Tuesday, September 03, 2013

Whether times are good or bad, happy or sad


320¥ short americanosta jäillä, ei naurata. Ikinä jenkeissä käyneenä Starbucks oli siistein juttu ikinä, mutta nyt lähinnä hinnat itkettää. Paikassa on Japanin ehkä ainoa "ilmainen" Wifi ja 1min päästä kämpästäni on kaunis, uuden näköinen kuppila puusisustuksen ja isojen ikkunoiden kera kävelykadulle. Pröystäilen ekoja päiviäni Tokiossa kuin aurinkomatkalainen, juon sitten muut illat himassa kalsareissa riittävän täydellisen hyvää Lawson100 mustaa jääkahviani (100¥/1l). Ah. Love it.

Paitsi että jääkaappini (koko ~baarikaappia) pakastinlokero prakaa ts koko jääkaappini alkaa olla pakastin. Vedin sen irti ennen lähtöä, toivottavasti ei eväät kävele ulos. Luukkuni on sentään siunattu AC:llä ja ilman sitäkin lämpötila ei kohoa helvetilliseksi, which is nice, sillä ilmastointi menee poikki lähtiessäni himasta ja minijääkaappiin ei todellakaan mahdu päiväni kasvikset. Daikon, kabochat, versot, saladid ja banaanit on sievästi ympäri pöytiä (en ikinä syö niitä, muttei muihin hedelmiin ei ole varaa!). Ilma on sopivan ihanan lämmin, ~30°, pitää ehtiä vielä tänä yönä Don Quijoteen etsimään sontsaa jos huomenna taivas aukeaa. Sisällä AC vetääkin asunnon (tai Starbucksin) jääkylmäksi, toivoisin jostain vetäväni adaptogeenisiä sieniä lisää ettei nokka tuhise, mutta shimejit jäi tiskipöydälle kun muistelin sieniä, säteilyä ja luin Greenpeacen säteilyratingia ko supermarketista.

"Kämppäni" eli ~15m^2 kokolattiamattoa, on ihana. Love it. Karsea nuhjuhotla joku sanoisi, itse ai kivi tippui sydämmeltäni kun näin paikan, kaikki kauhukuvani uunimikrosta lähtien vähän huojeni. Muuttaessani Vantaalta, äitini kirosi etten muuta sinne enää ikinä. En. Minulla on jättisänky, pieni lituskatv, unit bath, ei-hifi WC, vanhanaikainen modeemi, pieni kaappi takeille, lavuaaripöydän tapainen ruuanlaitolle, jonka viereen nostetaan keittolevy. Kuulostaa karsealta, ei ole! Induktioliesi kiihtyy ykkösestä kybään parissa sekuntissa, ruokaa laittaa nopeasti, hajamieliselle sammuu pannun nostaessa pois päältä. Love it. Iso miinus on vain se kaappitilan vähyys, tiski- tai yläkaapistoa ei ole, lipastotilakin aika olematon. Omaa pesukonetta minulla ei ole, mutta kämpän viereisessä yleistilassa on 24h コインランドリー eli maksullinen kolikkopesula. Kuumottaa vähän että lämpötila taitaa olla kaikissa 40° ja kuivausrumpu tappaa vaatteet, 1 vaihtari neuvoi oikeat AC-asetukset ja ostamaan 100¥-kaupasta sukankuivaustelineen, sekä ripustamaan sen verhoihin.

Jätteitä Japanissa kierrätetään viemällä oikeat rojut oikeana päivänä ennen kl. 8.30 läpinäkyvissä pusseissa kadulle. Roskia kuuluisi erotella metalleihin, pet-pulloihin (pullonkorkit erikseen), keppeihin ja ties mihin asti, mutta meidän pihalta löytyy meillä se yleisin: palavat ja palamattomat. Sekä sellainen luksus kuin roskasäiliöt, eli ei tarvi pantata pusseja kämpällä aina tiettyyn päivään asti ja kirota jos nukkuu pommiin.

Rahaa on palanut.. polkupyörään, bussilippuun kentältä, ruokaan, lisää ruokaan (kiitti sh vaikka sanoin ettei enää ikinä eikä vaihdossa), taloustarvikkeisiin, silppuun,  ruokaan, vaikken ole ulkona syönyt tai aio ladata Suicaa ja junailla sokkona. En haluaisi tuhlata enempää rahaa omaan siivilään ja astiankuivaustelineen ostoon, mutta jotain ratkaisuja lienee keksittävä, nyt salaatit kuivaa jossain tupperware-hybridissä, jossa on straineri. Ulkona syöminen voisi tulla halvemmaksi kuin sitruunat, mutta teollinen vehnä ja ajinomoto ei nyt vaan nappaa. Olen löytänyt yhden (1) luomutuotteen, vehnällä, joten jostain on silti taivuttava vuoden aikana, vähän enemmänkin kuin toivoin. Tykkään silti olla täällä, ruokatakapakista ja rahahuolesta huolimatta, tänään pyöräillessäni Tokion kaduilla, olin hetken vapautuneempi ja onnellisempi, löytäneempi paikalleni kuin pitkään aikaan. Kajareissa pärähti soimaan sopivasti soimaan Al Greenin Let's Stay Together. Tähän on hyvä lopettaa. Tokyo out. ♥

3 comments:

  1. Pidä hauskaa, ihania päiviä sinne maapallon toiselle puolelle! <3

    ReplyDelete
  2. Kaikkea hyvää sinne päin ja joo, kahviloiden kahvit mitään halpaa iloa ole. Hyvä allekirjoittaneen todeta, kun ei voisi aloittaa yhtäkään arkiaamua ilman take away-liejua. :)

    http://tuxedo-onthego.blogspot.com/

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥