Monday, April 23, 2012

The trick is to keep breathing

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen kun makasin kotona liian masentuneena noustakseni ylös, onneksi menoni peruuntui ja sain koomailla ja kuunnella sadetta. Valitan ihan aiheesta kun elämä tökkii, joo ihan kuin mulla mitään oikeita ongelmia enää olisi, mutta (salaa) teen oikeasti töitä sen kanssa ettei yksi takapakki tuhoaisi koko päivää/viikkoa/kk. Sade kuulostaa ihanalta, sitten päätin kerätä listan mukavista, helpottavista ja piristävistä jutuista, jotka on hiukan helpottaneet viime päiviä:


» Poikakaverini. Saan uskomattoman paljon voimia, tukea ja lohdutusta häneltä - ihan kun hän kuuntelee tai on läsnä. Ennen ihmettelin miten niin ihana ihminen ei mene ja hanki itselleen ihanempaa tyttöystävää, nyt hänen seuransa saa minut tuntemaan itseni niin hyväksi etten mieti asiaa. OK, nyt kun rupesi tulemaan ideoita niin lupaan kirjoittaa sen toivotun seurustelupostauksen!

» Ystävien vertaistuki. Vaikken toivo sh:ta tai masennusta kellekään, niin olen hyvin onnellinen kaikista ihanista ihmisistä, joihin oon tämän paskan myötä tutustunut. ♥

» Telkkari kiinni ja musa päälle! Musa aktivoi että kohottaa mielialaa, ja olo on aikaansaava vaikkei mitään pyrkisi tekemään. Entisenä ruokaohjelma-addiktina pidän TV:n mollausta vanhanaikaisena pingotuksena, mutta nyt preferoin vain tiettyjen ohjelmien katsomista ja taustamöykän eliminointia. Poikkeuksena tähän on laurikarhuvaarojen aamutv, jonka monotooninen puhe jelppii viideltä noustuani saamaan ~1h lisäunta. (Studio55 ei sovi samaan tarkoitukseen, viriileille mummoille tulee niin paljon dildoarvosteluja ja keskitysleirijuttuja ettei viaton sielu saa rauhaa....)

» Uuden oppiminen ja uteliaisuus. Ihan sama onko asia netistä, koulusta, kirjasta poimittu tai itse oivallettu, kunhan mielenkiinto herää hetkeksi, ja depressiivinen välinpitämättömyys saa bitchslappia.


» Päätös lepääkö vai rehkiikö. Märehtiessä "vitsit kun ei jaksais, voivoi oon niin paska ja laiska" –käteen jää vain morkkis. Päätöksenteko poistaa huonoa omaatuntoa levolta ja rakentaa motivaatiota työskentelylle. Itselleni on vaikea antaa lupa lukea es. iltaisin romaania jos tiedän tentin häämöttävän kk päästä. Päättämällä voi kiertää ahdistavaa ajatuksenjuoksua, ja levätä kuolemanväsyneenä sekä tsempata virkeänä. Jos kuulostaa epäloogiselta ja hullulta nii aattele lepo suorituksena ja miten paljon tehokkaampi olet virkeänä työssä/askareessa/läksyissäsi.

» Ruokarauha & pöydän ääressä. Meillä ei kotona ikinä syöty yhdessä saman pöydän ääressä - joku nelijalka oli joulukäyttöön, mutta muuten laitoin oven kiinni ja pistelin ovi kiinni paahtoleipää antiikkisen Compaqini ääressä. Ennen yhdistin ruokapöydät mummolaan tai sairaalaan, nyt olen vartavasten opetellut hyville tavoille - ja aterioista tulee pidettyä nätimmin kiinni.

» Valokuvaaminen. En todellakaan osaa valokuvata, koko ilmaisukeino tekniikkoineen on tosi hankala ja vieras, mutta kuvien räpsiminen, katsominen ja editointi on terapeuttista. Nautin silmittömästi ajantajun kadottamisesta edes 10 minuutiksi, vaikka muuten makaisin koko päivän neliraajahalvaantuneena. Vaikka nykyään halvaantuneena on lähinnä vain aivot ja huumori..


» Konkreettinen unelma, tavoite tai palkinto, jonka haaveilu kannustaa jaksamaan. Kuulostaa kliseeltä ja naivilta, mutta kaikki tietää että maaliin pääseminen on parasta, kun on itse tehnyt asian eteen töitä. Pahan olon ja epätoivon katkeroittamana haaveilukin riittää 'työstä'! Jos siis esim inhoat kämppääsi niin rentoudu asunnonvälittäjien sivuilla (kokeiltu!), käy huonekaluliikkeessä ikkunaostoksilla ja plärää sisustuslehtiä. Oma haave on tällä hetkellä matkustaminen.. niin, ja kamera.

» Siisti kämppä! Imuroitu lattia ja puhtaat pöytätasot on mieletön ryhtiliike kämpälle ja henkiselle selkärangalle. Jos kaikki on levällään niin kohta olen itsekin.. Puhtautta ja valoa niin on tuplatsäänssit onnistua. Hyvä tässä mun neuvoo, kun poikkiskin perustelee mun siisteyskäsitystä poliittisen korrektisti "... Mutta sä oot taiteilija! Sun kuuluu olla sekanen!"

Positiivisiä kliseitä ja lisää täsmäkeinoja arjesta selviämiseen otetaan vastaan! Mikä tahansa käy. ♥ Ihanaa viikkoa!

1 comment:

  1. Ihana postaus! Sulla on todella mahtava tyyli kirjoittaa. Oon huipppuonnellinen sun puolestasi, että olet löytänyt poikakaverin, kaikilla ei semmoista ole! :)

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥