Tuesday, October 23, 2012

My universe will never be the same/ I'm glad you came

Lämmin ja suuri kiitos edelliseen angstiviestiin vastanneille. Arvostan jokaista kommenttia, ja tuntui helpottavalta ettei kaiken paskan läpi tarvitse snorklata ypöyksin. ♥


Päiväosastolla, blogeissa, vertaistuessa ja sukulaisten kanssa osaan olla tosi järkiperäinen, tsemppaava ja sanoa suorasti sairaista käyttäytymismalleista, mutta itseni kohdalla järjen ja totuuden illuusio vain katoaa. Minulla ei ole oikeutta siihen hyvään, mihin toivoisin muiden tarttuvan. Ihmisten kauniiden kasvojen takaa kiemurtelee ärsytys kaksinaamaiseen "älä tee niin kuin minä teen vaan miten minä sanon" lässytykseeni. Mieleni tekee päteä täydellä adrenaliinilla aukotonta ravitsemustietouttani, mutten ite pysty elämään eettisten aatteideni tai terveysintoiluni mukaan (ravitsemuspaatosta tulossa myöhemmin lisää).

Pari viikkoa Raviolin jauho-porkkana-soosseja kipanneena luulisi että osaisin annostella kotisafkat malliannosten mukaan, mutta astuttua flättiini kaikki mittasuhteet vääristyvät, pakopiste katoaa, ääriviivat monistuvat ja desilitran mitta ei täyty osaston soppakauhan lailla. Maailma kulkee takaperin  kuin jos yritän 2 peilin avulla suoristaa tukkaani tai kiskoa sovituskopissa mekkoa päälleni. Tiedän että selän vetoketju nousee ylös kiinni jos nostan käsivarttani, mutta takapeilistä suunnistaessa onnistun liikkumaan vain vastakkaiseen suuntaan. Veden alla ruumis on hidas ja raskas, vaikka mahdollisuus on mennä ylös tai upota alas. Olen yrittänyt ostaa ja syödä karttamiani ruoka-aineita, mutta maattuani viikon flunssassa liikkumatta milliäkään koko homma on alkanut kaduttamaan. Olen lihonut, pilalla, laittoman suuri ja tilaa vievä. 


Sairaanhoitajani sh-polilta, sekä yksityinen terapeuttini tulivat koululleni auttamaan tulevaisuuteni suunnittelussa. Jännitin hirveästi, mutta tutoriope rikkoi jään ostamalla meille koulun piikkiin kahvia ja keksejä (otin vain kahvia). 1h tapaaminen venyi ja venyi, ja vastaavalle opettajalle tuli nolosti suollettua parin viime vuoteni koko historia, jokainen tapaamisessa istunut tuntui herkistelevältä. Minä lähinnä muutuin tuoliani vasten liisteriksi kun keskustelu sateli kehuja lahjakkuudestani yms muista valkeista valheista. Opettaja yritti saada selvää miten reagoida jos minusta näkee että ahdistaa, voiko jotain sanoa, tehdä tms. Välitetäänkö musta oikeasti näin paljon? Hän välitti, tuntui välittävän niin aidosti - eikä vain siksi että 2% hakijoista pääsee sisään ja pitkä koulutus saa kiintymään oppilaihin. Suunnitelmat on nyt jotenkin näin:

— Opettajille infotaan tilanteestani, tehtäviä ei tarvitse kysyä toisilta opiskelijoilta, koska minusta ei kuulemma näy lainkaan sairauteni ja selittämättömät poissaolot saattavat yleisesti ärsyttää, sekä laskea toisten opiskelumotivaatiota.
— Teen samat kurssityömäärät tärkeimmissä aineissa pidennetyllä aikataululla, pelkiltä teoriakursseilta voin ottaa hyväksytty-arvosanan pienemmällä työmäärällä
— En mene muiden kanssa samaan aikaan harjoitteluun, vaan teen rästitöitä ym.
— Opiskeluni pidentyy, mutta tärkeintä on otta 1 asia kerrallaan etten rasitu liikaa, ja osallistumiseni katsotaan joka jakson alussa

Hävetti lähteä tapaamisesta - camoon melkein 3h ammatti-ihmiset märehtimässä näin alhaisen ihmispuolikkaan pikkuelämän säälittävästä räpeltämisestä. Pyysin lopuksi venynyttä aikataulua anteeksi ja opettaja naurahti minulle "No entä jos minä haluankin nähdä sinua?" ... Oh wow. Tapaaminen palautti mieleeni miten paljon rakastankaan kouluani, valitsemaani alaa, ja haluan 'elämältä' muutakin kuin vain laihtua. Ensimmäisenä tietysti laihtua, mutta se ei yksinään enää riitä, ei ole mulle kaikki kaikessa. (Ja tämä on isosti ja kivuliaasti myönnetty. Melkein.)

Mutta miten alati masentunut, pingviininunta nukkuva bulimikko viettää syyslomansa? Ahmien ja oksentaen tai Alan Wakea pelaten tai koulutehtäviä ahkerasti kiinni kirien. Entä sinä?

10 comments:

 1. syyslomani meni jo!

  susta välitetään kafi, oikeasti. me kaikki sun lukijatkin. (: <33

  ReplyDelete
 2. "Olen yrittänyt ostaa ja syödä karttamiani ruoka-aineita, mutta maattuani viikon flunssassa liikkumatta milliäkään koko homma on alkanut kaduttamaan."

  Mitä ruoka-aineita välttelet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kartan...

   Rasvaa (painonvartijat tietää että lihottaa), hiilareita (karppaajat tietää että lihottaa), lihaa (epäekologista), kanaa (eläinrääkkäystä) kalaa (raskasmetalleja), munia (kukkopojat kaasutetaan) oliiviöljyä (vaarallista kuumentaessa), rypsiöljyä (kelpaa vain koneille), kookosöljyä (kovaa rasvaa), soijaa (tappaa kilpirauhasen), maitoa (kerää limaa, teollista paskaa), perunaa (vankilaruokaa), sokeria (makeaa ja lihottaa), suklaata (pahaa), pastaa (gluteeni on myrkyllistä), leipää (samaa kuin edellä), riisiä (nopeita hiilareita), hedelmiä (torjunta-aineita), kasviksia (rounduppia ja muita syöpää tekeviä myrkkyjä), siemeniä (hometta ja vaarallista suurina annoksina), juustoja (juoksutetta), ituja (bakteereja), eineksiä (e-koodeja, säilöntäaineita, teollista paskaa), raakaruokaa (ei pysty laskemaan kcal), superfoodeja (brändäystä), cocista (samoja aineita kuin valkaisuaineessa), hiilihappoja (turvottaa), hunajaa (sokeria), teetä (epäreilua kaupankäyntiä), lisäravinteita (teollista), papuja (aiheuttaa kaasua), paistettuja ruokia (syöpää), keitettyjä ruokia (ravintoaineet tapettu), raakoja ruokia (ruuansulatukselle kovia), juotavia ruokia (nestemmäisiä kaloreita), pastilleja (makeutusaineita), mustikoita (happamoittaa kehoa), puuroa (menee sessiointiruuaksi), luomutuotteet (voi maistua hyvälle).

   ..jäljelle jää oikeastaan vain luomu kahvi ja mummon porkkanat. Paitsi että kahvi maksaa rahaa.

   Joten jäljelle jää vain porkkanat.
   :---D

   Delete
  2. Haha :D Hauska! Tosin anorektikot on todistaneet ettei pelkän porkkanankaan syöminen ole terveellistä :D

   Delete
  3. Porkkanoistakin voi muuttua oranssiksi!

   Delete
 3. Mustikat: happamoittaa kehoa?!
  Eikö ne olekaan superterveellisiä? :(
  Mitä hapan keho tarkoittaa? :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kommentin pointti oli ilkkua ettei elämästä selviä hengissä, söi tai oli syömättä sitten mitä tahansa. Eli elä riko päätäsi asian kanssa ;>

   Delete
  2. Huhhuh, ehdin jo olettaa sinun olevan tosissasi. Mutta joo, oikeassa olet, että ei oman ruokavalion kuuluisi muiden persettä raapia millään tavalla.

   "Etkö muka oikeesti syö leipää/perunaa/karkkia/pullaa whatever paskaa." En ja ei muuten tee edes mieli. Kiitän ja kuittaan huomiosta, jota huolenpidoksikin toisinaan kutsutaan.

   Delete
 4. mun syysloma meni jo viime viikolla, vaikka kahden ja puolen koulupäivän jälkeen tuntuukin siltä että tartten uuden loman. mielellään vaikka pari kuukautta, noin ensialkuun.

  ah Alan Wake. ehkä vielä jonain päivänä mulla on tarpeeksi rohkeutta pelata sitä. ehkä. epäilen tosin.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥