Thursday, December 27, 2012

Xmas binge battle

Edellisestä tekstistä tuli turhan pitkä niin päätin erottaa nämä kaksi. Sori jos joku saa tekstit tuplina!

Olen niin kurkkuani myöten täynnä kaikkea "voi ei joulukilot" tai "voi ei ollaan taas ähkyssä" marinaa. Yritä siinä sitten nauttia pyhistä "vääristyneiden" ruokailutottumuksiesi kanssa, kun joka tuutista a) maalataan kauhua joulukiloista b) tyrkytetään lisää ruokaa. Totta kai juhlapäivinä saa syödä, vaikka vähän ylikin, mutta onko heti pakko valittaa samasta asiasta? Ei ne piparit väkisin suuhun väänny; oma vika jos tulee ahnehdittua. Jos tietää että yksi joulutorttu ei riitä niin eikö nauttimisen voi säästää aatton? (Helppo mun sanoa kun inhoon luumuhilloa ja lehtitaikinaa). Tai tehdä ruokaa sopivasti ettei tarvi viikkotolkulla rääppiä? (Helppo mun sanoa kun porukat roudas joulupäivänä kaikki kinkunjämät muuttolaatikossa toiseen talouteen). en myöskään välitä kuulla spinning-tunnilla ohjaajan motivaatiopuhetta kinkkukilojen sulattelusta. Tulin polkee. En arpoo kuinka taas on sorruttu/ mokattu/ lihottu.

Ihan vain kapinoidakseni päätin että tänä jouluna safkailut ei lähde lapasesta, jotta voisin osoitella toisia sormella. Menisin mökille poikaystävän kanssa ja olisin sievästi ja kiltisti. Fat chance!! Riisipuurot, lohet, lanttulaatikot ja mökkiletut upposi oikein hyvin thankyou very much. Päälle vielä suolalla läträys, gluteeniviljat ja maitotuotteet vääntämään mahaa kipeäksi ja kireäksi. Olin ihan yhtä teennäinen "Vitsit tän maku alkaa jo tympiä ... mutta jos vielä vähän". Enkä lähtenyt -18° tyhjentymään puucee-vessaan. Jos räkäkin muuttui jääpuikoiksi niin entä oksennus sitten. ^_^ Rauhoittavia meni kuitenkin vain 1kpl! Ja yleisesti fiilis paljon paremmin kuin 2 edellisenä vuonna, jolloin joulukuu oli yhtä sessiointikierrettä: lasittunein silmin jäistä porkkanalaatikkoa, ikuisuudelta tuntuva 5min kun piparit paistuu, kurkku verille oksentamista, kunnes mitään ei tullut ulos ja syömistä ei voinut lopettaa.

Suunnitelma B oli valmistautua ajatukseen että 2,5 päivänä tulee mussutettua yli tarpeiden, mutta se ei tule kaatamaan loppuvuotta. Ei tule, ei ei! Voin joko makaa mahani päällä mättämässä tästä ikuisuuteen tai 2 päivää, switch off, takaisin terveellisiin tapoihin. Liikuntaa josta tykkään ja puhdasta, ravitsevaa kasvisruokaa. Oli kivaa mennä talvella mökille, syödä läheisten kanssa, nukkua päiväunia, juoda kaivovettä ja tehdä pesä sohvannurkkaan hyvän kirjan kanssa. Paketeista löytyi mm kuulokkeet ja Twin Peaks taidelehti, sekä mummoni neulomat lapaset. Poikkis sai oikein ohjeen mukaan kuvioidut, joka oli aika special. Parasta oli jouluillan lopuksi lillua poikakaverin seurassa ulkona paljussa. Pilkkopimeä ja lumesta raskas metsä, kynttilöiden tuoksu, höyryävä ~40° vesi ja pakkanen oli aika.. maagista. Tähän onkin hyvä päättää.

miten teillä meni joulut?

2 comments:

  1. mun aiemmat joulut on olleet pelkkää kieltäytymistä, en syö, en oksenna,,.. tänä jouluna mulla oli lupa maistella ja kaikki se jouluruoan hohto katosi saman tien, ei se ollutkaan niin hyvää, maistoin jopa kinkkua vaikka olen ollut vegaani jopa kauemmin kuin syömishäiriöinen, eikä sekään maistunut fantastiselle,
    jouluaattona en oksentanut tietoisesta päätöksestä mutta joulupäivänä kaikki tuli ulos, yök yök yök, rangaistus

    ReplyDelete
  2. Haluaisin sanoa että "joulu meni hyvin. Söin kohtuudella, mutta osasin kyllä herkutellakin :)" Hah. Ihme kun sain lautaselle edes graavilohta ja lanttulaatikkoa. Herkuista sen verran että 4 joulutorttua, paketillinen keksejä, juustopalloja ja suklaakonvehteja kävin kolmeen otteeseen oksentamassa. Sitä toivoo vain joulupyhien olevan ohi, jotta voisi taas jatkaa seuraavaan juhlaan.

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥