Tuesday, January 15, 2013

Irti hauva ei saa purra

Sain monta kultaista ja kannustavaa kommenttia edelliseen postaukseen, että kehtauduin laittamaan jotain luonnosmöllejä lisää.

Perustuu tositapahtumiin... tussi Moleskinen kellertävälle luonnospaperille

kl. 22:51. Yläkerran naapuri lopetti äsken sähkökitaransa soittamisen, nyt kuuluu imurointi, sahaaminen ja loppu rahina on varmaan ruumiin raahaamisesta lattialla. Kissoja häiritsee. Skitta vaikeni syksyllä kun tein asiasta parin henk.koht marinan jälkeen kirjallisen valituksen. Alakerran naapurit taas päätti muuttaessaan hylätä ylimääräiset huonekalunsa rappukäytävään, jotka haisi niin paljon kissankuselle että ylettyi päiväkausia ylempiin kerroksiin. Kiitos HOAS!  Sitä ennen vastapäiset kämppis-naapurini tuhosi huoneistonsa, kun rasvakeitin levähti aamulla ilmiliekkeihin. Enkä ikinä miettinyt miten joku onnistuu sytyttämään kämppänsä kattilan päälle heitetyllä matolla tai kuinka marsut selvisivät elossa, vaan miksi niin laiha tyttö friteeraisi aamulla...

Kämppäni on niin läävä että tahtoisin muuttaa täältä vain koska uudet asunnot on aina siistejä... Täti Terapia oli saanut lupani käyttää minua "keissinä" jossain palaverissa, ja hänen neuropsykiatriset nerokolleegat tuumaili yhteen miksi pääni ei toimi. Mulla ei ole orgaanista (wtf) ongelmaa, vaan aivokemiallinen ongelma, koska olen superherkkä stressille ja sitä stressiä on sitten ihan vitusti. no shit sherlock! Jotain jotain vaikuttaa aivojen mantelitumakkeeseen, episodinen ja lähimuisti ei toimi, toiminnanohjauksen ongelma, saamattomuus.. Meni sen verran vikkelään ja minulla oli kiire paijata estää 10-viikkoista koiranpentua repimästä COS:n villatakkini hihaa, että en enempää ymmärtänyt. Juu, terapiakoira, ihanaa! Söpö että sulan!

Pika-pika-pika luonnos, tusseilla A5

Kävi ilmi ettei Täti itsekään ollut muistanut pistää terapialausuntojani eteenpäin.. Kaupungin byrokratia on hidasta, mutta eipä ihme kun ei kuulunut vastausta maksusitoomuksestani. Noh, ei se palkka minulle tule, mutta kusessa ollaan korvia myöten jos kaupunki ei enää kustanna. Kelan terapiaan tuskin edes pääsisin, mutta omavastuu ~135€/45min x2/vko käynneistä olisi ihan liikaa. Laskeskelin että isoimmalla tuella omavastuukseni jäisi 595,6€/kk. Sitä rahaahan mulla on paljon, viikkaan ja silitän seteleitä joka ilta ja silleen...

Mistä tuli mieleeni että sain nopean ajan perjantaina sinne yleispsykiatriselle polille, jossa vastoin kauhukuviani paikka oli siistimpi ja modernimpi kuin syömishäiriöpolit. Lääkäri ehkä homsuinen, mutta pätevän oloinen, ei hoputtanut ja kuunteli. Hän olisi ehdottanut uutta masennuslääkettä ahdistukseen ja unettomuuteen, joku beellä alkava bubebö.. (ei kuitenkaan Buprenorfiini :---D) mahd. apua ahdistukseen ja unettomuuteen, mutta dan-dan-daa! Mulla ei ole siihen rahaa! ^_^ Ei kelakorvausta, kiitti letuista. Päädyttiin silti siihen ettei välittäjäaineisiini pumpata tarpeeksi eri nappeja, joten vanha kamuni Efexor tuli takaisin listalle, sillä teräsruhoni ei juuri välitä kemikaalicocktailien sivu/lopetusoireista. Eli nyt Voxra, Ketipinor, Temesta, Zopinox ja Efe, om nom nom. Niin turha postaus, huoh, joten loppukevennys Wikipediasta:
"Venlafaksiinilla hoidettujen potilaiden itsemurhariski on yhdessä tutkimuksessa todettu olevan yli puolitoistakertainen verrattuna potilaisiin, jotka eivät syö masennuslääkkeitä. Erityisesti alle 25-vuotiailla venlafaksiinin on huomattu kasvattavan itsetuhoisen käyttäytymisen riskiä."
BodyPump tracklist 84 jää pyörimään korviini.. Tuo yllämainittu riski taitaakin kasvaa kun kuuntelen tässä vapaaehtoisesti Usheria YouTubesta. Uaaah, horror.

18 comments:

 1. Sopiiko kysyä, tapahtuuko terapiasi taka-töölössä jalavatien ratikkapysäkin läheisyydessä? Mietiskelin, onkohan meillä sama Täti Terapia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sopii! Mutten tiedä tuollaista pysäkkiä, enkä käy Töölössä, joten oletettavasti ei.. :/ Käyt myös jollain, jolla on huono muisti tai koiranpentu?

   Delete
 2. Voi, mehän ollaan melkein naapureita! Asun tässä viereisessä Hoas-kiinteistössä. ps. Oot tosi symppis <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fuck! Tunnistit selkeesti mut omakuvallisesta piirroksesta, ei pitäisi jakaa tarkempia tietojaan internetissä! :D Oon aika pallo symppikseksi, ihmettelen silti mistä tiedät..

   Delete
 3. Ehei, tunnistin vaan tuon tulipalotarinan naapurissa tapahtuneeksi. En kyllä muista nähneeni ketään piirroksen näköistä henkilöä tässä lähellä, mutta olemme varmasti törmänneet bussipysäkillä kummankaan tajuamatta ^^ Ja kuules, mukavuus, hauskuus yms. kiva luonteenpiirre ei liity fyysiseen kokoon tai olemukseen. Olet varmasti hurmaava, älä vähättele itseäsi :)

  ReplyDelete
 4. Efexorista eroon pääseminen oli jotain kauheinta. Meinaan, vieroitusoireiden takia luulin kuolevani. :--D

  Meilläpäääin täällä jossain keskellä-ei-mitään ei olla yhtään lääkemyönteisiä. Täällä tuskin pillereitä saisi, vaikka haluaisikin. Taputellaan vaan päähän ja sanotaan että kyllä se siitä...

  Joo, kyllä se tästä. :D
  BTW oot uskomattoman hyvä piirtään!

  ReplyDelete
 5. voxra toimii itsellä helevata hyvin, kuin suosta nousis! Virtaa tuli lissää aluksi liikaakin ja ahdisti, mut serotoniini valmiste rinnalla tasasi haittaoireet pois. En voi kuin suositella kokeilemaan (efe taas ei itellä riittäny alkuunkaan niin hyvi), harmi jos rahasta jää kiinni. oli pakko lukee noist su naapureist viel poikaystävällekki :D

  ReplyDelete
 6. Kiitos älyttömästi kommentistas ❤

  ReplyDelete
 7. Orgaaninen = elimellinen. :)

  DINGDÄDONG Moi. Mua jännittää kauheesti, kun oon tänää alottamassa potkunyrkkeilyä.... siksi en saa tähä sitä mitä piti mut moi. :D

  ReplyDelete
 8. nauroin tolle rasvakeittimelle :DD siis mitä helvettiä, että jollakulla on rasvakeitin kämpässään? okei olen kuullut että sellaisenkin voi omakseen ostaa, mä en vaan oikeesti tajua että mihin sellasen tarvitsee. tai että _millanen_ ihminen sellasen kokee tarvitsevansa. wtf.

  ReplyDelete
 9. Kandee tsiigaa tää dokkari turhasta medikalisoinnista:
  http://www.youtube.com/watch?v=UDlH9sV0lHU
  ja miettiä onko toi lääkerumba kovinkaan järkevä..

  ReplyDelete
 10. En yhtään halua aliarvioida/-arvostaa terapeuttien ammattiryhmää, mutta omaan päähäni ei vaan mahdu, että miten siitä höpöttelyseurasta voidaan veloittaa niin tähtitieteellisiä summia. Aina välillä joskus harvoin harkitsen terapiaa supersalassa yksityisellä ilman kelakorvauksia, mutta muutan aina mieleni kun katselen niitä tuntihintoja. Ehkä sitä on mieluummin vinksahtanut kuin köyhäintalossa. Julkisesti julkiselle puolelle meneminen tuntuu vielä ihan mahdottomalta, koska kammoan virallista leimaa papereihini, siis sitä että olen sekaisin ja täysin yhteiskuntakelvoton. En itse näe terapiassa käyviä mitenkään toisen luokan kansalaisina, mutta pelkään että minut aletaan nähdä niin. Tuomita loppuikä pelkästään muutaman väsyneen hetken takia. Siksi tosiaan harkitsin yksityistä kun olin ihan finaalissa henkisesti ja fyysisesti, mutta kamoon miksi terapia on vain rikkaille?! Raha järkyttää niin pahasti? Ehkä yritän roolileikkejä peilin edessä, se peilin kaveri on se fiksu joka kertoo miten pidetään nuppi kasassa ja se toinen yrittää väittää vastaan parhaansa mukaan. Niinhän se menisi sielläkin.
  Ps. Kaverini osaa taitella suodatinpusseja talouspaperista! Kuulemma vessapaperikin hätätilanteessa menee.
  Pps. Tahtoo hauvan! Miksei ole aikaa, snif. Kisukin kävisi, mutta eipä sekään tahtoisi hengailla kotona yksin.

  ReplyDelete
 11. Anon, jos törmätään nii saa tulla moikkaa :)

  Nam, kiitos! Efexorii oon syöny ennen paljon ilman oireita niin ei nyt pelota.

  Kauris, Voxraa syön itsekin tällä hetkellä, oliskohan 1,5-2v? Se liian kallis nappi ei ollut tämä vain jokin toinen. Kiva jos jutuistani on yleistä viihdettä :D

  tiuhti ja Tashee :)

  Roccari, INDEED!

  Anon, ei varmaan ole paras vaihtoehto, mutta tällä hetkellä ainoa. :/ En tykkää tunkea teollisia valmisteita siälleni, mutta näin huonosti kun menee niin lääkkeistä on ollut iso apu. Pistän videon muistiin.

  chrystal, en ole käynyt kuin parilla terapeutilla, mutta tästä höpötysseurasta on ollut eniten apua verrattuna mihinkään (miinus poikaystävän tuki). Ymmärrän kyllä mistä hinta tulee: pätevyydestä ja jos käy yksityisellä. Yksityisellä käyminen, kuten meikä, ei kuitenkaan lue pois kelakorvattavuutta jos on kelapätevyys.

  Mulla kävi hyvä tuuri että löysin itse terapeutin, jonka kanssa on synkannut hyvin. Olen onnellinen kun terapeutille voi olla avoin, rehellinen, oma itsensä ja käsitellä ajatukset, asiat ja tunteensa, joita ei kellekään muulle kehtaisi. Ja hän tietää mistä narusta minua vetää, kuinka provosoida tai lohduttaa tarpeen tullen. Olen sitä kautta oppinut ja kehittänyt itseäni henkisesti tosi tosi paljon, sekä saanut valtavasti ymmärrystä mistä syystä ongelmani ovat saattaneet alkaa.. Kun mulla ei ns ollut "mitään syytä (kotona, koulussa, ihmissuhteissa jne)" että ykskaks elämä menee päin vittua. Mä suosittelen että ottaa terapian vastaan tai hankkii itselleen sellaisen jos vain mahdollista, mulla se on ainakin saanut valoa pimeään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu siis yksityisellä kävisin ilman kelakorvausta juuri siksi, että kelakorvuaksistakin jää jälki aina jonnekin. Olen ihan naurettava pelkojeni kanssa, mutta kammoan yli kaiken sitä totuuden ilmi tulemista, vaikka en tiedä mitä se haittaisi.

   Toisaalta uskon kyllä kun sanot että se auttaa, ihan varmastikin! tasaiseen tahtiin tuleekin syyllistettyä itseä siitä, että kun en ole koittanut niin en ole yrittänyt tarpeeksi, en ole ollut tarpeeksi rohkea enkä antanut mahdollisuutta paranemiselle enkä elämälle. PItäisi uskaltaa, ehkä joku päivä:)

   Delete
 12. Hei, missä olet?

  ReplyDelete
 13. Moikka, miten sun haasteita-osion kanssa menee?:)

  ReplyDelete
 14. Moimoimoi!!! Ensinnäkin, kiitos mahtavasta ajatustesi juoksusta, tämä käy itselleni kuin terapiasta ja jokaisen postauksesi jälkeen mieleni valtaa itsepohdiskelu. Pystyn samaistumaan jollain tasolla sinuun ja paljon!!

  Ja kirjoitustapasi on hyvä ja mahtava, ai että! Olen nyt muutaman päivän selaillut tätä ja mietin miksen aikaisemmin ole tätä löytänyt!

  Kuitenkin, itse kärsin myös bulimiasta/ahmimosesta/masennuksesta joka ilmenee ahdistuksena ja lista jatkuu ja vaihtuu usein, etten itsekään enää muista mitä kaikkea olen!
  Halusin vain kysyä, vieläkö käytät voxraa? Se teki minulle aivan käsittämättömän ahdistuneen ja hyperventiloosen olon, joka ei helpottunut millään ja kävin hyvin ylikierroksilla. Sitten selvisi, että sitä ei saisi antaa syömishäiriöisille. Lääkäri oli kusaissut jollain tavalla ja pääni miltei sekosi tämän johdosta.
  Piti vain tulla kommentoimaan, koska tuo voxra särähti pahasti korvaan!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Kiitos lämpimästi kommentista, olen otettu joka sanasta ja on ilo jos tekstejäni jaksaa lukea - etenkin jos ne sattuu koskettamaan omaa elämää.

   Vielä käytän Voxraa! Nykyään 450mg eli jenkkisatsilla, ja olen kokenut sen toimivan ja mielialani nousseen huomattavasti kevään flegmaattisesta depressiokaudesta. Silloin meni 350mg ts. tuo Suomen maxisatsi, peruspsykapolin lääkäri oli mieltä että suositukset uskaltaa ylittää, haha. :D Edelliset lääkkeet (Seronil, Efexor, Cymbalta, jne) on riittäneet tiettyyn pisteeseen asti, viimeisestä tuli muisti/keskittymisongelmia ja tokkuraisuutta. Muuten oon sivuvaik., hyvin välttynyt.

   Sen mitä itse tiedän Voxrasta ja syömishäiriöiden yhteydestä, on kouristuskohtaukset (anoreksiataustaisille potilaille??). Tästä syystä minullakin lääke aloitettiin varovaisesti, vaikka kuulemma vaaraa tuskin oli, sillä ko tutkimukset olivat jo vanhoja. En osaa asiaan enempää sanoa, varmasti lääke ei sovi kaikille ja voit olla hyvinkin oikeassa sh-jutusta, mutta mulla on V:sta lähinnä hyvää sanottavaa. :> Kiva kun tulit kommentoimaan! <3

   Delete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥