Wednesday, March 27, 2013

Finnairbingo

Spesiaalimiil. Jos olet gluteeniton/soijaton/maidoton/vege niin valitaan näistä yksi, loppu jää arvailuiden varaan. Kokemus kertoo:
- vegaaniaterialla saat samat safkat kuin muut nipistettyinä, eli juustosämpylät juustotta
- vegetarian hindu meal on riisiä, riisiä, riisiä ja riisiä herneitä.
(- gluteenittomalla saat lihaa)

Otin lakto-ovo-vegen, ja toivoin katkarapupateiden ja pasta blogneisien välillä pliis pliis pliis tulkoon jotain fiksuu, oli eväs hassu tai kaks, en jaksa olla ~10h paikallani ilman kahvia ilman mussuteltavaa. Menomatkalla lentoemännät kaivelivat minulle kaikki ekstra lisäsalaatit mitä ruumasta löytyi, paluulla sain kauniisti teitittelyä ja käteeni tasan tarkat listat, mistä safkani viiden gramman tarkkuudella koostuivat. "Kevyt tomaattikastike 35g", "Sahramiriisi rusinoilla 100g" jne. Ei osunut soijaa, ei kananmunaa, ei maitoa, eikä vehnää! Paitti sämpylä, jota en syönyt. Ei proteiinia, mutta olen tyytyväisempi näin. Ei tarvittu business classia saadakseni raakavegaanisafkoja, bingo riitti tällä kertaa.

En tiedä miksi vegeille pitää silti varata outoja eri jälkkäreitä ym lisukkeita? Tietysti riemuitsin saadessani mandariinin muun matkustamon syödessä Milkyway-suklaapatukoita, mutta jos en olisi kentällä kinunnut poikaystävääni viemään minua lähtöjälkkäreille tai tykkäisin suklaasta, olisi asia voinut harmittanut hiukan enemmän. Tai ihan periaatteen vuoksi. Entäs jos haluan olla vain eettinen kasvissyöjä? Kai sellaisillekin saa antaa yksittäispakatun kahvimaidon vakiovarusteisiin? Entäs jos en maksanut ~800€ ruokamoralisoinnista tai ylipainon vähentämisestä, vaan haluan edistää kansanterveyttä ja eläinten oikeuksia uppopaistetuilla jauhopyöryköillä ja täysmaitoon tehdyillä sokeripullilla!

Ei, oikeesti olin onnellinen mandariinista. Ja Finnairin grammantarkkuudella printtaamista lapuista. 10h lento eli ensimmäisenä ajatuksenani 10h eristys kaupasta, keittiöstä, vessasta ja ruuasta (vaikka mukaan piti saada eväät). Jumpassa käynti, kouluun meno, ystävien tapaaminen, 3 viikon loma poikaystävän kanssa ulkomailla on kaikki eristettyä vieroitushoitoa ruuasta. Eli hyvä minulle.

Lomalla oli ihanaa, lähtisin eristyksiin uudelleen.

6 comments:

 1. Just olen tässä miettinyt, että pitäisikö ilmoittaa AirBerlinille että mun brunssiin ei sitten lihaa sinne, kiitos. Mutta sitten se jotenkin aina unohtuu eikä jaksa nähdä niin suurta vaivaa. Sittenpähän pohdin että syönkö sämpylän välissä olevan leikkeleen vai enkö. Mutta jos en syö niin se menee hukkaan ja se on kiittämätöntä ja vielä moraalittomampaa kuin sen syöminen, vai? Eli en voi voittaa, ellen ilmoita. Hups.

  Ehkä otan itteäni niskasta kiinni nyt tän sun postauksen innoittamana.

  Hauska kuulla että nautit matkastasi! ^^

  ReplyDelete
 2. tämä ei nyt liity suoranaisesti tähän kirjoitukseen, mutta tahtoisin kysyä sinulta vinkkejä. olen anonyymisti seuraillut blogiasi jonkin aikaa, ja vaikutat olevan hyvin perehtynyt ravitsemusasioihin - osaatko siis pointata joitakin hyviksi havaitsemiasi elämäntapoja käsitteleviä teoksia? kaikenlaisista ruokavalioista kirjoittelu vaikuttaa nyt olevan pop, ja on hankala seuloa joukosta sellaisia kirjoja, joissa painotettaisiin samankaltaisia näkemyksiä syömisestä kuin mitä sinulla on. jos vaikutan nyt epämääräiseltä, voin koettaa jäsennellä ajatuksiani myöhemmin enemmänkin.

  - aurigae

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei haittaa mihin liittyy, olen iloinen kaikista kommenteista! Olen käyttänyt tuntikausia blogien, tuotesuositusten, kirjavinkkien, ym kahlailuun, mutta diipeimpään "ravintogurujen" materiaaliin en ole (vielä) sukeltanut. Kirjoja olen lukenut suomeksi 6-7, suosittelen niistä:

   - helppo lähteä tutustumaan ekoon, etiikkaan ja terveyteen on "Kemikaalicocktail" Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa. Kirjan puhuttelutyyli voi olla bleh, mutta hyviä asioita tulee maalaisjärjellä menemättä överiksi. Osa kirjasta menee tosin kosmetiikan puolelle..

   - Detox, Hanna Skyttä. Ei laihdutuskirja vaan miten puhdas ruoka (ja elintavat) vaikuttaa ensimmäisenä kehoomme ja elämäämme. Asiapitoinen ja pätevä, mutta mukavasti kirjoitettu, sekä kannustaa hyvään oloon ja lempeisiin elämänmuutoksiin enemmän kuin riuhtomiseen.

   - Luonnollista! Syömisen syvin olemus Miia Saastamoiselta kehon kuuntelusta ja puhtaasta ravinnosta. Neuvot eivät tipu taivaalta, vaan perustellaan vakuuttavasti ihan biologiaan vedoten. Nippelitietoa tulee jo melko tarkasti, minusta se oli tosin hyvä asia, ja jossain vaiheessa mennään aika pitkälle raakaruokavalioon. Hyviä aineksia tulee paljon ja voit valita luetko termejä.

   Toivottavasti näistä oli iloa :>

   Delete
  2. jes! kiitoksia tosi paljon, selkeästi arveluni osui oikeaan kun jotakin juuri tämän suuntaista olin kaivannut. shingleriin olin törmännyt aiemminkin ja kiinnostunut alustavasti, muut ovat minulle toistaiseksi vielä vieraita.

   vaikka aihepiiri ei aivan suoranaisesti koske itseäni (suunnittelen näistä vinkeistä lahjaa eräälle, joka on hurahtanut syvemmin elämäntaparemontteihin), tässä saattaisi mielestäni olla kiinnostava aihe postaukselle joskus? tosin olet varmaan kirjallisuudesta joskus aiemmin kirjoitellutkin, ainakin useasti sivuamalla monissa entryissä.

   - aurigae

   Delete
  3. Laitetaan toteutuslistalle! En tiedä olenko kirja-kirjallisuudesta kovasti maininnut, joskus kaaauan aikaa sitten oli ihan yleinen kirjapostaus kyllä. Ruokajutuista ja liikunnasta kirjoittelisin mielelläni lisää, mutta vähän arveluttaa lähteekö kaikki lukijat jos alan esittelemään uusia ruokaideologioitani.. tai teen muuta kuin valitan. :D Kiitos viesteistä <3

   Delete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥