheen mietintään ja kerron kun saan mieleeni.

  ReplyDelete
 7. Ylianalysoit, kultaseni.

  ReplyDelete
 8. Kuitenkin kysyit eräässä blogissa niinkin henkilökohtaista asiaa, kun kuinka paljon tämän bloggaajan vanhemmat tienaavat.

  ReplyDelete
 9. Entäs... sitten?

  a) ko. henkilö pyysi kysymyksiä
  b) jos on yksityishoidossa on aika loogista kysyä rahoituksesta
  c) yllä mainitut issuet kohdistuu mun asioihin, ei muiden. Jos mulla ei ole itsetuntoa puhua kaikesta rennosti niin ei tarkoita etteikö mua kiinnostais tai tuomitsisin toisia - päinvastoin. Tämänkin jo sanoin viestissäni, vink vink. :>

  ReplyDelete
 10. Kirjoita siitä, mikä tuntuu hyvältä. Jos sh vituttaa anna mennä, jos on tarve muistaa, että elämää on sen ulkopuolellakin niin kirjoita jostain muusta :)
  Itse tyykkään tästä juuri siksi, että se on niin vaihtelevaa.

  ReplyDelete
 11. Luen aika paljon blogeja. Ja kaikista niistä, olet taitavin kirjoittamaan. Sulla on sana hallussa, ja se on tällä hetkellä lähes ainoa syy, miksi luen blogiasi. Tätä on niin helpottava lukea esim. tämän rinnalla: "oon itse tuhoinen veri valuu otan uni lääkkeitä kuolema korjaa hyvästi :((((((((((((" Mutta aihe alkaa pikkuhiljaa käydä tylsäksi, joten olisi mielenkiintoista kuulla mistä tahansa muusta.

  Tää on sun blogi, ja kukaan ei tunne sua. Sun ei tarvitse täällä pyydellä anteeksi olemassaoloasi tai yhtään mitään, meitä on tässä melki 500 ihmistä joita kiinnostaa sun jorinat ;)

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥