Monday, April 09, 2012

Q&A makuasiat

Mikä oli lapsena suosikkikirjasi?
En juuri pitänyt kirjoista, mutta pidin kuulemistani Royald Dahlin tarinoista. Kirjojen sijaan tankkasin sarjakuvia, lemppareitani oli Yoko Tsuno, Sailor Moon ja Ranma 1/2.

Minkälaisista tatuoinneista pidät? Aiotko ottaa lisää tatuointeja?
Kehoa varten sommitelluista isoista customkuvista, etenkin eri valööreillä tai liukuväreillä toteutetut. En välitä "tarrana" iholle lätsityistä muotokuvista, tribaaleista tai old schoolista itse itsessään. Tahtoisin lisää, mutta en nyt toistaiseksi aio. Mielelläni silti suunnittelisin niitä enemmän.

lempi-tv-sarjat, -elokuvat ja -musiikki, eli esimerkkejä kaikista
En uskalla linkata musa+IMDb-accounttejani, mutta tämän hetkisiä suosikkeja on..
TV: ruoka/muotirealityt, Twin Peaks, Misfits, Six Feet Under, Dexter, True Blood..
Leffat: Léon, Pulp Fiction, Goodfellas, From Hell, kauhuelokuvat
Musiikki: En perusta genreistä, mutta suuntaa antavasti britti/indie/alternative rock on 1. sijalla, mutta menee myös post-punk/hardcore, j-rock, electro ja milloin mikäkin. Death Cab For Cutie, The Kooks, Keane, Muse, Incubus, Blindside, capsule, The Wombats, Billy Talent, 30 Seconds to Mars jne.

Tähän astisen tai tämän hetkisen elämäsi soundtrack?
Apua nyt meni vaikeeksi.. pitääkö vastauksen jotenkin kuvastaa elämääni vai olla kirjaimellisesti atm soundtrackini (=mitä looppaan aktiivisimmin)? Heitetään että Muse:n Absolution, se saa aina kylmät väreet ja yhdistän monet biiseistä eri elämäntilanteisiin viime vuosien ajalta.

Omistatko applen tavaraa?
iPod, käytetty ja kovia kokenut luuri, sekä MacBook Pro. Olen tottunut että lähipiirilläni ja koulussa on macit, etten pidä asiaa ihmeellisenä. Toisin kuin PC:t, niitä en saa edes auki ilman apua.

Mikä on suhteesi saunomiseen?
Istun kaikissa saunailloissa kirjaimellisesti kuivana seurana. Saunominen on vähäpukeisista akteista ahdistavinta, minuahan ei saa toisten tuijottaessa hikoilemaan läskieni välistä. Saatan käydä omassa rauhassa puulämmitteisessä mökkisaunassa kerran-pari per kesä, vaikka sielläkin ajaudun rentoutumisen sijasta analysoimaan reiseini leveyttä.

Mistä ruuista ja herkuista tykkäät? (siis oikeesti tykkäät jos vain maku otetaan huomioon)
Vaikea sanoa, sillä ajallaan on ruokailutottumusten muuttaminen muuttanut ihan maku-makuakin. Pidän enemmän kasvisruuasta, sushista ja juustovoileivistä kuin "herkuista".. suklaa on rehellisesti sanoen pahaa. Hiilarit on arkiviholliseni, mutta olen rakastanut jäätelöä, marjapiirakkaa ja muroja/mysliä jugurtilla. Välillä ne maistuvat liian rasvaisilta tai makeanhöttösiltä.

Uskotko Jumalaan?
Olen agnostikko, mutta saanut hyvin kristillisen kasvatuksen.


Pidätkö teestä?
Pidän! Pari vuotta sitten olin lähes kokonaan tee-vaihteella. Pidän eniten vihreästä teestä, suosikkini on maustettu Bambun versoja (myydään irtona HKI:ssä olevassa teekaupassa) ja eräs japanilainen luomu.

Onko sinulla suunnitelmia kesäksi?
Raivokasta piirtämistä, pakenemista mökille rauhoittamaan kirjojen kanssa, sekä paljon puistossa hengailua kavereiden kanssa. Tahtoisin mennä kesäyliopistoon lukemaan kieliä, mutta energiani ei ihan riitä. Jos rahaa jää niin haluaisin kokeilla joogaa ja matkustaa.

Minne haluaisit matkustaa nyt?
Kevät olisi ihana vuodenaika käydä Japanissa, mutta olen pitkään haaveillut Berliinin reissusta. Jenkit on kolmas, ihan vain nähdäkseni onko kaikki niin isoa ja liioiteltua kuin tv:ssä.

5 asiaa jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle.
Olin etukäteen miettinyt tähän hyvät vastaukset, mutten kuollakseni enää muista! Öö ottaisin kirjoja, aurinkovoidetta (miellän autiot saaret aina trooppisiksi), kyniä ja Moleskinen kalenterin/vihon, mukavat kengät ja kameran.

Kolme kaunista tytön ja pojan nimeä?
Paula, Lilja/Kielo/Tuuli ym luontonimet. Pojista Leo, Benjamin tai Casper (just niinku kiltti kummitus!)

Pidätkö enemmän narsisseista vai gerberoista?
Gerberoista! Suosikkejani on myös neilikat ja kielot.. ei siksi että ne on hautajaiskukkia. :P


Vaatteita joista pidät (vaikket itse sellaisia käyttäisikään)?
Sydämmeni sykkii rokkipunkkareille ja 60-luvun mod-kuteille peter pan kauluksineen, mutta muuten kauluspaidat ja neuletakit, pillifarkut ja vekkihameet tms yksinkertainen preppy-look viehättää. Pidän kovasti myös (japanilaisten tavasta) yhdistää arkivaatteisiin läjäpäin söpöjä kuoseja ja leikkauksia. En itse pukeudu näistä mihinkään.

Jos saisit olla päivän joku toinen, kuka olisit?
Huippu-urheilija, minua kiinnostaisi kurinalainen ja valmennettu elämä. Arkisemmin ihan toisen kulttuurin tai ammatin tai vaikka sairauden edustaja, sillä yleisesti minua kiinnostaa erilaiset arkikokemukset.

Jos saisit valita jonkin ammatin/työn mitä tekisit, mikä se olisi ja miksi?
Jokin mistä olisi arkielämässä hyötyä vaikka vaihtaisin työpaikkaa. Mainoasala myös, sillä mainoksia tulee nähtyä ja piiloanalysoitua niin paljon. Työssä yhdistyisi kansainvällisyys, mielenkiintoisuus, luova ideointi että se kirottu kaupallisuus, joka eniveis mahdollistaisi hyvän elintason. Ei tulisi kompasteltua liikaa taiteellisuuden takia jos pääohjenuora olisi myydä. Oikeasti en kestäisi myyntiduunia hetkeäkään.

Unelma-ammattisi lapsena ja nykyään?
Pilvenpiirtäjä :--D Ajattelin et ne on tyyppei, jotka maalaa maisemia. Nykyään öö.. ylipäätään jaksaa tehdä 8h päivässä yhtä asiaa. Nykyään jokin videoon ja kuvaan liittyvä, ohjaus, leikkaaja jne.

Jos sulo ois yksi päivä elinaikaa niin mitä tekisit ja mitä haluisit syödä? :D
Makaisin lamaantuneena asuntoni lattialla, itkisin hysteerisesti ja soittelisin lähipiiriäni läpi anteeksi pyydellen. Kirjoittaisin jonkun syvällisen jäähyväiskirjeen ja jemmaisin sen löydettäväksi 10v päästä. Haluaisin olla syömättä mitään, en tahtoisi kuolla maha turvonneena ja viimeisenä ajatuksenani että olen syönyt liikaa.. Oikeasti kiskoisin voileipiä itkujen välissä. Luulen tämän olleen hauska kysymys, mutten nyt pysty repäisee, haha.

Oisitko mielummin tosi pitkä vai tosi lyhyt?
Tuskin sanoisin ei jos muuttuisin gasellisääriseksi, hoikaksi huippumallimittaiseksi naiseksi, mutta fiilispohjalta vastattuna olisin mieluummin lyhyt (ja siro).

Mikä oli kuvataidenumerosi koulussa?
Kasi (8) tai nykyään nelonen (4), nyyh.

Näitä tulee vielä yksi, kiitos kestämisestä ja jos jaksoit lukea 

3 comments:

  1. Huhhuh, tuntuu aivan kuin lukisi omia kirjoituksia, kun jotenkin kaikki sopii itseeni ! Mutta hyvin kirjotat, sillee rehellisesti ja suoraan. I like it.

    ReplyDelete
  2. Tottakai näitä jaksetaan lukea! :)

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥