Monday, January 07, 2013

6864371 Älä soita tänne enää koskaan

Ruumiini haparoi paikallaan, veden alla, liikkeet raskaina ja koordinaatio nolla. Aivot horroksessa (asiaankuuluvan rasvakerroksen alla). Jos muistan kirjoittaa post it-lapun, en muista pakata tavaroita, jos pakkaan tavarat niin ne jäävät pöydälle. Mikäli ovat yhä pöydällä, mämmisormeni somistavat kaiken liaksi lattialle. Unohdan koko ajan mitä olin juuri tekemässä. Sairaanhoitaja ehdotti että pistäisin kännykkään hälytyksen, jotta voin varata yleispsykiatriselle ajan, mutta olen siitä huolimatta onnistunut ohittamaan soittoajan. Lähden joka kerta kämpästä ulos huokaillen helpotuksesta kevyen laukkuni kanssa, ihan vain päästäkseni dösärille huomatakseni jonkin puuttuvan. Ahdistaa, grindaan mäkiä alas liukastellen, raskas taivas sortuu jalkoihin. Onneksi voi oksentaa.

Yritän maksaa vuokran, mutta tililtä ei löydy yhtään rahaa. Kullanmuruni Kela tervehtii:
seuraava maksu
Ei ole
Kautta likaisten varpaitteni, miiii-tä?! Lääkärin vääntämästä B-lausunnosta on yli 2 kk, mutta päätöstä ei olla tehty. Soitan Kelaan, soitan vakuutusyhtiöön, pistän puhelimesta kajarit päälle ettei raivostuttavaa hissimusaa tarvi punktioida suoraan korvakäytäviin. Silmät kostuu syyllisyydestä ja tuskasta, tänään alkaa muille opiskelijoille maksettu työharjoittelu, ja mä oon pistänyt viimeisen 2 viikon aikana 4,6€ kahvilakahviin, vaikkei massit riitä vuokraan, ruokaan tai puhumattakaan usean viikon kaukomatkaan, joka häämöttelee parin kk sisällä. Lentoja tai majoitusta ei tietenkään voi siirtää tai perua, yksi 300€ pitäisi saada vielä junalippuihin. Toivottavasti ei jää ruokarahaa.

MIKSI sairaiden, väsyneiden ja komeroiden hoitojuttuja, taloustaistelua ja tyynysotaa byrokratian kanssa voi ei tehdä helpommaksi? Sehän on helppoa, vain lomakkeen ja puhelinsoiton päässä. No ei ole!  Peruin kirjeenä annetun ensimmäisen poliaikani (koulua), uutta kirousta ei voi langettaa ellen saa lääkäriä henkilökohtaisesti luurin päähän kello 12.30-13 aikavälillä. Tänään 12.32 sain soitettua kansliaan pyytääkseni numeroa "Hän on nyt varattuna" vastauksen kera. Puoli kahden maissa havahduin seuraavan kerran. Fuuuuuck. Jos masennuskausina en uskalla vastata Marimban pärinään tai asettua sängylle nukkumaan niin miten ne Vakavista Vakavimmin masentuneet tsemppaa vähän tai ottaa niskasta kiinni soitellakseen - mitä - apua että jaksaa soittaa?

"Kiva jos tulit vastaanotolle: 0€"
"Jaa, olit sitten liian pohjalla peruuttaaksesi: 33,8€ kiitooos"

7 comments:

 1. Kahvilakahveihin menee nämäkin rahat, vasta jälkeenpäin hoksaan ettei muuhun menekkään. Toisaalta mihin muuhunkaan ne voikaan mennä vielä pakollisten savukkeiden lisäksi, kun en muista milloin viimeksi käytin niitä ruokaan. Mitä ihmettä teen siinä vaiheessa, kun jääkaappiin pitäisikin alkaa hankkimaan sisältöä, koska kukaan muu ei sitä tee. Miksei kofeiinilla ja nikotiinilla voi elää, on tämä väärin.

  ReplyDelete
 2. joo aivan tuttua, oon ite kans miettiny et jos en oikeesti jaksais nousta sängystä niin miten asiat hoituis, kela ois vaan onnellinen varmaankin. mutta juuri kelan takia pakerran töitä väkisinkin 30h viikossa vaikka välillä en jaksais, mutta ilman sitä oisin tyhjillä, koska kelakaan ei auttanut.

  ReplyDelete
 3. Lääkärini kirjoitti B-lausunnon marraskuun lopulla. Ei kuulemma näy vieläkään Kelassa.

  Ja jos ja kun ko. lausunto siellä näkyy, niin päätöksessä menne 2-3 KUUKAUTTA! Ou jeah.

  ReplyDelete
 4. täti melkein terapeutti käski tänään hankkia ittelleni pitkäaikasta terapiaa heti kun oon asettumassa aloilleni vuodeksi tai pariksi. "soitat kelaan, meet tutustumiskäynnille, soitat psykiatrille ja se kirjottaa sulle diagnoosin ja sitten saat kelalta tuet ja käyt siellä terapiassa puhumassa asioistas."

  voi kuinka näppärältä toi kaikki kuulostaakaan! oma äiti ollu poissa töistä kohta kuus vuotta eikä se vieläkään saa päätöstä sairaseläkkeestä tai mistään muustakaan. varmaanhan mä ilman mitään diagnoosia (ei mä en tiedä mistä mulle se diagnoosi tulis antaa. huonosta äitisuhteesta?) pääsen kelan maksamaan terapiaan. ahahahaaaa. teki mieli nauraa räkäisesti kun täti esitteli ton loistavan suunnitelmansa. hyväähän se tarkoitti mutta wtf oikeesti, mihin todellisuus unohtui.

  ei mä en käsitä miten edes täysivoimaisen on tarkoitus selvitä byrokratian kiemuroista. ittelläni ei onneksi suuresti kokemusta, mutta kyllähän toi vaikuttaa siltä että tarkoituksena on, ettei yksikään avunpyyntö pääse perille asti tai ainakaan hyväksytyksi.

  oikeesti hirmu paljon tsemppiä sulle. kyllä sä vielä havahdut ajoissa soittoaikaan, ennemmin tai myöhemmin. älä lannistu vielä. ja kyllä sieltä vielä joku vastaa. on niiden joskus pakko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soitin tänään oikeaan aikaan juuri ja juuri.... eipä ollu koko talossa paikalla! Ja huomenna ei oo soittoaikaa laisinkaan. :----D

   Manguin jotain kanslistille, toivottavasti ehkä saan paperitse uuden kutsun..

   Delete
  2. Suomalaista terveydenhuoltoa parhaimmillaan, katsokaa ja kadehtikaa...

   Delete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥