Tuesday, November 06, 2012

Weighing the facts

Paino vain nousee nousee ja nousee kuin Travoltan disco inferno. Viime päivisreissulla oli ihania ihmisiä, kannustava ilmapiiri, joustavat säännöt, mutta se bulimikolle *ekskluusiven pitkä* 3 viikkoa ei ny vaan riittänyt. Ei katkaisemaan ahmintakierrettä, ei oksentelua, ei syövyttämään verkkokalvoilleni mikä on oikea annos koko. Kotona Arabian 24h astiasto on ihan erilainen kuin Kesti. Sama se vaikka mittaisin ruokia desimitalla, kotona ääriviivat saavat Photarin Gaussian Blurria, paisuvat kalansilmäperspektiiviin, jokin on aina toisin ja pielessä. Tänään käydessäni polilla vieläpä kuulin että Startin lämminruoka-annostelut on muutettu samoiksi Perusruokavalion kanssa. *__* Miltäs ne näyttää..?

Yritin olla nätisti. Ravasin kauppaan kovalla hopulla ostamaan leipiä ja täysjyväpastoja etten vain muuttaisi mieltäni. Valitsin sellaista riisiä joka kiehuu tunnin etten äkkipikaisesti söisi ja oksentaisi ahdistukseen. Menee se puoliraakakin pahassa tapauksessa.. Väsytti, ahdisti, olemattomat yöunet boostaas mussuttelua. Lopetin soijan syönnin koska labroissani joku kilppariarvo on ollut koholla, ja mähän en aio sitä saada tullakseni yhtä obeaseksi kuin puoli sukuani. Terveysmessujen jälkeen ripittäydyin leipäpropakandasta, ja päätin haastaa samalla pakanauskoni aspartaamiin. Ts. koko aikuisikäni kestäneestä eksessiivisestä Läkeroleilla ja mehukeitolla elämisestä. Mukaan vielä maitorahka, siihen kun ei ole varaa luomuna, niin koossa koko allekirjoitaneen pyhä kolminaisuus. Edes päiväksi. Edes yhdeksi päiväksi. Helppoa kuin polvinivelten kääntäminen takaperin kuin strutsilla!

Sparrasin ajatukseni en paranemista vaan askeleena kohti lisäaineetonta, luomua, soijatonta, gluteenitonta (paitsi harvoin täysjyvää) täydellistä detoxaavaa emäksistä terveysruokavaliota. Ja sain kunnian naputella armaat yliviivaus HTML-tägit Haaste-sivulle! Korvasin aspartaamilitkut siemenillä, rusinoilla ja merilevää sisältävällä raakahunajalla. Olo oli niin superhyvä, puhdas, voittaja ja jugurtistakin tuli maha täyteen pienemmästä prodemäärästä huolimatta. Tämä tietty vaati ruokien tarkkaa mittaamista, punnitsemista ja ylöskirjausta, mutta jokin meni vikaan.

Paino nousi ja paljon. Ei nyt sitä "uliuli 100g elämäni loppuu"-paljon vaan paljon-paljon. Ei flunssassa ryvenneenä viikkona, ei kun okstentelin leipiäni saamatta juuri mitään ulos, vaan kun luulin planeettojen asettuneen riviin ja kuusta alkavan sataa kirsikankukkia. Fyssari ja Täti Terapia yrittivät tarjota Rakentavia Tekositä™ pelastaakseen läskin tytön päivän, tuloksetta:

–Sulla on varmaan se aika kuusta?
Kafi: AI KÄYTTÄYDYMMÄ AGRESSIIVISESTI?!!1&#€% Eiku ihan pari vko:a sitten leikin joulukinkuksi mestattua sikaa.
–Paljon vaatteita voi vaikuttaa?
Kafi: Eiku ihan alasti olin va'alla.
–Se on eri vaaka kuin päiväosastolla?
Kafi: Oon empiirisesti tutkinut (lue: juossut salapunnitsemassa) grammalleen kotivaakani heiton.
Eri aikaan päivästä?
Kafi: Aina aamulla, aina wc:n jälkeen.
Va'at voi silti vääristää! Kuvittelet vain!
Kafi: Väljä turvahameestani ei mene napit kiinni.
Oot syönyt paljon rasvaa ja sokeria?
Kafi: Kuten hedelmiä, vähäkalorisinta ruisleipää, hampunsiemeniä ja avokadoa.
Sehän on samaa kuin voi! Paljonko olet syönyt siemeniä?
Kafi: 3g per kerta.
Se on varman saman verran kuin 1 ruokalusikallinen?
Kafi: ..Noin vajaa teelusikallinen.
Et ole flunssan jälkeen liikkunut?
Kafi: Bingo, vain 4-5 kertaa viikossa.
Sekin on paljon.
Kafi: Ei tasan tällä painolla!

Elämässä etenemisen ja positiivisuuden puolesta kuitenkin haastan teidät tekemään oman Haaste -sivun! (kiitos ideasta yhdelle ystävälleni) Jos toteutat niin linkkejä kommentteihin niin tulen kurkkimaan. ^^ Olen myös kiitollinen jos tulee ehdotuksia lisäyksiksi, missä allekirjoittaneen olisi syytä 'tsempata'. Myös painoangstista vertaistukea otetaan vastaan! Parempaa viikkoa kaikille ♥

28 comments:

 1. painoangstia: ekaa kertaa elämässäni en uskalla mennä vaa'alle enkä uskalla edes arvata miten infernaalisia lukuja se näyttäis.

  ReplyDelete
 2. joo ne lämminruoka-annostelut muuttu tällä viikolla, eli starttissa ja prv:ssä on sama lämminruoka-annos mutta startissa se määrä otetaan pois tyyliin yhdellä leivällä, esim. pienempänä aamupalana. Kotiruokalista saa kuitenkin olla se sama kuin aina ennenkin (:

  ReplyDelete
 3. voi, tuollainen haaste-juttu olis kyllä mahtava tehdä. mutta musta tuntuu, etten ole tarpeeksi sekaisin syömisen kanssa asettaakseni ittelleni ainakaan ruoka-aiheisia haasteita. ja muita neuroosejani olen purkanut jo niin paljon, ettei niistäkään saa mitään listaa enää irti. harmitus! mutta ehkä mä keksin jotain.

  painoangstia: olen parin viime viikon aikana jojoillut painoni kanssa oikein urakalla ja nyt en uskalla nousta upouudelle vaa'alleni. toisaalta tekis mieli, koska eihän nyt yhden päivän punnitustulos ole _riittävä_, mut mä en uskalla. en kerta kaikkiaan uskalla. haluisin edes pysyä siinä painossa jonka maanantaina digitaalimittarin näytöltä sain nähdä (kyllä, uskalsin käydä vaa'alla maanantaina mutta en tiedä uskallanko käydä huomenna, en varmaan), jos se tuosta nousee edes vähän niin multa pettää hermo ja sietokyky. liikuntaharrastuksissa ohjaajat kehuu mua minkä ehtivät, mutta mä en näe peilissä kuin ihraa. ihraa, ihraa, ihraa. huoh. milloinkohan se ajatteli huomata, että mä urheilen ja nostan rautaa minkä ehdin ja tajuaa, että sen pitäis ikään kuin kadota jonnekin. Sitä odotellessa sitten.

  niin ja uskomatonta kyllä, mä lupasin ittelleni että tänään olis herkkupäivä. mutta sitten söin itteni täyteen tuoretta, lämmintä leipää enkä vaan millään jaksanu lähteä hakemaan kaupasta mitään keksejä tms. ja se sitten ahdistaa. mua ahdistaa se, ettei tee mieli mussuttaa itteensä plussapalloksi ja sen jälkeen angstata kaikikka niitä kaloreita! voi helvetti että on älykästä. pitäis olla _ilonen_ siitä että ikuisen sokerihiiren ei kerranki tee mieli mitään, mutta kun en osaa olla. onneks kaupat menee kohta kiinni, ni sit tää dilemma ratkeaa ihan ittestään.

  jaksamista!

  ReplyDelete
 4. Mä en varmaan "saisi" painoangstata, mut alan sit tappelee jos on pakko :D Mä nimittäin oon siitä ääliö, että en lakkaa angstaamasta yli 10 kilon lihomistani, vaikka jokainen niistä oli varmasti ilmeisen tarpeellinen. Mun päässä vaan hokee toisinaan et "OIKEESTI 12 KILOO MITÄ VITTTT MILLÄ JÄRJELLÄ?!?!?"

  Mut mä tykkään lukee että sä ainakin yrität :') Se tekee susta vähintään yhtä rohkean ja mahtavan kun kestä tahansa "parantuneesta". Mä lisäisin sellasen tohon listaan, että sanoisit ees kerran jotain hyvää itsestäsi. Ilman, että ennen ja jälkeen sen lauseen haukut itsesi maanrakoon. Kirjoittaisit vaikka tänne lauseen "mä olen hyvä piirtämään" ja that's it.

  ps. mä tykkään tästä kahvista enemmän kun anoreksia-kahvista.

  ReplyDelete
 5. Mä innostuin haasteideasta niin, että toteutin oman sivuni! Tosin hieman soveltaen, sillä tein sen yhden postauksen muodossa. Alla kuitenkin linkki, jos vain haluat vilkaista. (:

  http://lasiperhosia.blogspot.fi/2012/11/haasteita-toiveita-ja-unelmia.html

  ReplyDelete
 6. Höm, tätä nyt oon ihmetellyt ja pähkäillyt, että mikä siinä gluteenittomassa ruokavaliossa on niin terveellistä?

  Itselläni on keliakia, joten of course en syö gluteenia, mutta mitkä ovat terveysvaikutukset jos on ns. normimutustelija? Tietty voisin googlettaa ja etsiä lukuisten keliakiaan liittyvien sivustojen joukosta sen, missä ei-keliaakikko etsii hyötyä gluteenittomasta ruokavaliosta. Olenhan mä tästä kuullut kolme neljä viis vuotta takaperin, kun englannissa tämä oli niin muotia että.. mutta kukaan ei osannut sanoa miksi.

  Nyt kun sinä tätä gluteenitonta harrastat (täysjyvätuotteita lukuunottamatta) niin haluaisitko avartaa tietämystäni? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisko se niin, että monet välttelee gluteiinia (tai pelkkää vehnää) sen takia, että se sitoo nestettä = turvottaa esim. vatsan seutua. Ja muutenkin olen kuullut, että jotkut voivat paremmin vehnättömällä/gluteiinittomalla ruokavaliolla. Tiedä sitten.

   Delete
  2. Vehnätön ja gluteiiniton ruokavalio ei ole sama, sillä ohra, kaura ja meidän "superterveellinen" ruis sisältävät kaikki gluteiinia, eli viljan eräs proteiini.

   Ihmisen terveys ja immunipuolustus sijaitsee suolistossa, ja gluteiini on hyvin vaikea sulattaa. Gluteiini nostattaa tulehdustasoja ja voi olla syynä monille "selittämättömille" sairauksille. Viljojen välttely ei vain ole karppajien ja activiahullujen skitsoilua turvotuksen takia, vaan voi aiheuttaa myös vatsakipuja, päänsärkyä, sekä jopa vaikuttaa mielialaan (sokeri ja gluteiinipätkät vaikuttavat aivoissa samoilla alueilla kuin huumeet).

   Itse ajattelen kehon hellänä pitämistä pallomahani lisäksi, mutta luulen gluteiinin ja trendikkään laihdutuksen yhteyden olevan se että glut. sulkee pois pitsat, pullat ja leivät - jos ne korvaa vaikka rehuilla niin totta kai energiansaanti pienenee. Itse gluteenittomat leivät yms sisältävät yleensä enemmän kcal kuin normit, eli paras jälleen jos terveenä kuuntelee kroppaansa ja ruokavammaisena rav.terapeuttia.

   Delete
  3. Kaura ei sisällä itsessään gluteenia, vaan kauran kasvatuksessa + käsittelyssä sen joukkoon sekoittuu hyvin usein muita viljoja, jonka takia kauraa ei pidetä gluteenittomana. Viljoja kasvatetaan usein vuorotellen samassa pellossa. Vuos vehnää, vuos kauraa, vuos ohraa. Sen takia edellisvuodelta jää muuta viljaa peltoon kasvamaan, koska sataprosenttisesti ei edellisvuoden siiduja maasta pois saada.

   vehnä, ohra ja ruis sisältävätkin sitten gluteenia ihan itsessään.   Joo mut siis. Eihän gluteenin pitäisi nostattaa tulehdusarvoja, tai aiheuttaa mitään muutakaan, jos ei siedä sitä (keliakia).

   Ja kiitos kafi ihana kun noin valaisit ns. "vapaaehtoisesta" gluteenittomasta ruokavaliosta. Viljojen välttelyn ymmärrän hyvin, jos kokee sen olevan hyväksi itselleen. Silti haluaisin vielä kysyä täsmennystä omaan ruokavalioosi liittyen, että miten tarkkaan vahtaat sisältääkö tuote gluteenia. Jos esim. jäätelöpaketti sisältää keksinmuruja (mitä lie brownie, cookie, mudcake laatuja onkaan) onko se ehdoton ei? Sama salaatinkastikkeiden, kasvisruokien ja muiden keittiöön kuuluvien tuotteiden kanssa. Täysjyväpastat hyväksyt ostoksiin, senhän jo kerroit.

   Delete
  4. Kenenkään ei kannata ottaa mallia mun puheista, sillä oma syömiselämäni on yhtä kaaosta. Päivisjakson jälkeen yritin noudattaa ateriasuunnitelmaa ihan normiviljoineen, mutta eipä yritys pitkälle kantanut. Ne pastat ei ole enää tervetulleita. Venkslaan laihdutus/turvaruokien ja "superterveellisen" ruokavalion välillä, syyllisyyden ja kauhun. Gluteenilla on joidenkin näkemysten mukaan haittoja oli keliakia tai ei, sillä ihmisen ruumis ei ole evoluution aikana ehtinyt tottua agrikulttuurimme ruokavalioon.

   Jos noudattelen gluteenitonta niin keksinmurut ja soijakastikkeen vehnä on nou-nou. Mutta jos ostan esim. tattaria ja siinä ei lue erikseen 'gluteeniton' koska pakkaamossa on käsitelty muita viljoja niin ei haittaa, koska en kuole siihen. Näkemykseni mukaan ei myöskään haittaa jos joskus syö luomuruisleipää (tai mitä tahansa) jos 90% ruokavaliosta on kondiksessa. Tai noin se pitäisi mennä, mutta keksin syylistää itseäni syön sitten mitä tahansa. Gluteenin kyttäily on hyvin uusi juttu minulle, ja joo, kaikki syömisen rajoittaminen on minulle pakkomiellettä kontrollista.

   Delete
 7. mäkin painoangstaan: mun paino nousee ja nousee koko ajan, vaikka se oikeesti pitäis saada putoamaan. Syön ja syön, en meinaa jaksaa liikkua. Normaalipaino on aina vaan kauempana

  ReplyDelete
 8. kiitos sun sanoistas kafi <3 paljon. sen verran tiedän ettei Hilla tosiaan halunnut satuttaa mua, se on vika asia mitä se haluis tehdä mulle. se on vieläkin niin pahoillaan. kirjoitti kirjeenkin jossa haukkui itsensä ja sanoi vain satuttavan ja tappavan mut henkisesti :( toivon vain ettei näin käy enään :(

  paljon haleja sulle <3

  ReplyDelete
 9. Otsikosta puuttuu t-kirjain: weighting ei weighing. Sori! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei puutu, se on tässä weighing. :> Kiitos vain.

   Delete
  2. Oolsprait! ;) aina oppii uutta, virheiden kautta..haha anteeksi vielä turha korjaaminen =)

   Delete
  3. Se on vaa'alla, noin monta aata perätysten. Tästä olen varma! Mwahaa pilknuspano.

   Epäoleellista koko tekstin ja sun kuulumisten kannalta, tiedetään.

   Delete
  4. En kirjoita asiatekstiä, joten pienet typot ei haittaa. :D Tiedän ja olen usein myöntänyt olevani ihan surkea kirjoittamisessa, tekstien taso vain rapisee ja rapisee, ja häpeän joka kerta painaessani 'Publish' nappia. Minkäs teet...

   Delete
  5. aaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhhhhhhh :D Nyt vitja soikoon lakkaat "myöntämästä" olevasi paska kirjoittaja, koska oot yksi parhaista! Tässä ei nyt pidä kyseenalaistaa sun kirjoittajanlahjoja, vaan jonkun epätervettä rakkautta pilkkuun.

   Delete
 10. painoangstia: olen tippunut 48:sta kilosta 33:een kiloon, siitä noussut suht nopeaan 54:ään kiloon ja nyt tippunut takaisin 48 (tosin voipi olla nyt enemmän koska pari päivää syönyt about 7000kcal/päivä pitäen ruoat mahassa....luit oikein) että helvetinmoista jojottelua mistä en pääse eroon :( tuo 21kg:n nousu oli pahin ...(vaikka lähtötilanne pohjalta oli hengenvaarallinen)
  anteeksi laitoin nyt kilot mutta mitäpä niitä enää sensuroimaan

  ReplyDelete
 11. Ah I do wish I could read Finnish! You know you can email me anytime though =] How are things right now?....and treatment! Ah, Ive been in and out of treatment for the last 8 years and have just been recently refused funding for private care, so am having to accept a place back where Ive been going the last 8 years - we'll see how that goes! Thanks for asking sweetie, and thankyou for your lovely comments, they make my heart melt xxx

  ReplyDelete
 12. Ootko lukenut Lupa syödä -kirjaa?
  Itselläni se on pitkälti kuin raamattu. Se selventää niin hienosti sen miten ihmisen oikeesti pitäis syödä, ettei tulis niin helpolla kaiken maailman ylilyöntejä.
  Useiden osastokertojen ja terapioiden jälkeen se tais olla viimein se, mikä sai ainakin mulla silmät auki ja elämän edes vähän paremmin mallilleen.
  Suosittelen!

  ReplyDelete
 13. No way! Kiitos itsellesi!

  Nyt hämmensit pääkoppaani isosti kommentillasi, vieläpä monessa osassa. Ja tieteskin positiivisesti. Varmaan kehystän sun kommentin seinälle, pistää nimittäin kaivamaan itsetunnon esille sieltä kaapinpohjalta ja siistimään sen enimmistä pölyistä.

  Tämän enempää ei kyllä kommenttiin irtoa, vaikka toivoisinkin. C: !

  ReplyDelete
 14. yksi ravitsemustieteilijäNovember 9, 2012 at 6:24 AM

  Hei, tässäpä vähän lohdutusyritystä painoangstiisi. Joskus paino ei vaan käyttäydy ihan loogisesti, varsinkaan, jos takana on pitkä syömishäiriöhistoria, kuten sulla. Alkuun sitä painoa voi järkevälläkin ruokavaliolla tulla lisää, vaikkei söisikään likkaa. Sitä ei kannata pelästyä (joo, helpommin sanottu kuin tehty).

  Kehon toipuessa paino usein lisääntyy ja sitten myöhemmin kääntyy takaisin laskuun (pätee muihinkin kuin anorektisen laihoihin). Mutta tämä vaatii pitkäjännitteisyyttä ja sitä, että syö oikeasti tarpeeksi. Jotenkin sun juttuja lueskellessa tulee mieleen, että vaikka ruokavaliosi on testin aikana ollut parempi kuin aiemmin, se ei kuitenkaan edelleenkään ole riittävä. 3 g siemeniä/ kerta kuulostaa tosi vähältä. Itselläni on pitkä sh-historia ja mulle kävi toipuessa sillei, että paino meni yli normaalirajoista, mutta tuli sitten vähitellen alaspäin n. 6 kg, kun sain syömiset normalisoitua ja söin säännöllisesti ja järkevästi kompensoimatta monta kuukautta. Ja ei, laihtuminen ei vaatinut mitään kalorien kyttäystä. Yllättävän suurilla ruokamäärillä lähti ne kilot. Toki painan edelleen enemmän, kuin mikä syömishäiriön mielestä on ok, mutta arvo on kuitenkin normaalin rajoissa ja pysyy siellä vaikka syönkin reilusti ja mukaan mahtuu herkutteluakin.

  Hmmm gluteenista. Voi olla, ettei se kaikille sovi, mutta siitä angstaaminen ei musta oikein ole ykkösjuttu syömishäiriöstä kärsivälle, joka on vielä vege. Se, että vilja aiheuttaa vatsavaivoja voi johtua myös esimerkiksi tietyistä imeytymättömistä hiilihydraateista (fruktaanit), joita on esimerkiksi vehnässä ja rukiissa. Mulla ainakin on näin, koska kestän puhdasta gluteenia (seitan) oikein hyvin. Tässä tapauksessa auttaa, kun pysyttelee enimmäkseen kaurassa, tattarissa, quinoassa, hirssissä yms.

  Vaikka oliskin suolisto-ongelmia, se ei myöskään tarkoita, että just gluteeni olisi ongelma. Yliherkkyyksiä on muitakin. Itseltäni olen bongannut maidon. Ymmärrän, että sulle ruokavalion tarkkailu on osa kontrollia, mutta silti kehotan miettimään, olisiko hyvä pyrkiä syömään niin vapautuneesti kuin mahdollista ja vältellä korkeintaan niitä ruokia, jotka aivan selvästi aiheuttavat ongelmia. Gluteeniviljoilla, kuten rukiilla on kuitenkin tutkimuksissa todettu myös positiivisia terveyshyötyjä (painonhallinta, syövän ehkäisy yms.), joten monille niistä on oikeastaan enemmän hyötyä kuin haittaa. Ei kannata liikaa pyöriä vaihtoehtosyömistä kannattavilla palstoilla, ne vaan lisää ahdistusta.

  ReplyDelete
 15. Moi! Ajattelin kirjottaa jotain, olen jo vähän aikaa sun blogiasi lueskellut ja ajattelin nyt kerrankin jättää jälkeenikin jotain :) Mulla on aika lailla samalla tavalla kuin sulla, että välillä iskee ajatus että nyt syön tosi terveellisesti ja ryhdistäydyn jne. kun taas toiste tulee hirvee himo ostaa kaikkea mahdollista epäterveellistä ja sitten sen jälkeen vessaan oksentamaan ne pois.

  Muutenkin on ollut "kiva" lukea aiempia postauksiasi (vaikka ei tietysti sillä tavalla kiva, koska sulla on mennyt huonosti ja menee edelleen), mutta itse samaistun suhun tosi paljon, itekin pelkään koko ajan hylkäämistä, mitä nyt mulla on se mennyt siihen pisteeseen, että ystävyyssyhteiden pitäminen on mulle melkeinpä mahdotonta, koska käyttäydyn koko ajan kuin tuuliviiri, välillä yltiöiloisesti ja välillä välttelen kaikkea ja kaikkia. Mikä rasittaa mua itseäni ehkä jopa enemmän kuin muita, koska haluaisin olla ihanampi ja sosiaalisempi. Ja sitten tuntuu ettei kukaan huomaisi vaikka en poistuisi kotoa viikkoihin, kuukausiin...

  En nyt sano että olisin kuin sinä, mutta on kiva lukea jonkun muun elämästä ja huomata, etten ole ihan ainoa maailmassa, joka painii noiden asioiden kanssa. Olen kyllä todella tyttömäinen sinuun verrattuna varsinkin... Ja tästä saanut varmaan mitään selkoa ja alkaa itseä jotenkin hävettää tämmöinen tunkeilu että lopetan tämän nyt tähän :D

  Kaikkea hyvää sinulle<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti että uskaltauduit jättämään viestiä! On täälläkin päässä huojentavaa kuulla ettei ole yksin ongelmiensa kanssa, oli se sitten bulimiaa tai hylätyksi tulon pelkoa. Ei tarvi hävetä, kommentointi ei ole mitään tunkeilua, vaan tulen iloiseksi jos joku vaivautuu kertomaan tarinaansa.

   ....Tyttömäinen varsinkin verrattuna minuun? O_o Mitäs ihmettä se muka tarkoittaa?

   Delete
  2. Aina mä sanon jotain tyhmää, tunnen itteni niin ääliöksi nyt. Anteeksi jos otit pahasti, en mä sillä mitään pahaa tarkottanu. Ilmaisin sen kaiken lisäksi aika huonosti, tarkotin että sä vaikutat "vahvemmalta" ihmiseltä kuin minä ja aikuisemmalta, kun musta tuntuu välillä että oon ite vaan tipahtanu aikuisten maailmaan jostain eikä mulla ole hajuakaan mitä mä täällä teen :) Mutta älä ota sitä millään, mä sanon aina kaikkea tyhmää ja loukkaan ihmisiä tarkottamattani, perusidea oli kuitenkin että vaikutat tosi hyvältä tyypiltä tän blogin perusteella ainakin<3

   Delete
  3. En ottanut pahasti, ei hätää! Kiitos vielä kauniista sanoistasi, ja toivon että tulet kommentoimaan vielä uudelleen.

   Delete
 16. Pakko mainita, että noudatin itsekin superfoodhuumani ja ruokahifistelyni ansiosta pitkään gluteenitonta ruokavaliota kuvitellen sen laihduttavan ja olevan muutenkin vastaus suunnilleen kaikkeen. Ei se ollut.

  Gluteeniton ruokavalio kyllä tuntui ihan hyvältä, mutta vielä parempi olo tuli, kun päätin parin vuoden jälkeen ottaa ruokalistalle takaisin puuron ja leivän. Ja muuten painokin putosi toisin kuin hedelmiä mussuttamalla...

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥