Wednesday, October 23, 2013

B/P-challenge start-to

Päivät on menneet taas aika lailla ahmiessa ja oksennusyrityksissä, olo alhaalla ja ulkonäkö aika sanoinkuvaamaton. Isoimpana juttuna alkaa silti olla raha, sitä menee ruokaan ihan liikaa. Japanissa yksittäinen ruokapakkaus voi olla Suomeen verrattuna semi-edullinen, mutta ruuat myydään pieninä annoksina: paahtoleipäpaloja on 4-8vpl, porkkanoita pussissa 1-4kpl, kabochaa 1/4, monet hedelmät myydään kappalehintaan ja halvempia saa etsiä ajalla ja vaivalla. Lähiviikkoina en ole syönyt omenoita, sillä en ole löytänyt kuin Fukushimalaisia tai Aomorilaisia omppuja. Ei kelpaa. Ostin ekat tomaattini täällä asuessa, Chibasta, aijai, mutta ne oli isoja ja pussillinen ~250¥.


Niinä hetkinä kun teen lähtöä, olen varsinaisesti tekemättä mitään tai joudun hankaliin kommunikaatiotilanteisiin, tulee ahdistus aika kovaksi. Temesta.♥ Niitä on mukana aika paljon, onneksi. Ei panic attackeja, mutta toisinaan itken monta kertaa koulun vessassa. Vaikeina päivinä ei oikein mikään nosta kaivosta, muuten kyllä pidän kovasti koulusta kokonaisuudessaan. Kuvassa laatu iPad-kuvaa koulumatkalta, suht pöndeä jo pois Tokiosta.

Oikeasti ei pitänyt puhua Japanista vaan kirjoittaa ahminta/oksentamattomuus challenge-postaus, laatia sille tarkat sotasuunnitelmat ruoka-, aika-, reward-, motivaatio-, tukitauluineen, mutten ole vielä. Ideanani myös raportoida päivittäin miten sujuu. Mulla on muutama päivä koulusta lomaa, ja energiat juuri nyt seinien tatuoimiseen Think positive-kuvilla on aika zerot, mutta tarkoitus olisi. Ostaa kukkia, järjestää kaikki tiptop ettei paha zeniläisyys häiritse suoriutumistani. Plan:

 • ei ahmintaa (turvaruokien tai ahmimisruokien, jne)
 • ei oksentamista (suunnitellusti tai ahdistuksen kontrollointiin)
 • joogata joka päivä
 • järjestää+ylläpitää kämppää, ostaa kukkia, laittaa taikakeinoilla tapettiin piristäviä kuvia
 • lukea lehtiä, katsoa youtubea, lukea blogeja tms jotka oikeasti piristää, tuottaa mielihyvää, inspiroi, motivoi tai kannustaa inner/out kauneuteen, terveyteen ja kestävyyteen. Thinspiraatiosaitit nyt ei vaan toimi, mieluummin lätkin itseäni perseelle menemään book offiin tai johonkin visuaalisesti miellyttävään kauppaan haaveilemaan mihin voisin mieluummin säästää  säälittävät rahani.
 • haukkua, sättiä ja sääliä vähemmän. olen lihava, iho kukkii, naamani on turpea kuin kabocha, muttei se mihinkään muutu jollen liikuta äässiäni ulos tai jätä hiuksia kampaamatta
 • lukea japania ~1h per päivä, sekä piirtää. jos tämä ei onnistu kotona, möllötän ja laiskotan koneella tai muuta, menen vaikka törsäämään sen 3-4€ Starbucksiin, jossa voin keskittyä. parempi sekin kuin kohmettua vain kotona, etenkin jos rahat ei mene bulimiaan? (jos en asuisi 1. kerroksessa ja voisin pitää ikkunat levällään valosta, kotona työskentely ei olisi niin iso probleema)
 • tehdä joku aikasuunnitelma, montako tuntia käyttää lorvintaan, kaupassa käyntiin (kestää ihan liian kauan), tietty aika edes askareisiin, ulkona käymiseen, lähtöihin (olen aina myöhässä= kuolemansynti), nettiyhteydenpitoon (en ole vain kunnolla jaksanut ;_;), blogiin ja kuvien laittoon (vielä vähemmän)
 • syödä for fucks sake! ja juoda!!! olen näin täynnä kaikkea prosessoitua paskaa, kalaa, jne., ja mielelläni kiskon nyt savea, chlorellaa detoxdetox. ihan must jos pitää näin paljon ei-luomuakin syödä. täällä nestettä tarvitsee paljon enemmän, vaikka en juo kahvia/teetä lainkaan: aamulla 1l vettä, hedelmä/smoothie-tyyppinen aamupala, lounas bentona kouluun ja hiilari-based! es genmaita, kasviksia, avocadoa jne., päivälliseksi prodepainotteisempi ateria. (food combination) vesipullo aina mukaan!

Tulipa pitkä. Tavoitteita on hyvä olla, mitä enemmän ja paremmin niin sitä parempi myös pitää kiinni. Meinasin tehdä aikarajan "3pvä", "viikko" jne b/p vapaana, mutten keksinyt sopivaa. Pidän siis välitavoitteita, ehkä? Jos jotain käy, aloitan samantien uudelleen. Julkinen nöyryytys, hyvä nöyryytys, eh? ;-) Enkä oleta että alkoholistinarkkarin vuosien addiktiolla it's a smooth sailing, mutta nyt vain kyl-läs-tyt-tää. Ja ei oo rahaa. Haluan laihtua, sekä ottaa kaiken irti vaihtovuodestani. Yea. ps. Vika kuvan sarjakuvakirjat löysin koulun kirjastosta~

3 comments:

 1. <333 Mä suosittelisin keskittyy normielämään, ei siihen et "teen tätä jotten oksenna, keskityn olemaan oksentamatta, EN OKSENNA, uaaaaah pakko painaa punaista nappia ja oksentaa". U got the point. Itse samassa jamassa, today is the first day, ehh.

  Kannustan sua henkisesti. Oon ylpee sust jos ja kun pärjäät kafi!:)

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, onnea siihen<3 Ja hyvä tuo että jo suunnitelmassa annat tavallaan anteeksi mahdolliset mokat, koska vaikka kuinka yrittää niin elämä voi heittää sellasella kuivalla sitruunalla...

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥