Saturday, May 24, 2014

Youtube favlist

Olen taas vajautunut aukkoon että kaikki kirjoitusten suunnittelut nolottaa, sillä oletan ettei ketään kiinnosta elämäni ellen ole ollut syömättä viikkoon tai itke miksei kukaan kukaan ymmärrä miten korvapuustin tarjoaminen on epäsuoraa vihapuhetta. Mutta koska olen ihan päinvastaisessa tilanteessa ja tursuamassa ulos läskivaatteistani, nukun kaikki päiväni ja tuhlaan elämäni parhaan aikani, enkä pelkän aikani, vaan kohta kadun kaikkea aineenvaihdunta pilalle hidastuneena, ryppyisenä, aikuisaknen peittämänä (nämä jo) ja harmaana. Mieluummin siis istun sotkussa kotona ja katson Youtubea ja mätän ruokaa kuin tutkin ihanaa Japania, joten jos yhtään samaistut, ehkä haluat nähdä mitä tykkään tietokonetöllöstäni katsoa.

Koska yleensä vihaan kuitenkin katsoa blogeissa mitään videoita (erityisesti musiikkivideoita), laitan mieluummin kanaville linkkejä. Linkit tulee mielivaltaisessa "teema" järjestyksessä, jotka keksin ihan.. itse. Suurin osa on jotenkin kauneus/ulkonäkökeskittyneitä tai ohittaa kiinnostustani Japaniin/Koreaan/Britteihin, karsien aika paljon huumori- tai viihdepuoltani, sillä kyllästyn äkkiä tosi yleiseen plääpläähän tai Japanin juoma-automaattien tutkimiseen jääviin kanaviin. Tässä:


バイリンガール英会話 Bilingirl English
Chika on 16 vuotta Seatlessa asunut japanilais-amerikkalainen(?) nainen, joka opettaa japanilaisille englantia kanavallaan hauskasti ja persoonallisesti. Hänellä on myös eng. kanava, ja osa uusista videoista on myös eng. tekstitettyjä. Hän on tosi hauska persoona ja erittäin hyvä kanava myös japanin opiskelijoille, sillä videot ei sorru tylsyyteen tai katsojan aliarvioimiseen.

tomoko tomoko
Ihana Tomoko opettaa japania kanavallaan, ja vastaa nopeasti katsojiensa kysymyksiin kielestä. Videot tekstietty.

Rachel & Jun
Netin tykättävin ja söpöin amerikkalais-japanilainen aviopari, joka tekee ajankohtaisia- että arkisia videoita Japanista kahdella kielellä (tekstietty). Lähiaikoina super suosituksi noussut kanava ja syystä, sillä symppis pariskunnan videot on huolella tehty että aiheet mielenkiintoisia (mm. japanilaisten mielipidehaastattelut, kokemukset, kävelyt, kannanotot jne).

Komori841
Aiheita Japanin kulttuurista, toisinaan myös jotain sanastoa. Fiksuja ja symppiksiä selityksiä, pidän enemmän persoonallisista kanavista, jota pitää ns. oikeat ihmiset, jotka ei väännä rautalangasta tuhannetta kertaa samaa asiaa joka löytyy joka toiselta nettisaitilta.

runnyrunny666
Taron erinomaisia kokkausvideoita asiakkailleen, "You can order but you can't eat it", sisältäen japanilaisia (tai fuusio) reseptejä. Tekstitetty japaniksi.

Cooking with the Dog
Ylempää tylsempi kanava, mutta jos haluaa inspiraatiota ja nyrkinvarmoja japanilaisia ruokaohjeita, voin suositella tätä. Ja sanon japanilaisia, vaikka joku voi miettiä onko mansikkakermajoulukakku miten "japanilainen", sanon kyllä - ihan ytä suomalainen kuin avokadopasta tai muu modernimpi hittiruoka.

JPCMHD
Yleensä 2. viikottaisia koosteita japanilaisista TV-mainoksista.


Sasaki Asahi
Japanilainen beauty guru (mikä sana), jolla suuri osa videoista on tekstitettyjä. Asahi on hurmaava ja kaunis persoona, joka jakaa vaihtelevasti niin arkisia kuin extreme lookkejaan, matkakertomuksia, päiväkirjoja sekä puhuu hyvin selkeästi jos haluaa seurata videoita kielen oppimisen kannalta. Asahi on myöhemmin ollut aika hitti, esiintyen mallina lehdissä ja TV-mainoksessakin, vaikuttaen yhä tosi jalat maassa ja kivalle tyypille.

MakeupTIA (that is all)
Uusi Youtube-ihastukseni, Ashleyn, kanava. Tykkään hänen rauhalliseen puhetavastaan ja innostuksestaan enemmän luonnonmukaiseen kosmetiikkaan ja elämäntapaan. Punapäitä näkee myös harvemmin!

Tati
Jälleen joku jonka puhetta jaksan kuunnella.. Tatia katsoessa saan vielä uskoa että 25v yläpuolella on mahdollisuus olla äärettömän kaunis. Samoin voin huokaista helpotuksestani ettei kulutustottumukseni ole pahat, sillä tämä nainen osaa kauneusbloggarina näyttää siinä esimerkkiä.. hamstrauksessa.

GlamourZen
Zen jos joku osaa maalata kauniisti silmänsä ja tekee huolella tutorialit (joskin ylipitkillä introilla, mitkä yleensä aina kelaan), ja tätä mielelellään katsoo. Suosittelen tätä mielelläni, sillä hänellä on aika pieni ja tuore kanava vasta.

Gossmakeupartist
Wayne Gossin n. 3 kertaa viikossa päivittyvä kanava, jota katsoo pelkästään herran herttaisen ja iloisen persoonan puolesta. Erinomaisia ihonhoito- ja Youtuben rautaisimpia kosmetiikkavinkkejä.

LilyPebbles
Lily ansaitsee maininnan ihan parhaan etunimensä, aksentin ja brittiläisyytensä vuoksi, sillä oikeasti japanilaisten ja korealaisten kanavien lisäksi on minulla "pieni" brittiobsessio, mutta yritin rajoittaa niitä tänne. Lilyä en ole kauhean kauaa seurannut, mutta tämän vlogit on tosi mukavaa katsottavaa ja haaveilen taas Britteihin pääsystä.


PDRさん
Brittiläis-japanilaisen Duncanin aka PRD-sanin räävä humoristinen kanava, jossa ei mikään ole pyhää. Jos omalla lailla mauton ja häpeämätön huumori iskee, suositteleen. Multa saa lisä plussaa kahdesta supersöpöstä kissasta ja kiwi-kihlatusta (Mimei, kuvassa). Videot on tekstitetty englanniksi.

Pewdiepie
Youtuben tilatuin kanava 27 miljoonalla ei ehkä ihan hirveästi esittelyjä tarvitse, mutta hei tykkään ruotsalaisista, rakastan kauhupelejä, Felix on ihan mahtava tyyppi ja välillä sopivasti vaan huono ja mauton.

Charlieissocoollike
Britit. *huokaus* Charlien huumori on tosi piristävää ja oivaltavaa, ilman ylimääräisiä ns. loukkaavia elementtejä jos tarkemmin ajatellaan. Yleensä kundi puhuu kameralle ja siinä kaikki, mutta yleensä odotan ilolla mitä seuraavaksi on tullakseen.

Rhett and Link
Aika isolla ryhmällä duunattua huumoria, mainosvideota, usein esiintyen laulua pääösassa kaksi ala-asteen parhasta kaveria. 600 tyynyn video on aika jees.CutiePieMarzia
Kuriositeetistä seurasin voiko Felixin tyttöystävä tehdä yhtä hyvää viihdettä, ja kyllä. Italialainen Marzia on äärettömän söpö (myös ääneltään), ja tekee hassuja ja hauskoja videoita täynnä pariskunnan koiria, hattaroita ja muuta ällösöpöä, sekä tietysti rättejä ja muuta lifestylesysteemiä Brightonista.

so young's beauty room
LA:han karanneen korealaistytön kanava, jossa on videopäiväkirjojen lisäksi kauneussälää. So Young on tosi symppis ja kaunis henkilö, rakastan tämän puhetta ja usein kelaan videoita kuullakseni vain annyeong tuhannennen kerran peräkkäin kun en muuta koreaa osaa. Eli Koreasta pitävät, tässä on suosikkini, samoin kaksi alla olevaa. Tekstitetty englanniksi.

beautifymeeh
Jälleen korealais kauneus-muoti-lifestyle-whatever kanava. Angel on tosi kultainen ja kaunis henkilö, jota seurailen mielelläni.

meejmuse
Korealais-australialaisen, nykyään Koreassa asuvan ja Arrirang TV:n toimittajan, Jenniferin kanava. Hän tekee videonsa tosi huolella, ja on kosmetiikkaan jo työnsäkin puolesta aika painottunut. Tosi söpö ja kiva, suosittelen.

Eat Your Kimchi*
Korean kultuuria, musiikkia, jne sälää käsittelevä kanava. Listan ainoa kanava jota en tilaa*, koska videot on tyyllisesti vähän ärsyttäviä mm. ylieditoinnissaan, ja pitäjä pariskunta päivittää tosi tiheään tahtiin aiheista jotka ei ihan minua kiinnosta. Moni kuitenkin tästä pitää ja paljon mielenkiintoisiakin aiheita löytyy Korean kulttuurista ja tavoista, itse käyn välillä valikoimassa otsikkojen perusteella.


Freelee the Banana girl
Youtube on kaikkia terveysguruja täynnä, mutta päätin karsia ja jättää vain yhden. Freelee vannoo vegaani- ja korkea hiilihydraattiseen ruokavalioon kannustavalla ja positiivisella asenteella, mikä on mielestäni välillä tervettä vastapainoa nykypäivänä kaikkien terveyspalstojen, neuvojien, ym. painottaessa lisäravinteita, salille painumista ja proteiinin lisäämistä. (Ovat muuten kaikki asioita, joista jonkun talous tykkää). Videoita kannattaa katsoa avoimella ja positiivisella mielellä, eikä tuomita heti ajatuksia vain koska ne saattaisivat olla nykymaailmasta erilaisia tai toisinaan tiukasti esitettyjä. Freeleellä on myös anoreksia- ja bulimiatausta, ja tärkeinpänä viestinä onkin syödä tarpeeksi.
---

Siinä pitkähkö lista tykkäämistä Youtubekanavista. :> Jos minulla olisi valtavasti suosikkeja japanilaisesta TV:stä tai draamasta, katsoisin varmaan mieluummin niitä, mutta yleensä telkkari täällä on kuolettava tylsä ja täynnä variety show ohjelmia. Ne ah niin kuuluisat animesarjat tulee yleensä yömyöhään, joten en niitäkään kauheasti katso. Jos sinulla on suosituksia youtubekanavista tai japanilaisista/korealaisista draamasarjoista, otan mielelläni vastaan! ♡

3 comments:

  1. Rachel & Jun ovat niin ihania! Oon niitä jo seurannut vähän aikaa :) Jos tykkäät Pewdie:stä kannattaa kokella myös Cryaotic ja Cinnamontoastken! Kummatkin pelaa kauhupelejä, Cry tosin hiukan vähemmän

    ReplyDelete
  2. Life (ライフ) ja オトメン(乙男) ovat ainakin tosi hyviä, Life on enemmän draamaa kuin taas オトメン ihan vaan komediaa. Samalta ohjaajalta, koska olen tutustunut vielä liian vähän japanilaiseen draamaan >_<

    ReplyDelete
  3. Pakko myöntää että olen ollut nyt viimeiset puoli vuotta ihan koukussa banaanityttö Freeleehen. Ihan mahtava persoona! Ja sitä paitsi banaanit on hyviä, vaikken jaksakaan syödä sitä 50 päivässä. :D

    ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥