Saturday, July 20, 2013

Listahysteriaa bentosta


Taju vaihtoon lähdöstä ja muutosta alkaa laskeutua. Hykertelen maanisesti ja tukehdun kohta omahyväiseen hymyyni. Miten siistii. Ensin oli vain "aijaa", sitten lamaannuttava pelko miten käy safkailuitteni, koko maahan on yhtä kiillotettua riisiä, vetyperoksidin väristä jauhoa ja sokeria. Ja soijakastiketta (myös vehnää). Ehkä pari kalanpyrstöä ja pikkelssi päälle. Osaan lukea ravintosisällöstä  tasan カロリー, 糖 ja ナトリウム. Yksi omena maksaa femman, styroksisuoja on taas lisäjätettä. Mitään luomua missään! Blenderi jää kotiin, tilalle tulee riisinkeitin.

Nyt löytyy lentoliput! Pelkkä meno, ei paluuta!

Kaikki ajattelee Japanista ekana sushia ja kirsikankukan muotoon viipaloituja porkkanoita, minä ajattelen kakkua, majoneesivoileipiä ja onigireja. Niitä kakkukioskeja kun on jokatoisella junalaiturilla ja iltapäiväisin donitsikauppojen eteen syntyy kymmenien naisten matojono. Ai miksikö? "Täältä saa niin hyviä donitseja/prezelsejä/kakkusia/creppejä!". Ruuasta et pääse eroon muovikopioiden, mainosten, automaattien ja loputtomien raflojen täyttäessä ahtaat kadut, TV-ohjelmat on huomenta suomeja, joissa laitetaan tai ihastellaan kas kas ruokaa.

yööööörk vain noodelit puuttuu
Voin joko öisin vaeltaa loisteputkivalojen perässä 7Elevenistä toiseen ja vehnämössöä muovikassiin tai elää iduilla, kimchillä ja kalorittomilla hyytelöillä. Kumpikin vaihtoehto kokeiltu. Suomessa saan pakkaseen infinity määrän mummolan marjoja, ostaa luomuni ruokapiiristä, viedä Cittarista ilmaiseksi kotiin naatteja ja Täti Terapialta raparperia. ..Vaikka totuus voi olla lähempänä niitä italialaisia porkkanoita ja espanjalaisia kukkakaaleja.

Safkainen Sinkkuelämää-lista Suomesta:
+ hedelmiä !!! luomu omppuja, verigreippiä, appelsiinia
+ marjoja, porkkanoita ja punajuuria, naatteja
+ Pirkan feikki-yosaa ja muita kaurajuttuja niukalla gluteenilla
+ luomua, GMO-vapautta ja etikettilukutaitoa
+ sokeritonta ketsuppia ;__;
+ vessapaperia
- eineksiä, Saarioisia, broilerinnahkapullia ja muuta kuluttajan kusetusta
- vaaleapaahtoista kahvia
- -30% lihat on käytännössä jo pilalla

ja tulevasta kodista:
+ sana "tuore" on ihan eri merkityksessä
+ iltaisin lounasannokset, fisut, hedelmäsalaatit lyödään kaikki aleen
+ mustekaalaa, ankeriasta ja sabaa (vaikka kalaa minimoin eettisistä syistä)
+ kabocha-kurpitsaa, kimchiä ja leviä es. hijiki-salaattia
+ jääkahvia! oikeaa jääkahvia mustana!
- okraa ja muita limaisia yllätyksiä
- erikoisruokavalioita ei käytännössä ole: koko termikin on vieras
- ajinomotoa, aromivahventeita, gluteenia, piilo-lihauutteita ja pekonia "kasvisruuassa"
- hygieeniahysteristä pakkaus/pussitusshowta
- salaatinkastikeen pakkotunkua

16 comments:

 1. Postauksesi ovat aina odotettuja:)

  ReplyDelete
 2. mihin päin Japania olet menossa? mihin kaupunkiin, siis? kuinka pitkäksi aikaa? toivottavasti ehdit vaihdossa postailla, mielenkiinnolla odotan sieltä kuvia ja juttuja!
  entä osaatko japania jo kuinka hyvin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ihan kaikkea voi heti paljastaa. ;> Kesto on ~vuoden. Tähän asti blogissa olen lähinnä lainaillut kuvia, mutta tuolta tosiaan olisi tarkoitus laittaa omasta puolestakin fotoa (sikäli jos antiikkikamerallani saa) ja päivittää samaan malliin. Olen iloinen että sinua kiinnostaa. ^^ Kielitaitoni on olematon, alkeiden alkeita vasta.

   Delete
 3. Miten käy kisuille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tutuille hoitoon, mukaan kun ei voi ottaa. :<

   Delete
 4. http://i1.imgflip.com/svh.jpg

  ReplyDelete
 5. Kateellinen ilmoittautuu, Japanissa tai muussa päin Aasiaa olis aivan mahtavaa päästä vierailemaan. Musta jääkahvi kuulostaa herkulliselta, täällä kun joka ikiseen on tungettu maitoa ja makeutusta. Maito ei kuulu kahviin ja jos makeutta kaipaa niin mieluummin sitä syö jotain pientä kahvin kanssa kuin sekoittaa itse juomaan.

  ReplyDelete
 6. öö, tota feilaaks blogger vai hä?
  tuosta ku painaa et kafi (että se menee sun blogger-profiiliin) niin sinun omissa blogeissasi näkyy sekä kahvia mustana- ETTÄ nessanelamaa-blogi?
  oletko sinä tuo sama tyttö?
  oletko sinä vanessa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei, ei ole sama tyttö :D Ja ei feilaa Blogger, tai tavallaan, sillä en ole blogin kirjoittaja, minulla on vain käyttöoikeus ko asetuksiin jolloin se nähtävästi näkyy omassa listassanikin. Nessan elämää on hyvän ystäväni uusi tyyliaiheinen blogi! :>

   Delete
  2. Random fact: sikäli mikäli olisinkin en *ehkä* kuitenkaan rehellisesti täällä mitään myöntäisi. Tämä on muuten anonyymi blogi ihan tarkoituksella..

   Delete
  3. juu en minä sinun anonymiteettiäsi sikäli kyseenalaista vaan et nessa oli niiiiin erilainen kuin sä annat meidän, anonyymin blogisi lukijoiden, ymmärtää kafin olevan...
   ha, tosi selkeä lause...
   mut oli pakko pyytää tarkennusta :-D

   Delete
  4. Ei mitään, olisin tod näk kysynyt itsekin :D !

   Delete
  5. olin tulossa utelee samaa asiaa, selvis jotenkin. tulin vaan kertomaan että sen blogin toki saa sun profiilistas myös piiloon, mutta ehkä tiesit sen jo.

   Delete
  6. Heh, joo sain vasta nyt aikaiseksi. En oikeasti uskonut että kukaan ikinä ikinä ikinä edes KATSOISI profiilisivuani... ei se ole vuosiin muuttunut miksikään, siellä ole mitään, en ajatellut kenenkään huomaavan tai piittaavan mitä saitteja siellä pomppii jos pomppii. O_o

   Delete
 7. Älä aliarvioi Internet-salapoliiseja.

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥