Wednesday, October 16, 2013

Taifuuni 26

Punainen alue on varoitusalue, nyt Tokiossa on enää keltaista taifuunin liikkuessa Tohokussa (jossa on mm Fukushima) päin.

"Jännittävää!" sanoi ystäväni, kertoessani että tänään Kantoon iskisi taifuuni.. Ehkä viides tähän astisesta olostani saakka. Oikeasti, viides, taifuunikuvia on vähän väliä uutisista, mutta jokainen ei tosiaankaan osu kaikkialle makkaran muotoiseen saarivaltioon. Tämä taifuuni 26, Wil..wal.. jotain, joku kansainvälinen nimi silläkin oli, mutta täällä olen nähnyt nimenä vain numeron. Kaksikymmentäkuusi on siis 26. myrsky tänä vuonna.

koko: iso
voimakkuus: voimakas
nopeus (nyt) 85km/h
tuulen nopeus lähistöllä 35m/s
max mitattu tuulen nopeus 50m/s
tjsp lähde

Enkkulehdistössä infoa on vähän niukasti, mutta jap. metrologiasivustolta sai nähdä tarkasti tietoa myrskystä. Itselläni ei ole wifiä tai nettiä puhelimessa, joten mitään maanjäristys/taifuunivaroitus-softia en ole ladannut. Aamulla herätyskellon soitua venasin meilin ääressä, kunnes opettajaltani tuli henk. koht länkkärilikalle viestiä, että aamutunnit on tänään peruttu. Myöhemmin päivällä myös viesti että sama koskisi iltapäivää. Suomesta kansainvälinentutorini lähetti myös viestiä pitäisikö ilmoittautua ulkoministeriölle, mutta for reals.. oma osani Tokiosta taisi olla se rauhallisempi puoli, sillä rankkasade loppui jo aamupäivällä. En käynyt ulkona juuri kuin kombinissa, eikä silloin tuuli ollut erityisen voimakas.

Eilen tosin tympi, sillä en ollut käyttänyt aivojani että sade saattaisi iskeä päästessäni koulusta. Saavistahan sitä tuli, mutta päätin kalliin bussi-junareissun sijaan pyöräillä ~45min reissuni kotiin tokiolaisittain sontsa kädessä. Ei ehkä vasuriliikenteessä, kitisevillä käsijarruilla ja kapeilla kaduilla mikään paras idea. Kerrankin ei jalkakäytävällä ollut kilpailevaa liikennettä.. Se niistä sensaatiouutisista, enemmän jännittää millaisia tuhouutisia Tohokusta taas tulee ja pitääkö rientää tilaamaan Rakutenista jotain Perrierin halpisversiota. Mutta piti nyt postata, sillä harvoin sitä Suomessa joutuu enemmän kiroamaan kuin Korkeasaarenlautalla kastuessa.

Huomenna ei normaalisti olisi tunteja, mutta opettajalta tuli kolmas meili korvaavasta opetuksesta. Ihan hyvä niin ei mene sekään päivä himassa ruualla leikkiessä tai muuhun turhuuteen. Jos ei muuta niin olen nyt nukkunut pois univelkani ja kerännyt lisäravinnevarastoa nahkani alle ensi katastroofin veralta.

5 comments:

 1. Huh, mahtaa olla myräkkä! Itse olisin varmaan kauhusta kankeena D: Muistan, kun joskus laivan kannella roikuin kaiteesta, etten olisi lähteny tuulen mukana ja tuuli taisi olla jotain "vain" 15 m/s, eli alle puolet tuosta!

  Asiasta kukkaruukkuun; osaatkos sinä puhua/ymmärtää/lukea japania? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En. Hain vasta ensi vuodeksi vaihtoon että olisin voinut opiskella enemmän, mutta koska ~byrokratia~, ei se kamalasti onnistunut. Mutta jotain auttavasti täytyy mongertaa, sillä ei täällä kukaan mitään muutakaan kieltä osaa, koulu kokonaan japaniksi jne. On aika eri asia osata japania kuin auttavasti selvitä saman kaavan esittäytymis smaltalkit, kaupassa käynnit tai lukea 1-2 luokkalaisen tasoisesti merkkejä. Kannan mukanani iPadin sanakirjaa, pyydän ihmisiä toistamaan asioita hi-taas-ti kuin re-tar-dil-le ja hymyilen nätisti paljon :> Positiivisuudesta ja pohjatyöstä tutustua kulttuuriin on apua, mutta suosittelisin vaihtoon lähteville paljon vahvempaa kieliosaamista (väh 1 vuosi yliopistotason opetusta, alkeisjatko tasoa tms).

   Delete
 2. jei, kun mä olin aikoinani Islannissa työharjoittelussa/töissä heppatilalla niin opin mitä tuuli tai huono sää oikeasti tarkoittaa. ja esim. sen, että jos tuulee, niin silloin ei saa avata kahta auton ovea yhtäaikaa. ja kun tie Reykjavikiin on tukossa, niin sitten se todella on. ja että, aamulla voit käytännöllisesti katsoen joutua lapioimaan sen tallin sieltä jostain... :D

  ReplyDelete
 3. Fiksu kaveri sulla! ;)
  ( se oli tottakai se koko pointti tässä postuksessa! )

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥