Friday, August 09, 2013

Raakabrunssille Helsinkiin

Raakakakkua ja suodatinkahvia monimutkaisilla nimillä, sitä löytyy Katajanokalla sijaitsevasta kauniista kahvilasta, Johan&Nyströmistä. Koska kaikki käyvät paikan loppuunmyydyllä rawbrunssilla, täytyi sitten meidänkin. :P Brunssin hinnat ovat ilmeisesti kysynnän mukaan nousseet - maksoin safkasta kipeät kolme kymppiä blogeissa mainitun 25€ sijaan. Oliko safkat 2 kk etukäteen tehdyn pöytävarauksen ja hintansa arvoisia? Siitä kohta lisää. Jätin tällä erää lautasten instagram-whorauksen väliin, joten kuvat on lainattu J&N saitilta.

Kanavanranta ja kahvila ovat tosi kauniit, brunssiväki sullottiin kahteen piiiitkään pöytään viereiseen juhlatilaan. Suomalaiset ei viereikkäin istu, ellei metrossa tai häissä, mutta minulle ei klaustrofobia iskenyt laivoja katsellessa. Tykkäsin kovasti kattauksesta, eripari lautasista ja muista tunnelmasta. Buffet tyylinen noutopöytä ei pyörinyt samalla ihastuksella, jonot joko ruuhkautuivat tai tyhjenivät ihmisten liikkuessa yhtäaikaa, eikä esim. pöytä kerrallaan. Myöhään tulleille moni ruokalaji oli jo lopussa, eikä vajausta ennätetty täyttämään, että koko valinnanvara olisi ollut enää yhtäaikaa tarjolla. Jos kaikkea halusi maistaa, joutui varmasti juoksemaan useammin edestakaisin. Lisäyksiä olisi voinut ennakoida paremmin.

Brunsseja pyörittää kai kaksi catteringia, meille osui ihastuttava My name is Cake. Mitä olen nähnyt ruokakuvia muissa arvosteluissa, oli meidän tarjoilut paljon paremman näköisiä kuin toisella partiolla. Kattauksemme oli vasta iltapäivällä, enkä kaivannut enempää aamiaisruokia. Tarjolla oli mm. kuivattua omenamysliä tyrnivanukkaan ja kookosjugurtin kanssa, caesar salaattia raw kräkkereillä, porkkana-pähkinäcurrya, suolaista rucola piirakkaa/pizzaa, idätettyä quinoattoa kanttarelleilla, muita raikkaita salaatteja, jälkiruuksi tiramisua kirsikoilla ja sorbettia viikunakastikkeella. Kasviksistako ei lähde nälkä? Think again. Pöydässä oli kaikkien ruokien ainesosat somilla liitutauluilla, "onneksi" otin vahingossa väärältä puolelta etten voinut "liikaa" jäädä tukkimaan jonoa lukeakseni mitä kaikkea, kauheaa eli niinku kaloreita kaikessa oli. Raw/vegan/terveellinen tai ei, ylensyödä tai huonosti sulavasti voi aina. Itse puollan ei-öljyjä koulukuntaa, ilokseni nekin 'oliiviöljyä' sis. tomaatit eivät lilluneet rasvassa. Makuyhdistelmien mietintään oli selkeästi panostettu, ruuat kauniita ja kokonaisuus oikein hyvä, useampi ruokalaji jäi positiivisesti mieleen.

Nipotettavaa löytyy aina, esim. salaatit jakoi seurani kanssa kovasti mielipiteitä, mutta pakko minunkin tilittää juomista. Saapuessa meidät otettiin lämpimästi vastaan ihanan raikkaan kurkku-selleri shottien kera, muuta kraanaveden lisäksi tarjottukaan. Raakaruuan kanssa ei ehkä yhtäaikaa sovi kahvi, mutta tympi ettei edes mahdollisuutta ei ollut. Ihan sama mitä eettisiä kahvinpoimijaselityksiä kahvilalta löytyy, minä haluan saada kofeiinia jos halauan! Jos Helsingin hifein kahvila ei sitä voi tarjota, 30€ hintaan ei catteringilta ison jääteesatsin tai sitruunan ja basilikan lorauttaminen veteen olisi ollut kova vaiva - erikseen jonotus kahvilan puolelle 3€ sumpista taas on. Jatkuva (viher)mehutarjoilu olisi pienelle henkilökunnalle ehkä hankala, mutta haaveilun arvoinen toteuttaa. Vesikannut kuitenkin osattiin täyttää ahkerasti, palvelu pelasi :P

Hämärä korianterin ja kookoksentuoksuinen brunssi satamaa tuijotellessa oli oiva sunnuntaitreffeille. Parantamisen varaa löytyy aina, mutta viihtyisyyden ja erikoisuutensa puolesta antaa suurimmalle osalle anteeksi. Ehkä myös itselleen syömisestä. Suosittelen lämpimästi haluaa nauttia brunssista, josta jää varmasti parempi olo ja hyvä maku suuhun - kipeän hinnan takia ehkä erityistilaisuuksiin. Jos makea maistuu: My name is Caken Ravintolapäivänä tarjoama After eight kakkuresepti löytyy ERY:n uudesta Raakaa meininkiä vihosta.

edit: mielestäni postasin tämän aiemmin, mutta näköjään jostain syystä vahingossa "kadotin" julkisista postauksista. nyt on takaisin!
edit2: Ja tarkistus - sivujen mukaan brunssilla on kaikki LUOMUA! Eli ehkei hinta ole pahimmasta päästä. :)

2 comments:

  1. Diggasin tästä raakaruokabrunssista ihan älyttömästi. Hinta korreloi todella hyvin ruoan laatuun, ja tarjolla oli myös (alkoholitonta) kuohuvaa tuolloin äitienpäivän kunniaksi, joten en osannut edes kaivata sitä maustettua vettä. Meidän brunssilistalla tämä kiilasi selkeästi kärkisijoille Helsingin brunsseista.

    Alkoi vähän kiinnostaa toi pitseversio brunssista, joutuu ehkä menemään piakkoin uudestaan. :)

    | mustikkasmoothie.blogspot.com |

    ReplyDelete
  2. Mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä!:)

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥