Monday, November 19, 2012

Ärsyttää


...ihmiset jotka käyttävät lapsuudenkuvaansa feisbuukomakuvanaan. Lapsikuvat on söpöjä vain silloin kun ne on yhä lapsia.

...ja samanlainen mankuminen ympäri kyliä "äänestäkää mua kilpailuun" tai "tulkaa lukee mun blogin artikkelia", sekä saman omasta sielusta vuodatetun tekstipätkän pasteaminen kaikkialle.

...median yleistys että syömishäiriö on yhtä kuin anoreksia, ja anoreksia ainoa vaarallinen syömishäiriö. Ainoastaan anorektikot ovat laihoja, puhtaita, kauniita, hauraita ja rikkinäisestä kodista. Lehdissä ja dokumenteissa kannatta huomioida ainoastaan anorektikoita, kiltokuvittaa ajatuksia letkuruokinnasta ja lässyttää voi voi tyttö pientä Helinä keijukainen lasilintua. Hunger highissa olevat aivot siitä päriemastuu että laihdutanpa lisää! Hyvä sun sättiä kun olet lihava ja katkera bulimikko, ansainnut paikkas huonompana.

...Lukea riemuvirsiä kun joku entinen luuviulu on löytänyt miljoonannen kerran ilon karkista ja jäätelöstä. Tai vastavuoroisesti voivottelua kun paino laski oho vahingossa ei-ollu-tarkoitus. Olisin ite surkeana jos joutuisin syömään keinotekoista täyte- ja lisäainemössöä, ja taas rakkiriemuissani jos paino hupsista heijaa vahingossa vaan laskisi 1,5kk sen 10kg. =)

...ettei ketsuppitahrat pyyhi itse itseään ja lakanat viikkaudu suoriksi ilman toista käsiparia.

...Miten epäonnistunut, tuntematon nolla olen "taiteilijana". Kurkkua puristaa kun tunnen joskus tehneeni jotain hyvin, mutta se ei kiinnosta ketään, samalla kun koulutoverit, puolitutut ja ex-kämppäkaverit saavuttavat tuhatpäisiä katsojia töillään. En ehkä tee töitäni viihteellisellä ajatuksella "op op eee sexy lady! tämä saa paljon tykkäyksiä/rebloggausia/faveja", mutta feimi> töitä> limppua pöytään. Taiteilija joille toisten mielipiteet on ihan sama, on valehteleva taiteilija.

...Televisiosta ei tule yhtään Sinkkuelämää-uusintaa jota en olisi nähnyt.

...Ihmiset jotka eivät osaa lopettaa sanan "sali" viljelyä. Ketään ei kiinnosta kenenkään virtuaalikikkelin boostailu sillä kuinka monta kertaa viikossa käy salilla ja paljonko kyykkää. Salilla käynti voi olla kivaa ja kivoista asioista on kiva kertoa, mutta huomaa ero.

...Miten alusvaatteiden liikkeiden myyjät olettaa ettei kukaan käytä oikean kokoisia liivejä tai tiedä ympärysmittojaan. Ylipäätään alusvaatemyyjillä on joku sadismimode ON kävellessäni liikkeeseen, rinnanympäryksen mittaus on jo tarpeeksi nöyryyttävää, mutta että tarttee olla kovakourainen jos pyytää katsomaan onko utarepidikkeet ookoon kokoiset. Päälle vielä silmien pyörittelyt kun intät "Joo mä olen B" ja kiitos satunnanvaraisen mitottelun poistut EE mukanasi kotiin. Eipä tartte lähteä Tallinnaan ottamaan silikoneja että saa 5 koon rintojen suurennuksen.


...Amatöörien tekemät otsikot ja firmojen tunnukset, joita ei olla välistetty. Brush Scriptia, Comic Sansia tai Papyrusta vaa nii Buddakin nauraa!

...Numero- ja kirjainvahvistukset kommentteja kirjoittaessa. Ei, Bloggeriin ei tule spammia, kyllä, ota se pois päältä.

...Paino vain nousee nousee ja nousee kuin disco inferno. Fyssari ja Täti Terapia yritti tarjota kehittäviä tekosyitä ja ratkaisuja pelastamaan läskin tytön päivää, tuloksetta.
sulla on varmaan se aika kuusta? –AI KÄYTTÄYDYMMÄ NII?!!1 Ihan pari vko:a sitten olin kuin joulukinkuksi mestattu sika.
paljon vaatteita voi vaikuttaa? –Ihan alasti olin va'alla.
se on eri vaaka kuin päiväosastolla? –Oon ravannut salaa punnitushuoneessa ja erittäin tietoinen mihin suhteessa va'at heittävät.
eri aikaan päivästä? –Aina aamulla, aina vessassa käynnin jälkeen.
oot syönyt paljon rasvaa ja sokeria? –Niin, vähäkalorisinta ruisleipää, omenoita, porkkanoita hampunsiemeniä ja avokadoa.
sehän on samaa kuin voi! Paljonko olet syönyt siemeniä? –3g per kerta.
se on varman saman verran kuin 1 ruokalusikallinen? –Vajaa teelusikallinen.
et ole flunssan jälkeen liikkunut? –No en kyllä, neljästi vain viikossa.
sekin on paljon. -Ei tasan ole!

...Näyttää valokuvissa aina korostetusti jouluemakolta, jolla on naama leveä, pehmeä ja pyöreä että vappupalonkin käy kateeksi. Sanonta kuuluu että televisio tai kamera lisää 5kg, kivat teille, allekirjoittaneen fotogeenit lisää ainakin +15kg.

...Yökylässä. Ilman Ketipinoria.

24 comments:

 1. ah, samaistun NIIN MONEEN kohtaan! itsänikin ärsyttää (ja kyllä- olen kateellinen) mm. tuo "oho paino vaan tippuu! :O" (Että se tippuu ihan vahingossa- varmasti en yrittänyt laihduttaa!!)
  jep, täälläkin läski tyttö valittaa.

  itseäni ärsyttää myös anoreksia-sanasto, esim. lasienkeli, lasikeiju, keijupöly, linnunluinen, höyhenenkevyt.....enkelikeijupölyKEIJUKAINEN.

  NORSUPÖLY. MURSUNLUUT. RAUTAMONSTERI.

  I feel u. <3

  ReplyDelete
 2. Mä otan osaa tuhon painonnousuusi. Kuulostaa kamalalle ja pelottavalle. Ja vieläkin kun se tapahtuu noilla syömisillä.. tai kituutuksella. :(

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmrintsikat on kyllä tosi pieni kokoisia muihin verrattuna :o jos oot muka siel A..

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
  3. Oon nähnyt susta kuvia ja sä elät menneessä anoreksiassa koska et tod ole A vaan parempi olisi C. olethan tiimalasikin ja omien sanojesi mukaan naisellinen X. (:

   Delete
  4. Taas kilttiä kommenttia anonyymiltä??? Miten loukata anorektikkoa? Sanomalla normaaliksi naiseksi! Ja hymiö vielä perään, ni sehän sitten oikeuttaa kaiken.

   Delete
  5. This comment has been removed by the author.

   Delete
 4. Kaunis blogi sulla. Ilmoittaudun lukijaksi :)

  ReplyDelete
 5. Paljon ajatuksia herättävä tämä.

  (Pyydän jo etukäteen anteeksi, ettei kommenttini välttämättä ole parasta laatuaan, johtuen aamukoomastani)

  Vaikka itse juuri noihin anorektikoihin taidankin kuulua, niin toi median yleistys jne. kyllä oikeasti ärsyttää. Anoreksia on haluttu prinsessatauti, jota sairastavat ovat yleensä niitä kympin oppilaita, perfectionisteja, jotka eivät halua jättää mitään kesken. Bulimiaa taas pidetään jotenkin häpeällisenä ja likaisena.

  Oikeasti ei anoreksia ole kuitenkaan yhtään sen kauniimpi. Syömishäirö kuin syömishäiriö, niin se on silti syömishäiriö. On typerää eriarvoistaa niitä.

  ReplyDelete
 6. hei, kuvataiteen töitään voi saada näytteille ihan ammattihenkisestikin kun vaan on yhteydessä esim kahviloihin, kirjakauppoihin tai mihin vaan josta löytyis ilmaista seinätilaa. Tekee töitä, yhtenäisen kokonaisuuden ja lähettelee posteja julkisiin tiloihin ja kyselee voiko pitää näyttelyn. Siitä se lähtee! ei mikään facebookiin laitettu kuva, joka on esimerkikisi vaan piirretty kopioimalla valokuvasta ole välttämättä "taidetta" vaan pikemminkin viihteellistä.

  ReplyDelete
 7. Minua ärsyttää aivan helkkaristi anorektikon äitinä, että tällaista keskustelua ylipäätään käydään että mikä sairaus on parempi ja hienompi. Helkkari, jos on syömisen ja itsensä tai päänsä kanssa ongelmia, on mieli sairas ja se ilmenee miten ilmenee. Ei sekään tunnu anoreksiaa sairastavasta hyvältä, että ilkeillään prinsessataudista yms, siitäKIN on prinsessat kaukana.

  Eniten ärsyttää yleensä sellaiset asiat, jotka sitä omaa sairautta ruokkii. Olisi hyvä muistaa sekin, kaikella rakkaudella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tästä koskettavasta ja ajatuksia herättävästä kommentista!

   Delete
 8. Mä taas en käy lainkaan liiviliikkeissä vaan ostan rintsikkani aina jostain anonyymistä kaupasta, jossa saa rauhassa sovittaa itsekseen. En tiedä, miks en huoli apua vastaan. Nolottaa vaan oma vartalo. (Ihan niinku myyjät ei olis jo kaikkea nähneet ja ihan niinku mun vartaloni ois jotenki erikoinen...)

  Toi oman blogin mainostaminen on mielenkiintoinen ilmiö. Kai jokainen haluaa, että blogilla ois hyvä lukijakunta, mutta on se silti vähän noloa kinuumistakin. Tää tuli mieleen tosta sun kommenttiohjeistuksestas, sillä oikeesti monet kommentoi postauksiin vaan tuodakseen ilmi, että heilläkin on blogi. Pakko kyllä myöntää, että mäkin olen linkittänyt blogini Facebookiin (jossa mulla on tuore kuva), mutta silloin oli hyvä syy (eikä blogi edes ole mikään vuodatuskanava mulle). Mutta kukin tekee tavallaan...

  Mieluummin mä silti niitä blogilinkkejä katselen kuin jotain tissiherutuskuvia. Onneks oon liian vanha, mun kaverit ei pahemmin niitä julkase. Feissarimokissa niitä aina joskus näkyy -ja teinien pitämissä blogeissa tietysti. Oi sitä nuoruutta :D

  ReplyDelete
 9. "...Lukea riemuvirsiä kun joku entinen luuviulu on löytänyt miljoonannen kerran ilon karkista ja jäätelöstä. Tai vastavuoroisesti voivottelua kun paino laski oho vahingossa ei-ollu-tarkoitus"

  Ymmärrän, että ärsyttää.

  Olen itse sairastanut/sairastan anoreksiaa. Terveenäkään en silti KOSKAAN ole ollut BMI-taulukoiden mukaan normaalipainoinen. Olen ain saanut ja saan edelleen ihan tosi syödä hirveät määrät, että paino nousisi. Osastolla se todellakin vitutti. Vastaavasti painoni laskee tosi helposti, ja ihan totta joskus "vahingossa".

  Vältän tietoisesti valittamista, mutta joskus suusta lipsahtaa pari sanaa. Minä todella olen yrittänyt nostaa painoa ja pysyä siinä, ja on tosi turhauttavaa, kun esim. kiireisen viikon tai vaikka lomamatkan jälkeen huomaa laihtuneensa vaikkakin vain kilon. Tiedän hyvin, että suurin osa ihmisistä kamppailee täysin vastakkaisten ongelmien kanssa ja onkin hyvin ironista, että luonnostaan alipainoinen ihminen on sairastunut anoreksiaan.

  Mulle tulee surullinen olo, koska en ihan totta VOI sille mitään, että olen tällainen, rimpula. olen aina ollut ja tulen aina olemaan. Voisinhan mä vaikka juoda sulatettua voita, mutta joo...

  Muuten, hyviä pointteja.

  ReplyDelete
 10. On niin samaa mieltä tosta anoreksia-jutusta! Joka paikassa kuulutetaan ja voivotellaan anorektikkoja - ja haastatellaan aina anorektikon äitejä, ei koskaan esim. bulimikon. Ja bed ei pääse yleensä lehtien luokituksiin mukaan ollenkaan ja se vasta ärsyttääkin, sillä bed-oireilua oli kevään-syksyn, ehkä nytkin. Olin paska syömishäiriöinen, sillä en laihtunut. Paino pysyi samana tai nousi enkä rääkännyt itseäni liikkumalla älyttömästi tai oksentanut. Suurin osa ihmisistä ei edes ole kuullut koskaan bedistä.

  Ja sali/lenkki/tms- päivityksistä - samaa mieltä!

  Ja ärsyttää ja ahdistaa, koska olen epäonnistunut, en taiteilijana vaan opiskelijana. Kaverit vetää vitosia, ite saan ykkösiä ja nollia...

  ReplyDelete
 11. Mua ärsyttää meidän psykan maikka (lukiossa).
  "anoreksian on ensinnäkin vakava sairaus. Siihe voi kuolla. Katsokaa nyt tuotakin tyttö parkaa; luulee ylipainoiseksi, ouristelee käsivarsia, vaikka näkee ettei sitä rasvaa ole missään." eikä sanaakaa muista SHsta. Joka kurssilla katsotaan jokin dokkari anoreksiasta .. En tiedä miksi :O aina niitä katsoessa koko luokka hiljenee töysin vaika hiljaista ei yleensä ole meidän paskalukiossa. Kaikki Katsoo niitä säälien, mutta arvostaen. Mulle tulee hirveä ahdistus kun vaan kadehdin niitä anoja tvstä :(
  T. Tyttö joka sairastui bulimiaan ja lihoi, kun tarkoitus oli tulla anorektikoksi. Ihailin anoja blogeista ja mm skins ohjelman Cassieta. nyt ärsyttää että olin niin tyhmä ett luulin ainoaksi syömishäiriöksi anoreksiaa ja että kun noin vain hankin niin tulen laihaksi.

  ReplyDelete
 12. Mahtava blogi ja sinä osaat kirjoittaa. Hyvä kun tällainenkin blogg missä ei sitä stanan anorexxiaaa jota itsekin ihailen..
  Mutta.. Oletko sä oikeasti oikeesti lihava? Ylipainoinen? Vai tuntuuko vaan? Jääny epäselväksi...
  Tosi vaikea tajuta kun ei ole kuvaa sinusta ja monet angstaa läskejä vaikka normipaino olisi.
  Voiditko laittaa joskus kuvia netistä, miltä suunileen näytät ja miltä haluaisit koska häirii tuo ettei tiiä yhtään .. Anteeksi x100 kirjoitusvirheet, oon puhelimella..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, juu, ei. Ja ei, olen pahoillani mutten aio laittaa koskaan kuvia miltä näytän. :/ Olen keskellä suomalaista pituuskäyrää ja painoni vaihdellut kymmeniä kiloja parin viime vuoden aikana (BMI taulukon mukaan vaikea alipaino> lievä lihavuus - en tosin itse käyttäisi sanaa "lievä"). Joskus keväällä painoin x2 kuin muutama vuosi sitten ja tähän päälle vielä ruumiinkuvahäiriö..

   Delete
 13. Lukea kun ex luuviulu löytää ilon karkista ja jäätelöstä..."
  -_-
  ...ärsyttääkö se sua? Että jollain toisella menee hyvin kun sulla ei? Kun joku tajuaa että herkut on nameja eikä ne tapa ja lihominen koidu kuolemaksi? Taidat olla vaan kateellinen niille jotka paranee sh:sta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ... Mitäs hiton väliä jos olisin tai en? :D Et ole ehkä lukenut aiempia tekstejäni ja mielipidettäni suomalaisten ruokatavoista. Olen iloinen jos jollain menee hyvin, surullinen että karkkeja pitäisi yleisen ymmärryksen mukaan syödä parantuakseen. En ole syönyt karkkia ja sipsejä ollessani terve lapsi, enkä aio nyt tai tulevaisuudessakaan.

   Delete
 14. Ärsyttävä teksti. Hyvä Kafi!

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥