Sunday, January 29, 2012

Made of protein milkshake and low carb intake


Viikko ahmimatta ja/tai oksentamatta, sitten se takapakki tuli. Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa että koululounaalla saan ottaa leipää, kunhan ei ihan joka päivä. Ne muutama slice lämmintä moniviljaleipää silti tursui sisälläni kestämättömiin mittakaavoihin, ja kallistuin deletoimaan muutamaa leivänmurua koulun vessassa. Illalla sama homma, tunsin syöneeni liikaa joten antaa mennä.. Se siitä, nyt ei nousta tohon karuselliin!

Koululounas on yhä näkymätöntä salamasotaa. Otan aina ja vain keittolounasta ja salaattia, sillä lämmin ruoka ei vaan ole vaihtoehto ruokalan mölyssä ja ryysiksessä. En, vaikka se olisi paremman näköistä, makuista tai ravitsekkaampaa kuin keitto-onnenpyörä, jossa joka arpa voittaa vettä, öljyä ja porkkanaviipaleita.. Ahdistavinta on seurata luokkalaisiani, jotka yhä raahautuvat paikalle vain esittelemään kuinka paljon jättävät lautasilleen - jo valmiiksi miniatyyrisistä annoksistaan. Joku skippaa suoraan koko aterian ja istuu paikalle närppimään (lounaan hintaista) sämpyläänsä. "Olen niin täysi etten jaksa enempää!" Luokassa rapisee karkkipussi ja tauoilla noudetaan kahvilasta pullaa tai kääretörttua. Totta kai ihmisellä on varamaha makealle, mutta ei tartte ensin tulla nöyryyttämään mua julkisesti kasvisliemen kaapimisesta loppuun!!

Ei, minunhan tässä pitäisi hävetä. Fat pig. Äsh, ei pitäisi enää sanoa noin.. Muistan joskus kauan kauan sitten sairaalassa saaneeni huomautuksen että kielenkäyttöni sisältää liikaa läskijuttuja ja itseni sättimistä, mutta olin eri mieltä. Nyt olen alkanut oivaltamaan ajatusta että itseni "lyttääminen" saattaakin olla itsekästä ja loukkaavaa käytöstä - juuri toisia kohtaan. Olen tähän asti ajatellut dissaamiseni olevan oma asiani ja osana itsemäärämisoikeuttani, mutta Pojan seurassa selvästi pahoitan hänen mielensä. Vitsaillessanikin. Sydämmen pohjastaa raastaa kun mielipaha heijastuu toisen silmissä, tarkoittamaton loukkaus leijuu henkäyksenä ilmassa.

Note to self - Ei näin: Oon läskiahnepaskasikaihralaardihuorakuole!!1
vaan: Inhotan itseäni / en pidä itsestäni juuri nyt


8 comments:

 1. Miksi tuo ruokala-juttu kuulostaa niin tutulta..? Sitten jos kerrankin erehdyt syömään jotain "oikeaa ruokaa" sen keiton sijasta, niin joku päättää tehdä inhottavia kommentteja annoksesi koosta tms :(

  ReplyDelete
 2. Kerran istuttiin iltaa porukalla ja yksi tyttö osti yhteiseksi suklaata, loppuillasta aloitti kovan mölyn kuinka ei voi/jaksa/pysty viemään loppuja kotiin. Lopputilanne oli naurettava ja kiusallinen, sillä useampi olisi varmaan halunnut suklaajämät, mutta kukaan ei kehdannut asettua vapaaehtoiseksi. Ei ole kummallista ettei suomalaiset kehtaa korostaa itseään, mutta toi oli niin absurdia kun kaikkien silmät kiilui ja porukka alkoi kaupitella toisiaan suklaan ottajiksi. Lopulta yksi tyttö sai patistettua 2 muuta jakamaan pari ne konvehtia... huoh.

  ReplyDelete
 3. Onko tuollainen ruokailukäytös oikeasti yleistäkin :O ?

  Mulla on sattunut kuvatun kaltaista ruokaseuraa samaan pöytään vain muutamia kertoja, ja olen kyllä ihmetellyt sitä, miten joku kehtaa tehdä niin suuren numeron syömisistään. Toisaalta, saattaa olla, etten ole huomannut yrityksiä päteä vähällä syömisellä, koska mulla on ollut aina melkoinen ruokahalu, ja oonkin aina keskittynyt lähinnä oman annokseni tuhoamiseen.

  Tuo, mitä sanoit itseään dissaavista kommenteista, on hyvä huomio: niitä on toisten todella vaikea kuunnella.

  ReplyDelete
 4. En oo pitkään aikaan lukenut blogiasi kunnolla. Päivityksen sieltä ja toisen täältä. Joten älä pahastu kysymyksestäni, jos sen olet jossain aikaisemmassa entryssä selittänyt. Mutta missä ihmeen koulussa sä käyt, kun kaikki on jollain tapaa ruokavammaisia? Itsellä onneksi omalla luokalla on vain yksi ja sekin tuntuu olevan omalle päälle liikaa.
  Koita jaksaa, älä välitä muista :)

  ReplyDelete
 5. Aliisa, en todellakaan pahastu, kaikkea saa kysyä, sillä en ihmettele jos pitkissä jorinoissani menee asioita ohi. Opiskelen kulttuurimediaa AMK-tasolla. En ihan tiedä onko luokkalaisillani varsinaisesti sh:ta, mutta tätä nykykulttuurin vinoutunutta ryhmässä ruokailukäyttäytymistä kyllä.

  Kiitos!

  ReplyDelete
 6. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta oikeasti vituttaa tollanen käyttäytyminen ruokapöydässä. Vaikka syöminen ei olisikaan mikään ongelma niin terveet ihmisetkin kokee jotain ihmeellistä tarvetta vähätellä omaa ruokahaluaan. Sosiaalisista paineistako? Vai onko nykyään niin saatanan coolia syödä vähän ja vielä pitää meteliä asiasta? En käsitä ja tuntuu pahalta, että joudut potemaan tuollaista ympäristöä, eihän se sulle hyvää tee!! Koita sulkea korvat tollaselta.
  Sääli, että mieleltään täysin terveetkin ihmiset unohtavat nykypäivän älyttömän ulkonäkö- ja ruokakeskeisessä maailmassa, että on OK nauttia siitä pöperöstä! Ei siinä ole mitään hävettävää.
  Tsemppiä, pitä leuka pystyssä ja koita vaikka ottaa tollaset tilanteet sua vahvistavana haasteena: mitä sitten jos muut on aivan täysiä idiootteja siinä vieressä, sä pystyt kyllä syömään! Ja on se keittokin parempi kuin ei mitään((:

  ReplyDelete
 7. LatteKatti, kiitos valtavasti kommentista! ♥ Piristi kovasti kylmää, harmaata ja haasteellista perjantaitani.

  ReplyDelete
 8. ravitsemustieteilijäFebruary 4, 2012 at 9:52 PM

  Ihme käytöstä tollainen munki mielestä. Kuulostaa ihan joltain yläasteikäisten tyttöjen touhulta. Kahvipöydässä voi en jaksa ja voi kun tässä on miljoonatsiljoona kaloria, pakko lähteä juoksemaan/salille jne. -jutut on kai naisille pakollisia, mutta että ihan tavallisellakin lounaalla :O

  Itse opiskelen alaa (ravitsemustiedettä), jolla luulisin/ tiedän olevan muitakin entisiä tai nykyisiä ruokavammailijoita ja silti meillä ei käytännössä kukaan nirsoile syömisten kanssa, vaan sitä kunnon lämmintä ruokaa otetaan ihan reilu annos ja lautanen syödään käytännössä aina täysin tyhjäksi.Myös juhlissa ja tapahtumissa on aina paljon herkkuja/ruokaa, joita nautitaan ihan häpeilemättä.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥